Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spanningen Oekraïne krijgen weer vat op aandelenbeurzen New York

Spanningen Oekraïne krijgen weer vat op aandelenbeurzen New York

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag na een hogere opening met verliezen gesloten. De spanningen in Oekraïne kregen gedurende de sessie weer vat op de markten. Zeker nadat de Verenigde Staten extra sancties tegen Rusland hadden aangekondigd. Moskou kondigde op zijn beurt aan met een stevige tegenreactie te komen. Het Oekraïense parlement kondigde de noodtoestand af in het land. Vooral techbedrijven gingen in de uitverkoop.

De Dow-Jonesindex sloot de sessie met een verlies van 1,4 procent op 33.131,76 punten, het laagste niveau dit jaar. De S&P 500 zakte 1,8 procent tot 4225,50 punten. Techgraadmeter Nasdaq dook 2,6 procent omlaag tot 13.037,49 punten.

Autoproducent Ford (min 2 procent) stond bij de zakkers. Topman van het concern Jim Farley ontkende dat het bedrijf plannen heeft om het onderdeel dat elektrische auto's maakt af te zullen splitsen. Daarover deden de laatste tijd wel geruchten de ronde.

Virgin Galactic

Virgin Galactic won 3,5 procent. Het ruimtetoerismebedrijf van miljardair Richard Branson leed afgelopen kwartaal minder verlies dan verwacht en verbeterde de kaspositie. Farmaceut Kodiak Sciences kelderde 80 procent na tegenvallende testresultaten van zijn experimenteel oogmedicijn.

Doe-het-zelfconcern Lowe's hield van een eerdere stevige winst bij het slot nog 0,2 procent over. Het bedrijf deed afgelopen kwartaal goede zaken doordat Amerikanen vanwege de krappe huizenmarkt meer geld uitgaven aan de verbetering en verbouwing van hun woningen. Tupperware zakte 2,7 procent. Het marketingbedrijf, dat vooral bekend is van plastic bakken voor de opslag van voeding, boekte meer omzet dan verwacht. De winst in het afgelopen kwartaal viel echter tegen.

UPS

UPS verloor 2,1 procent. De pakketbezorger krijgt geen miljardenschadevergoeding van de Europese Commissie voor het dwarsbomen van de overname van TNT Express. De commissie heeft wel fouten gemaakt, maar het is niet gezegd dat UPS daardoor is geschaad, oordeelt het Europees Hof van Justitie. UPS wilde de Nederlandse pakketvervoerder in 2013 inlijven, maar stuitte op het veto van de commissie. UPS zag daarop van de koop af, waarop concurrent FedEx er uiteindelijk met TNT vandoor ging.

De euro was 1,1305 dollar waard, tegen 1,1318 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd een fractie duurder op 92,04 dollar. Brentolie was nagenoeg gelijk in prijs in vergelijking met een dag eerder op 96,81 dollar per vat.

Meer uit Financieel

ING komt met creditcard met hoekige inkeping voor slechtzienden

AMSTERDAM (ANP) - Klanten van ING kunnen vanaf maandag een creditcard krijgen met een hoekige inkeping aan de zijkant, meldt de bank. Die pas moet het voor slechtzienden makkelijker maken om te bankieren, omdat ze met de inkeping beter kunnen voelen welke pas de creditcard is. Naar eigen zeggen is ING de eerste bank in Nederland die zo'n pas aanbiedt.

23 minuten geleden
Nederland verdient meer aan landbouwexport om hogere exportwaarde

DEN HAAG (ANP) - Nederland verdiende vorig jaar meer aan de export van landbouwproducten, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Wageningen University & Research (WUR). Ze schatten dat de Nederlandse economie 50,4 miljard euro verdiende aan de uitvoer van bijvoorbeeld groenten en fruit, 4 procent meer dan in 2022. Dat komt doordat Nederland afgelopen jaar voor meer geld aan landbouwproducten exporteerde.

6 uur geleden
Beursweek met rentebesluit ECB en Fed-voorzitter in Congres

AMSTERDAM (ANP) - De aandacht van beleggers gaat deze week onder meer uit naar een nieuw rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB). Naar alle waarschijnlijkheid zal de ECB opnieuw de rente in de eurozone onveranderd laten. Verder verschijnt voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve in het Congres om uitleg te geven over het monetair beleid.

14 uur geleden
Oliekartel OPEC+ verlengt productieverlaging, aldus bronnen

WENEN/MOSKOU (ANP/AFP) - Oliekartel OPEC+ verlengt de huidige productieverlaging tot en met het einde van juni. Dat melden bronnen bij de groep van grote olieproducerende landen waaronder Saudi-Arabië en Rusland aan persbureau Bloomberg. Op de oliemarkt was al verwacht dat de productievermindering langer door zou gaan om zo de prijzen te stutten.

14 uur geleden
NS-topman hoopt op politieke oplossing tegen duurdere prijzen

AMSTERDAM (ANP) - President-directeur Wouter Koolmees van de Nederlandse Spoorwegen (NS) hoopt met de politiek tot een oplossing te komen om een forse stijging van de prijzen voor tickets en abonnementen volgend jaar te voorkomen. Dat heeft Koolmees zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof. Hij is dinsdag in de Tweede Kamer voor een hoorzitting.

16 uur geleden
Economie hoog op agenda bij Volkscongres China

BEIJING (ANP/AFP) - De staat van de Chinese economie zal hoog op de agenda staan bij de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres van de Chinese Communistische Partij (CCP), die dinsdag begint. Duizenden afgevaardigden van de CCP komen dan in Beijing bijeen voor die jaarlijkse vergadering.

18 uur geleden
Duitse topeconoom: opkomst extreemrechts gevaar voor groei

BERLIJN (ANP) - De opkomst van extreemrechts in Duitsland is een gevaar voor de economie omdat buitenlandse vakkrachten kunnen worden afgeschrikt om te komen werken in het land. Dat heeft de Duitse topeconoom Veronika Grimm gezegd. Grimm behoort tot de zogenoemde Sachverständigenrat, die bestaat uit vijf economische experts. Die raad is het belangrijkste economische adviesorgaan van de Duitse bondskanselier.

21 uur geleden