Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Specialistisch team betreedt ingestorte parkeergarage Nieuwegein

Specialistisch team betreedt ingestorte parkeergarage Nieuwegein

NIEUWEGEIN (ANP) - Een specialistisch team van de brandweer betreedt de deels ingestorte parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein om te zien of het veilig is. Het gaat om mensen van het Specialisme Technische Hulpverlening (STH), die gespecialiseerd zijn in complexe incidenten zoals instortingen van gebouwen.

"Ze kijken naar de constructie van het gebouw", zegt een woordvoerder van Veiligheidsregio Utrecht. Het is nog niet bekend of er slachtoffers zijn gevallen. Hulpdiensten konden de garage nog niet in omdat niet duidelijk is hoe gevaarlijk het is. Er is ook een droneteam aanwezig en er zijn speurhonden.

Zondagavond stortten de hellingen van de zes verdiepingen tellende parkeergarage in. Dit zijn de op- en afritten tussen de verschillende verdiepingen.

Meer uit Binnenland

Vader (59) die dochter (38) neerstak in Uden langer vast

DEN BOSCH (ANP) - De 59-jarige man uit Erp die dinsdagmiddag 11 juni zijn dochter (38) neerstak in Uden, blijft nog zeker veertien dagen langer vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie maandag. Hij wordt verdacht van poging tot moord dan wel doodslag. De vrouw raakte zwaargewond, zij ligt nog altijd in het ziekenhuis, aldus het OM.

31 minuten geleden
Slachtoffers fatbike-ongeluk Breda 8 en 13 jaar oud

BREDA (ANP) - De twee kinderen die zaterdag gewond raakten bij een ongeluk met een fatbike in Breda, zijn meisjes van 8 en 13 jaar oud. Dat meldt de politie. Het meisje van 8 werd zaterdag met zware verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam, het 13-jarige slachtoffer werd naar een ziekenhuis in Breda gebracht.

41 minuten geleden
Taakstraf voor verwonden militair Irak door ongecontroleerd schot

ARNHEM (ANP) - De militaire kamer van de rechtbank in Arnhem heeft een 25-jarige (ex-)militair uit Baarn een taakstraf van 140 uur opgelegd, omdat hij in Erbil in Irak een andere militair met een onbedoeld schot ernstig heeft verwond. Volgens de rechtbank heeft de man met een reeks fouten de dienstvoorschriften overtreden en de veiligheidsmaatregelen genegeerd.

1 uur geleden
Weer tentenkamp op UvA, deze keer op Science Park

AMSTERDAM (ANP) - Demonstranten hebben maandag opnieuw een tentenkamp opgezet op de Universiteit van Amsterdam (UvA), deze keer op de locatie Science Park. Sinds 12.00 uur staan er tentjes op het universiteitsterrein in Amsterdam-Oost. Volgens een woordvoerder van de universiteit is het kamp "redelijk kalm en rustig".

1 uur geleden
Eerste 15 auto's uit ingestorte parkeergarage Nieuwegein gehaald

NIEUWEGEIN (ANP) - Vijftien auto's zijn maandag uit de ingestorte parkeergarage bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein gehaald. Het gaat om auto's die op de begane grond van de parkeergarage stonden in een gebied dat door de gemeente als veilig is aangemerkt, zo maken het ziekenhuis en Q-Park bekend.

1 uur geleden
Meer loon voor medewerkers hbo

UTRECHT (ANP) - Werkenden in het hoger beroepsonderwijs (hbo) krijgen de komende tijd op verschillende tijdstippen meer loon. Per 1 juli gaat het salaris met 3 procent omhoog en op 1 januari nog eens met 4 procent. In oktober komt er nog eens twee keer een los bedrag van 485 euro bij, aan het begin en aan het eind van de maand.

2 uur geleden
Oproep organisaties: geen Bosma bij herdenking slavernijverleden

AMSTERDAM (ANP) - Verscheidene organisaties en personen vragen de Tweede Kamer, de gemeente Amsterdam en het NiNsee om niet Kamervoorzitter Martin Bosma maar een vervanger te sturen naar de herdenking van het slavernijverleden op 1 juli. Volgens de organisaties "onteert" Bosma de plechtigheid, gezien zijn uitspraken uit het verleden.

3 uur geleden