Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sparta haalt in 6 minuten zege binnen en verlaat laatste plaats

ARNHEM (ANP) - Sparta Rotterdam heeft de overwinning binnengehaald in de competitiewedstrijd tegen Vitesse. De ploeg van trainer Henk Fraser verdedigde in de lege Gelredome zonder in de problemen te komen de voorsprong van 1-0 in de ruim 6 minuten die nog uitgespeeld moesten worden. Sparta kwam daardoor op 25 punten en droeg de laatste plaats in de Eredivisie over aan Willem II, dat 23 punten heeft. Ook PEC Zwolle staan vijf wedstrijden voor het einde van de competitie op 23 punten.

De wedstrijd werd op 4 maart in de blessuretijd gestaakt, nadat Sparta-keeper Maduka Okoye was geraakt door een drinkbeker die vanuit het publiek was gegooid. Kort daarvoor had een toeschouwer al het veld betreden. Sparta weigerde na het incident met Okoye om verder te spelen. De KNVB besloot dat de resterende 6 minuten en 14 seconden dinsdagavond uitgespeeld moesten worden, zonder publiek in het Arnhemse stadion. Vitesse wist in die resterende minuten geen enkele kans te creëren.

Beide ploegen verschenen op het veld met een paar andere spelers dan toen het duel werd gestaakt. Bij Vitesse vervingen doelman Markus Schubert en verdediger Tomás Hájek de geblesseerde Jeroen Houwen en Maximilian Wittek, Patrick Vroegh nam de plek over van Daan Huisman. Sparta-trainer Henk Fraser liet Lennart Thy en Giannis Masouras spelen in plaats van Mario Engels en Mica Pinto. De thuisclub kwam al ruim een uur voor de aftrap het veld op om felle, onderlinge partijtjes te spelen. Sparta koos voor een gebruikelijke warming-up, die aanzienlijk korter duurde.

Het duel werd hervat met een uittrap van Okoye, die na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bas Nijhuis meteen wat seconden tijdwinst boekte. Vitesse had de kopsterke verdedigers Danilho Doekhi en Jacob Rasmussen voorin geposteerd. Zij werden echter niet in stelling gebracht. Vitesse kreeg één hoekschop, waarbij doelman Schubert mee naar voren kwam. Het leverde echter geen kans op. Sparta wist Vitesse daarna weg te houden van het doel. Na het laatste fluitsignaal werd het nog even onvriendelijk tussen een paar spelers.

Meer uit Voetbal

Spelers Willem II feestelijk onthaald in Tilburg

TILBURG (ANP) - In hun thuisstad Tilburg zijn de spelers van Willem II enthousiast onthaald door supporters na hun wedstrijd tegen Dordrecht vrijdagavond. In de stad en bij het Koning Willem II stadion, waar de wedstrijd werd uitgezonden op een groot scherm, is een volksfeest uitgebroken.

5 uur geleden
Willem II-aanvoerder Heerkens dolblij na 'fantastisch seizoen'

DORDRECHT (ANP) - Willem II-aanvoerder Freek Heerkens was na het 1-1-gelijkspel in en tegen Dordrecht uiteraard gelukkig met de promotie naar het hoogste niveau. "Willem II hoort thuis in de Eredivisie", zei hij tegen ESPN.

6 uur geleden
Puntenverlies voor aanvaller Zirkzee met Bologna in Turijn

TURIJN (ANP) - Joshua Zirkzee is in de Serie A met Bologna blijven steken op een 0-0-gelijkspel bij Torino. Bologna had bij een zege de derde plek kunnen innemen, maar staat een punt achter op Juventus. Die ploeg komt zondag in actie bij AS Roma.

9 uur geleden
Simons krijgt rode kaart en haalt einde duel RB Leipzig niet

SINSHEIM (ANP) - Xavi Simons heeft in het competitieduel van RB Leipzig bij Hoffenheim (1-1) het einde niet gehaald. De Oranje-international kreeg na 72 minuten zijn tweede gele kaart, en dus rood, en moest vertrekken.

Fortuna en Go Ahead Eagles scoren niet, blessure voor Sierhuis

SITTARD (ANP) - Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles zijn niet tot scoren gekomen in de competitiewedstrijd in Limburg (0-0). Door het gelijkspel is de ploeg uit Deventer van coach René Hake dicht bij het bereiken van de play-offs voor Europees voetbal. Fortuna staat elfde.

Roda JC en FC Groningen strijden op laatste speeldag om promotie

KERKRADE (ANP) - Roda JC is door een 2-0-zege op SC Cambuur nog niet zeker van promotie naar de Eredivisie. Omdat FC Groningen bij Telstar diep in blessuretijd met 1-1 gelijkspeelde, valt de beslissing volgende week.

Geen winnaar bij Eredivisiewedstrijd Almere City - sc Heerenveen

ALMERE (ANP) - De wedstrijd tussen Almere City en sc Heerenveen is in een gelijkspel geëindigd. In Almere kwamen de Friezen via Osame Sahraoui terug tot 1-1 na een vroege achterstand. Kornelius Hansen had de ploeg van coach Alex Pastoor op voorsprong gezet.