Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sparta neemt Spaanse middenvelder Alemañ (20) over van Valencia

Sparta neemt Spaanse middenvelder Alemañ (20) over van Valencia

ROTTERDAM (ANP) - Sparta Rotterdam heeft zich versterkt met Pedro Alemañ. De 20-jarige Spaanse middenvelder komt over van Valencia, waar hij in het tweede elftal speelde. Alemañ ondertekende een contract tot de zomer van 2025 bij de huidige nummer 6 uit de Eredivisie, met een optie op nog een seizoen.

Sparta gebruikte het recente trainingskamp in Spanje om de middenvelder, wiens contract bij Valencia na dit seizoen zou aflopen, intensief te volgen. "We hadden Pedro al geruime tijd in het vizier via onze scouting, maar tijdens het trainingskamp hadden we de mogelijkheid om nog meer informatie in te winnen", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp. "Samen met de technische staf hebben we hier gebruik van gemaakt en daarbij kregen we de bevestiging dat Pedro kan uitgroeien tot een interessante speler."

Sparta staat na een sterke eerste seizoenshelft op de zesde plaats in de Eredivisie. De ploeg van trainer Maurice Steijn hervat de competitie volgende week zaterdag met een uitwedstrijd tegen PSV.

Meer uit Voetbal

Bosz: kampioenswedstrijden zijn nooit goed, dat blijkt wel

EINDHOVEN (ANP) - Trainer Peter Bosz vond het voor een keertje niet zo erg dat het voetbal van PSV niet zo goed was. "Kampioenswedstrijden zijn nooit goede wedstrijden, dat blijkt wel", sprak de Apeldoorner na de zege van 4-2 op Sparta.

7 minuten geleden
Oud-doelman Van Breukelen overhandigt PSV'ers kampioensschaal

EINDHOVEN (ANP) - De selectie van PSV kreeg de schaal uitgereikt die bij de 25e landstitel uit de clubgeschiedenis hoort. Dat gebeurde in het Philips-stadion door Hans van Breukelen. De oud-doelman gaf de kampioensschaal aan aanvoerder Luuk de Jong, die in de kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (4-2) niet wist te scoren en dit seizoen voorlopig op 27 doelpunten blijft staan.

22 minuten geleden
PSV verkleint achterstand op Ajax tot elf landstitels

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft de achterstand op Ajax qua behaalde landstitels in de Eredivisie verkleind tot elf. De Eindhovenaren behaalden tegen Sparta (4-2) hun 25e kampioenschap in Nederland en de eerste sinds 2018.

49 minuten geleden
RKC scoort voor het eerst vijf keer in uitduel Eredivisie

ALMELO (ANP) - RKC Waalwijk heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. De ploeg van trainer Henk Fraser scoorde op bezoek bij Heracles Almelo voor het eerst vijf keer in een uitduel op het hoogste niveau van Nederland (0-5).

51 minuten geleden
Vierde landstitel in zestien jaar voor PSV

EINDHOVEN (ANP) - PSV pakte in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (4-2) de vierde landstitel in de laatste zestien jaar.

51 minuten geleden
PSV stelt 25e landstitel veilig met moeizame zege op Sparta

EINDHOVEN (ANP) - PSV heeft zich voor de 25e keer verzekerd van de landstitel. De Eindhovenaren maakten het zichzelf in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam wel lastig. Na een ruststand van 2-2 won PSV met 4-2 en kon het feest in het Philips-stadion alsnog uitgebreid gevierd worden.

55 minuten geleden
PSV landskampioen na thuisoverwinning (4-2) op Sparta Rotterdam

EINDHOVEN (ANP) - PSV is kampioen van de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen voor eigen publiek met 4-2 van Sparta Rotterdam en zijn daardoor niet meer te achterhalen door uittredend kampioen Feyenoord.

1 uur geleden