Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Speciale pas voor gevaccineerden in Israël

Speciale pas voor gevaccineerden in Israël

TEL AVIV (ANP/DPA/RTR) - Israël verlicht zondag de coronabeperkingen. Inwoners die zijn gevaccineerd of hersteld van de ziekte kunnen weer naar sportscholen, hotels, theaters en sportevenementen. Met een Groene Pas die ze kunnen laten zien op een app van het Ministerie van Gezondheid krijgen 3,2 miljoen burgers toegang.

Winkelcentra, musea, bibliotheken en gebedshuizen zijn ook weer open voor niet-gevaccineerden. Afstand houden en het dragen van een mondmasker blijft wel verplicht. Synagogen, moskeeën en kerken mogen de helft van het normale aantal bezoekers binnenlaten.

De gedeeltelijke heropening van de economie komt een jaar na vaststelling van de eerste coronabesmetting in Israël. Volgende maand wil de regering nog meer beperkingen schrappen.

Het coronavaccin van Pfizer/BioNTech is bijzonder effectief na toediening van twee doses, meldt het Israëlisch ministerie van Volksgezondheid. Het is twee weken na het toedienen van de tweede dosis rond de 99 procent effectief in het voorkomen van opname in het ziekenhuis, ernstige ziekte en overlijden. Israël begon 19 december met inentingen met dit vaccin. Eind maart moeten alle inwoners ouder dan zestien jaar ingeënt zijn.

Israël ligt ver voorop met vaccineren ten opzichte van andere landen. Ongeveer de helft van de bevolking heeft minstens één dosis gekregen. Een op de drie Israëliërs heeft al twee prikken gehad.

Meer uit Buitenland

Ook protesten tegen coronabeleid in Shanghai na fatale brand

SHANGHAI (ANP/RTR) - Ook in Shanghai zijn protesten uitgebroken tegen het coronabeleid in China. Aanleiding is een brand in de stad Urumqi in de provincie Xinjiang waarbij donderdag tien doden vielen. Volgens de demonstranten konden zij vanwege een strenge lockdown niet aan de vlammen ontkomen.

4 minuten geleden
Noord-Korea wil grootste nucleaire macht ter wereld worden

PYONGYANG (ANP/RTR) - Het is Kim Jong-uns ultieme doel om in Noord-Korea de grootste nucleaire voorziening ter wereld te bouwen. Dat heeft de leider van het land volgens staatsmedia zondag verklaard.

5 uur geleden
Iran laat voetballer en dissident op borgtocht vrij

TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - De Iraanse autoriteiten hebben zaterdag de kritische oud-international Voria Ghafouri en de prominente dissident Hossein Ronaghi op borgtocht vrijgelaten. Iraanse staatsmedia melden dat terwijl de al ruim twee maanden durende landelijke protesten voortduren.

8 uur geleden
President Taiwan stopt als partijleider na verkiezingsnederlaag

TAIPEI (ANP/RTR) - De president van Taiwan, Tsai Ing-wen, stapt op als partijleider van de Democratische Progressieve Partij DPP na een grote verkiezingsnederlaag bij lokale verkiezingen. Oppositiepartij Kuomintang (KMT) lijkt in 13 van de 21 districten te winnen.

16 uur geleden
Elektriciteitsnetwerk in Kiev nog niet volledig hersteld

KIEV (ANP/DPA) - In Kiev zitten nog steeds zo'n 130.000 mensen zonder stroom, volgens het stadsbestuur. Het elektriciteitsnetwerk in de Oekraïense hoofdstad is na de zware Russische raketaanvallen van deze week nog niet hersteld.

18 uur geleden
Onduidelijkheid over doden na aardverschuiving Zuid-Italië

NAPELS (ANP/RTR) - Door een aardverschuiving op het Italiaanse eiland Ischia zijn volgens de Italiaanse minister van Transport en Infrastructuur acht doden gevallen. De minister van Binnenlandse Zaken zei later echter dat er nog geen bevestigde sterfgevallen waren. De burgemeester van Napels spreekt van in elk geval één overleden vrouw.

18 uur geleden
Scholz wil dat immigranten sneller Duitser kunnen worden

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wil dat immigranten sneller Duits staatsburger kunnen worden dan nu het geval is. Het is de bedoeling dat immigranten al na vijf jaar het staatsburgerschap kunnen krijgen, dat is nu nog na acht jaar.

20 uur geleden