Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sparta-trainer Fraser: op mentaliteit verloren van Fortuna

Sparta-trainer Fraser: op mentaliteit verloren van Fortuna

SITTARD (ANP) - Trainer Henk Fraser vindt dat Sparta Rotterdam "puur op mentaliteit" heeft verloren bij Fortuna Sittard. De Rotterdamse degradatiekandidaat creëerde amper kansen en ging in Limburg kansloos onderuit (3-0). "Het is lang geleden dat ik me zo gevoeld heb", zei Fraser bij ESPN. "De vorige keer brak ik toen mijn hand op drie plaatsen met een klap op een houten deur."

Fraser, die na dit seizoen overstapt naar FC Utrecht, zag Sparta slecht beginnen aan de inhaalwedstrijd. "We verloren het eerste duel en kregen meteen een corner tegen. Achteraf gezien was dat al typerend voor deze wedstrijd. We hebben puur op mentaliteit verloren." Alleen Joeri de Kamps straalde volgens Fraser uit dat hij doordrongen was van het belang van het duel. Sparta bleef door de nederlaag onderaan staan in de Eredivisie en zag Fortuna een voorsprong van 4 punten nemen.

"Een rampavond", zei verdediger Bart Vriends. "Dit was een 'leven- of doodwedstrijd', een cruciaal duel. We hadden in de survivalmodus moeten staan, maar dat is geen moment gelukt. We zijn vanaf het allereerste begin afgebluft door Fortuna. Daar voelen we ons schuldig over."

Fortuna kwam na 10 minuten op voorsprong uit een vrije trap van Mats Seuntjens, die alle Spartanen inclusief doelman Maduka Okoye verraste. "Lachwekkend", aldus Fraser. "We waren gewoon niet scherp." Aanvoerder Adil Auassar zei er "geen pepernoot" van te begrijpen. "Onze keeper stond volgens mij nog niet klaar, maar van de scheidsrechter mocht hij schieten."

Meer uit Voetbal

Van de Donk wil waarschijnlijk na EK voetbal stoppen bij Oranje

TAMPERE (ANP) - Daniëlle van de Donk heeft nog maar eens bevestigd dat het EK voetbal van volgend jaar vrijwel zeker haar laatste toernooi zal zijn, mits Nederland zich daarvoor plaatst. "Ik heb in mijn hoofd om na het EK te stoppen. Dat geeft wel wat rust, om dat doel te hebben", zei de Oranje-international tijdens een onlinepersconferentie voor het kwalificatieduel met Finland van dinsdag.

13 minuten geleden
Bosz en tweevoudig winnaar Slot maken kans op Rinus Michels Award

ZEIST (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz en Feyenoord-coach Arne Slot zijn genomineerd voor de Rinus Michels Award. De naar Liverpool vertrekkende Slot won de prijs voor beste trainer van de Eredivisie de laatste twee keer.

1 uur geleden
Italiaan Maresca (44) nieuwe hoofdtrainer Chelsea

LONDEN (ANP) - Chelsea heeft de komst van de nieuwe hoofdtrainer Enzo Maresca afgerond. De 44-jarige Italiaan komt over van Leicester City, waarmee hij afgelopen seizoen de titel pakte in het Championship en de club daarmee terugbracht op het hoogste niveau in Engeland.

1 uur geleden
VfL Bochum stelt Duitser Zeidler aan als nieuwe trainer

BOCHUM (ANP) - Peter Zeidler is de nieuwe coach van VfL Bochum. De 61-jarige Duitser komt over van de Zwitserse club St. Gallen, waar hij zes jaar werkte. Voor Zeidler wordt het zijn eerste klus in de Bundesliga.

2 uur geleden
Vinícius Júnior beste speler van Champions League

NYON (ANP) - Vinícius Júnior is uitgeroepen tot beste speler van de Champions League. De aanvaller van Real Madrid maakte het tweede doelpunt in de met 2-0 gewonnen finale tegen Borussia Dortmund. Zijn ploeggenoot Jude Bellingham kreeg van het panel van voetbalbond UEFA de prijs voor beste jonge speler.

2 uur geleden
Club Brugge beloont trainer Hayen voor titel en gaat met hem door

BRUGGE (ANP/BELGA) - Nicky Hayen mag hoofdtrainer van Club Brugge blijven. De leiding van de Belgische voetbalclub beloont hem voor de behaalde landstitel met een nieuwe verbintenis.

2 uur geleden
Mbappé niet in Franse voorselectie voor Spelen, Lacazette wel

PARIJS (ANP) - Kylian Mbappé zit niet in de voorlopige selectie van Frankrijk voor de Olympische Spelen van komende zomer in eigen land. De 25-jarige voetbalvedette had dat zelf graag gewild, maar lijkt geen goedkeuring te hebben gekregen van zijn hoogstwaarschijnlijk toekomstige club Real Madrid. "Clubs hebben de macht om ja of nee te zeggen", zei de Franse coach Thierry Henry op een persconferentie, zonder de naam van Real Madrid te noemen.

4 uur geleden