Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spanningen Oekraïne krijgen weer vat op aandelenbeurzen New York

Spanningen Oekraïne krijgen weer vat op aandelenbeurzen New York

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag na een hogere opening met verliezen gesloten. De spanningen in Oekraïne kregen gedurende de sessie weer vat op de markten. Zeker nadat de Verenigde Staten extra sancties tegen Rusland hadden aangekondigd. Moskou kondigde op zijn beurt aan met een stevige tegenreactie te komen. Het Oekraïense parlement kondigde de noodtoestand af in het land. Vooral techbedrijven gingen in de uitverkoop.

De Dow-Jonesindex sloot de sessie met een verlies van 1,4 procent op 33.131,76 punten, het laagste niveau dit jaar. De S&P 500 zakte 1,8 procent tot 4225,50 punten. Techgraadmeter Nasdaq dook 2,6 procent omlaag tot 13.037,49 punten.

Autoproducent Ford (min 2 procent) stond bij de zakkers. Topman van het concern Jim Farley ontkende dat het bedrijf plannen heeft om het onderdeel dat elektrische auto's maakt af te zullen splitsen. Daarover deden de laatste tijd wel geruchten de ronde.

Virgin Galactic

Virgin Galactic won 3,5 procent. Het ruimtetoerismebedrijf van miljardair Richard Branson leed afgelopen kwartaal minder verlies dan verwacht en verbeterde de kaspositie. Farmaceut Kodiak Sciences kelderde 80 procent na tegenvallende testresultaten van zijn experimenteel oogmedicijn.

Doe-het-zelfconcern Lowe's hield van een eerdere stevige winst bij het slot nog 0,2 procent over. Het bedrijf deed afgelopen kwartaal goede zaken doordat Amerikanen vanwege de krappe huizenmarkt meer geld uitgaven aan de verbetering en verbouwing van hun woningen. Tupperware zakte 2,7 procent. Het marketingbedrijf, dat vooral bekend is van plastic bakken voor de opslag van voeding, boekte meer omzet dan verwacht. De winst in het afgelopen kwartaal viel echter tegen.

UPS

UPS verloor 2,1 procent. De pakketbezorger krijgt geen miljardenschadevergoeding van de Europese Commissie voor het dwarsbomen van de overname van TNT Express. De commissie heeft wel fouten gemaakt, maar het is niet gezegd dat UPS daardoor is geschaad, oordeelt het Europees Hof van Justitie. UPS wilde de Nederlandse pakketvervoerder in 2013 inlijven, maar stuitte op het veto van de commissie. UPS zag daarop van de koop af, waarop concurrent FedEx er uiteindelijk met TNT vandoor ging.

De euro was 1,1305 dollar waard, tegen 1,1318 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd een fractie duurder op 92,04 dollar. Brentolie was nagenoeg gelijk in prijs in vergelijking met een dag eerder op 96,81 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Ryanair verwacht geen hinder van stakingen Spaans cabinepersoneel

MADRID (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair verwacht niet dat de stakingen van het in Spanje gevestigde cabinepersoneel tot problemen gaan leiden. Die stakingen zouden in augustus of september plaatsvinden. Volgens Ryanair gaat het echter om stakingen van kleine vakbonden die "slechts een handvol werknemers van ons Spaanse cabinepersoneel vertegenwoordigen".

37 minuten geleden
Vaccinmaker Novavax keldert op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Novavax zag dinsdag ruim 16 procent van de beurswaarde verdampen op de aandelenmarkten in New York. Het Amerikaanse biotechnologiebedrijf verlaagde zijn omzetverwachting voor dit jaar vanwege teleurstellende verkopen van zijn coronavaccin. Novavax heeft een zogenoemd eitwitvaccin ontwikkeld tegen het coronavirus als alternatief voor de zogeheten mRNA-vaccins van Moderna, Pfizer en BioNTech, die zijn gemaakt met de nieuwste technologieën. De vraag naar het vaccin van Novavax valt echter tegen.

43 minuten geleden
Eerste Deense supermarkten 7-Eleven weer open na hackaanval

KOPENHAGEN (ANP/AFP) - De Amerikaanse supermarktketen 7-Eleven zegt dinsdag zijn winkels in Denemarken langzaamaan weer te heropenen. Maandag moest de Deense tak van 7-Eleven alle winkels sluiten nadat een hacker de kassasystemen had aangevallen.

1 uur geleden
Autoverzekeringen goedkoper ondanks hoge inflatie

EINDHOVEN (ANP) - Autoverzekeringen zijn ondanks de hoge inflatie in de eerste helft van dit jaar goedkoper geworden. Dit constateert de financiële vergelijkingswebsite Geld.nl. Volgens de site komt dit onder meer doordat er vorig jaar minder sprake was van autobranden en andere vormen van voertuigcriminaliteit.

1 uur geleden
Mark Zuckerberg kondigt nieuwe privacyfuncties aan voor WhatsApp

MENLO PARK (ANP) - Berichtendienst WhatsApp voert veranderingen door waardoor de privacy van gebruikers moet verbeteren. Topman Mark Zuckerberg van moederconcern Meta Platforms heeft dat laten weten in een post op Facebook.

2 uur geleden
Huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar WK voetbal

DOHA (ANP/BLOOMBERG) - De huurprijzen in Qatar schieten omhoog in aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal dat vanaf 21 november in het Arabisch emiraat wordt gehouden. Bewoners in populaire buurten zeggen dat ze gedwongen worden in te stemmen met huurverhogingen van 40 procent en contractperiodes van twee jaar. Sommige van hen zijn gedwongen hun huis te verlaten omdat ze de huur niet meer kunnen betalen.

2 uur geleden
Italianen hoeven pizza's van Domino's niet, pizzamaker vertrekt

NEW YORK (ANP) - Domino's Pizza vertrekt uit Italië, de bakermat van de pizza. Italianen geven de voorkeur aan pizza's van lokale restaurants. Door het gebrek aan klandizie ziet het van huis uit Amerikaanse Domino's daarom nog maar een oplossing. De laatste vestigingen van Domino's in Italië hebben inmiddels hun deuren gesloten.

3 uur geleden