Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sparta legt doelman Okoye vast tot 2025

Sparta legt doelman Okoye vast tot 2025

ROTTERDAM (ANP) - Sparta Rotterdam heeft doelman Maduka Okoye langer vastgelegd. De 21-jarige doelman zet zijn handtekening onder een nieuw contract voor vier seizoenen en is tot 2025 verbonden aan de club.

"Een jaar geleden trokken we Maduka aan, omdat we dachten dat hij een groot talent was", zegt technisch directeur Henk van Stee. "Het afgelopen seizoen heeft hij ons gelijk bewezen. Met tien 'clean sheets' in 28 wedstrijden heeft hij een aandeel gehad in de achtste plaats die de club behaalde en werd hij door de supporters gekozen als speler van het seizoen. Hij heeft vorig seizoen grote stappen gezet, zo is hij ook eerste keeper van het Nigeriaanse elftal. Uiteraard betekende dit dat er veel interesse in hem was, maar we hadden allebei de intentie langer door te gaan en zijn heel blij dat we zijn contract verlengen."

Okoye is achtvoudig international van Nigeria. Hij groeide op in Duitsland en speelde in de jeugd voor Bayer Leverkusen en het tweede elftal van Fortuna Düsseldorf. De doelman kijkt uit naar zijn tweede seizoen op Het Kasteel. "Toen ik bij Sparta tekende, deed ik dat met duidelijke doelen. Ik wilde mij verder ontwikkelen en uitgroeien tot eerste keeper in de Eredivisie. Na het eerste seizoen kan ik niet anders dan tevreden zijn, maar ik ben nog zeker niet klaar hier. In mijn eerste jaar heb ik al veel mooie momenten hier meegemaakt, ik hoop dat we daar komend seizoen nog meer momenten aan toevoegen."

Meer uit Voetbal

FC Utrecht huurt linksbuiten Cathline van Franse FC Lorient

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft vleugelspeler Yoann Cathline aan de selectie toegevoegd. De club huurt de 22-jarige Franse linksbuiten komend seizoen van FC Lorient uit Frankrijk en heeft ook een optie tot koop genomen.

54 minuten geleden
Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

2 uur geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

4 uur geleden
FC Twente begint met uitwedstrijd tegen Salzburg op 6 augustus

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente begint het tweeluik van Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League met de uitwedstrijd in Oostenrijk op 6 augustus. Een week later op dinsdag is de returnwedstrijd in Enschede, zo heeft de UEFA bekendgemaakt.

4 uur geleden
Voetballer Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna

BOLOGNA (ANP) - De Nederlandse voetballer Thijs Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna. De Italiaanse club maakte niet bekend tot wanneer het contract van de 23-jarige aanvaller loopt. De enkelvoudig international volgt bij Bologna landgenoot Joshua Zirkzee op, die naar Manchester United is vertrokken.

4 uur geleden
Scheidsrechter Dieperink al vroeg in actie op Spelen Parijs

PARIJS (ANP) - Voor voetbalscheidsrechter Rob Dieperink beginnen de Olympische Spelen woensdag al, twee dagen voor de openingsceremonie in Parijs.

5 uur geleden
Van der Laan in raad van commissarissen voetbalclub Sparta

ROTTERDAM (ANP) - Jeanet van der Laan is benoemd als lid van de raad van commissarissen van voetbalclub Sparta. De oud-voetbalinternational en voormalig lid van de Tweede Kamer slaagde er twee maanden geleden niet in om voorzitter van de KNVB te worden.

7 uur geleden