Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Speciale pas voor gevaccineerden in Israël

Speciale pas voor gevaccineerden in Israël

TEL AVIV (ANP/DPA/RTR) - Israël verlicht zondag de coronabeperkingen. Inwoners die zijn gevaccineerd of hersteld van de ziekte kunnen weer naar sportscholen, hotels, theaters en sportevenementen. Met een Groene Pas die ze kunnen laten zien op een app van het Ministerie van Gezondheid krijgen 3,2 miljoen burgers toegang.

Winkelcentra, musea, bibliotheken en gebedshuizen zijn ook weer open voor niet-gevaccineerden. Afstand houden en het dragen van een mondmasker blijft wel verplicht. Synagogen, moskeeën en kerken mogen de helft van het normale aantal bezoekers binnenlaten.

De gedeeltelijke heropening van de economie komt een jaar na vaststelling van de eerste coronabesmetting in Israël. Volgende maand wil de regering nog meer beperkingen schrappen.

Het coronavaccin van Pfizer/BioNTech is bijzonder effectief na toediening van twee doses, meldt het Israëlisch ministerie van Volksgezondheid. Het is twee weken na het toedienen van de tweede dosis rond de 99 procent effectief in het voorkomen van opname in het ziekenhuis, ernstige ziekte en overlijden. Israël begon 19 december met inentingen met dit vaccin. Eind maart moeten alle inwoners ouder dan zestien jaar ingeënt zijn.

Israël ligt ver voorop met vaccineren ten opzichte van andere landen. Ongeveer de helft van de bevolking heeft minstens één dosis gekregen. Een op de drie Israëliërs heeft al twee prikken gehad.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

tati 1 9 maanden geleden
heb je dus geen smart fone , kan je geen app laten zien ,misschien een sticker voor op je kleding?

Meer uit Buitenland

Denemarken meldt maar liefst 183 Omikron-gevallen

KOPENHAGEN (ANP) - In Denemarken is het aantal bevestigde besmettingen met de Omikron-variant van het coronavirus opgelopen tot 183, melden Deense gezondheidsautoriteiten zondag, die dit een "zorgwekkende ontwikkeling" noemen.

16 minuten geleden
ECDC telt ruim 180 besmettingen met Omikron-variant

SOLNA (ANP) - De Europese gezondheidsdienst ECDC telt zondag 182 bevestigde besmettingen met de Omikron-variant van het coronavirus. Dat zijn er zestien meer dan zaterdag. Het gaat alleen om de besmettingen in de Europese Unie en de zogeheten Europese Economische Ruimte.

1 uur geleden
Afscheidsbrief gevonden in Duitse woning met dood gezin

KÖNIGS WUSTERHAUSEN (ANP/DPA) - Er is een afscheidsbrief gevonden in de Duitse woning waar zaterdag een dood gezin werd ontdekt, melden Duitse media. In het huis lijkt een familiedrama te hebben plaatsgevonden. Er zijn volgens de officier van justitie geen aanwijzingen dat buitenstaanders erbij betrokken waren.

3 uur geleden
Paus bekritiseert Europese omgang met migranten bij bezoek Lesbos

LESBOS (ANP/AFP/DPA) - Paus Franciscus heeft wederom uitgehaald naar de manier waarop in Europa wordt omgegaan met migranten. Dat deed hij tijdens een bezoek aan het Griekse eiland Lesbos, waar vele duizenden migranten in kampen verblijven.

4 uur geleden
Doden en gewonden door inrijden legervoertuig op betogers Myanmar

YANGON (ANP/RTR) - Een legervoertuig is in de Myanmarese stad Yangon ingereden op een protest tegen de militaire machthebbers, melden ooggetuigen en lokale media. Daarbij zijn zeker vijf doden en tientallen gewonden gevallen.

5 uur geleden
Doden nadat Indiase paramilitairen burgers aanzien voor rebellen

NEW DELHI (ANP/RTR/DPA) - Indiase paramilitairen hebben zeker veertien burgers gedood. De eerste zes werden ten onrechte aangezien voor rebellen, waarna bij een protest van woedende omwonenden nog eens acht doden vielen. Ook is er een paramilitair om het leven gekomen.

6 uur geleden
Verenigd Koninkrijk heeft bijna 20 miljoen boosters gezet

LONDEN (ANP) - In het Verenigd Koninkrijk hebben al bijna 20 miljoen mensen een booster van een coronavaccin gehad. Om het tempo van het vaccinatieprogramma verder op te hogen, zet de overheid ongeveer vierhonderd militairen in.

7 uur geleden