Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spanning stijgt voor zeilsters Duetz en Bekkering

Spanning stijgt voor zeilsters Duetz en Bekkering

ENOSHIMA (ANP) - Zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz gaan op de Olympische Spelen van Tokio als koploper de medalrace in de 49er FX van maandag in. In de laatste drie races kwamen de Braziliaanse titelverdedigsters Martine Grael en Kahena Kunze wel op gelijke hoogte met eveneens 70 punten.

Bekkering en Duetz, tweevoudig wereldkampioenen en zevende op de Spelen van Rio, dachten aanvankelijk nog dat de Braziliaanse vrouwen 1 punt minder hadden na twaalf races en daarmee leidden. Maar een diskwalificatie van de Amerikaanse zeilsters zorgde ervoor dat ook het Nederlandse duo op 70 uitkwam.

De races waren - met de vijfde, de elfde en de zestiende plaats, een schrapresultaat - niet geheel naar wens verlopen, maar ook de concurrentie was niet zonder fouten. "We hebben wel wat ingeleverd, maar hadden vooraf getekend voor deze uitgangspositie", vertelde Bekkering, kort nadat windsurfer Kiran Badloe in de Baai van Enoshima de wereldtitel had behaald.

3 punten voorsprong

Duetz en Bekkering zijn maandag aan de beurt voor hun medalrace. "De druk neemt toe, maar dat vinden we alleen maar fijn", aldus Bekkering. Ze hebben 3 punten voorsprong op de Duitsen Tina Lutz en Susann Beucke, die op de derde plaats staan.

In de Finn kwam Nicholas Heiner na een rustdag twee keer in actie. Hij eindigde als tiende in de zevende race en als derde in de achtste race. In de tussenstand bleef Heiner vierde met 36 punten. Er volgen nog twee races en dan nog de medalrace. De Brit Giles Scott gaat aan de leiding met 20 punten.

Voor het duo Bart Lambriex en Pim van Vugt stonden drie races op het programma in de 49er-klasse. Ze begonnen in de tiende race met de zesde plaats. Daarna volgde in de elfde race de zevende plek. Ze eindigden als derde in de twaalfde race. Ze konden zich in het klassement niet verbeteren ten opzichte van vrijdag. Ze blijven zevende met 75 punten. De Nieuw-Zeelanders Peter Burling en Blair Tuke staan eerste met 52 punten. De medalrace staat maandag op het programma.

Meer uit Sport

Dominicaanse atleet drie jaar geschorst voor leeftijdsbedrog

MONACO (ANP) - Atleet Luguelín Santos uit de Dominicaanse Republiek is ruim tien jaar na een overtreding van de wedstrijdregels voor drie jaar geschorst. Volgens het onafhankelijk tuchtorgaan AIU van de mondiale atletiekbond heeft Santos in 2012 gelogen over zijn leeftijd op de WK onder 20 in Barcelona, waar hij goud won op de 400 meter. Santos was niet 19 jaar oud, zoals in zijn paspoort stond, maar 20. Hij had dus niet mogen deelnemen aan het toernooi.

48 minuten geleden
Wereldkampioene Van den Broek-Blaak na bevalling terug op de fiets

ZUIDLAND (ANP) - Wielrenster Chantal van den Broek-Blaak gaat na de bevalling van haar dochter weer mee op trainingskamp. Dat meldt haar ploeg SD Worx op X. De wereldkampioene op de weg van 2017 stapt na zo'n zes maanden weer op de fiets.

1 uur geleden
Nadal maakt langverwachte rentree in Australische Brisbane

BRISBANE (ANP) - Rafael Nadal doet begin januari mee aan het tennistoernooi in Brisbane. De Spanjaard laat in een video op social media weten daar zijn rentree te maken. De 37-jarige Nadal heeft vanwege een heupblessure geen officiële wedstrijd gespeeld sinds hij begin dit jaar in de tweede ronde van de Australian Open verloor van Mackenzie McDonald.

3 uur geleden
Tennisser Van Rijthoven is pijnvrij en is bijna klaar voor rentree

VOLENDAM (ANP) - Voorzitter Jaap Veerman van de raad van commissarissen van FC Volendam verwacht niet dat het ontslag van preses Jan Smit en de overige bestuursleden een begin is van een massale uittocht van invloedrijke mensen bij de club uit de Eredivisie. "Dat denk ik niet", zei hij op een drukbezochte persconferentie. "Want het gaat uiteindelijk om de club Volendam."

5 uur geleden
Tennisser Griekspoor doet mee aan ABN Amro Open in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor doet in februari mee aan het ABN AMRO Open in Rotterdam. Dat laat het toernooi weten in een verklaring. De huidige nummer 23 van de wereld reikte dit jaar nog tot de halve finale in Ahoy.

6 uur geleden
Hoop op marathon in Winterswijk neemt af door dooi

WINTERSWIJK (ANP) - De hoop op een marathon op natuurijs in Winterswijk is afgenomen, omdat het in de nacht van donderdag op vrijdag heeft gedooid. Dat zei ijsmeester Auke Spijkstra in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland van WNL.

8 uur geleden
Zwemster Steenbergen tweede op 200 vrij in Qualification Meet

ROTTERDAM (ANP) - Zwemster Marrit Steenbergen is bij de Rotterdam Qualification Meet als tweede geëindigd op de 200 meter vrije slag. De winnares van het brons op de 100 meter vrij bij de WK zwemmen afgelopen zomer in Fukuoka (Japan) tikte in de finale aan in 1.56,19. De Tsjechische Barbora Seemanova won in 1.55,59.

19 uur geleden