Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spanning stijgt voor zeilsters Duetz en Bekkering

Spanning stijgt voor zeilsters Duetz en Bekkering

ENOSHIMA (ANP) - Zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz gaan op de Olympische Spelen van Tokio als koploper de medalrace in de 49er FX van maandag in. In de laatste drie races kwamen de Braziliaanse titelverdedigsters Martine Grael en Kahena Kunze wel op gelijke hoogte met eveneens 70 punten.

Bekkering en Duetz, tweevoudig wereldkampioenen en zevende op de Spelen van Rio, dachten aanvankelijk nog dat de Braziliaanse vrouwen 1 punt minder hadden na twaalf races en daarmee leidden. Maar een diskwalificatie van de Amerikaanse zeilsters zorgde ervoor dat ook het Nederlandse duo op 70 uitkwam.

De races waren - met de vijfde, de elfde en de zestiende plaats, een schrapresultaat - niet geheel naar wens verlopen, maar ook de concurrentie was niet zonder fouten. "We hebben wel wat ingeleverd, maar hadden vooraf getekend voor deze uitgangspositie", vertelde Bekkering, kort nadat windsurfer Kiran Badloe in de Baai van Enoshima de wereldtitel had behaald.

3 punten voorsprong

Duetz en Bekkering zijn maandag aan de beurt voor hun medalrace. "De druk neemt toe, maar dat vinden we alleen maar fijn", aldus Bekkering. Ze hebben 3 punten voorsprong op de Duitsen Tina Lutz en Susann Beucke, die op de derde plaats staan.

In de Finn kwam Nicholas Heiner na een rustdag twee keer in actie. Hij eindigde als tiende in de zevende race en als derde in de achtste race. In de tussenstand bleef Heiner vierde met 36 punten. Er volgen nog twee races en dan nog de medalrace. De Brit Giles Scott gaat aan de leiding met 20 punten.

Voor het duo Bart Lambriex en Pim van Vugt stonden drie races op het programma in de 49er-klasse. Ze begonnen in de tiende race met de zesde plaats. Daarna volgde in de elfde race de zevende plek. Ze eindigden als derde in de twaalfde race. Ze konden zich in het klassement niet verbeteren ten opzichte van vrijdag. Ze blijven zevende met 75 punten. De Nieuw-Zeelanders Peter Burling en Blair Tuke staan eerste met 52 punten. De medalrace staat maandag op het programma.

Meer uit Sport

Griekspoor had twijfels of hij wel kon aantreden op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor had twijfels of hij wel kon deelnemen aan Roland Garros. De beste tennisser van Nederland was ondanks zijn fysieke klachten in vier sets te sterk voor Amerikaan Mackenzie McDonald.

3 uur geleden
Djokovic moet zich flink inspannen tegen Franse wildcardspeler

PARIJS (ANP) - Novak Djokovic heeft zich flink moeten inspannen om zich te plaatsen voor de tweede ronde van Roland Garros. De titelhouder versloeg in de avondsessie de Fransman Pierre-Hugues Herbert, die met een wildcard werd toegelaten, met 6-4 7-6 (3) 6-4.

3 uur geleden
Griekspoor in vier sets langs Amerikaan McDonald op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich verzekerd van een plek in de tweede ronde van Roland Garros. De beste tennisser van Nederland was in vier sets te sterk voor de Amerikaan Mackenzie McDonald, de nummer 74 van de wereld: 6-3 6-4 1-6 6-2.

5 uur geleden
Rus verslaat voormalig nummer 1 Kerber op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft op Roland Garros ten koste van de Duitse Angelique Kerber de tweede ronde bereikt: 6-4 6-3. De inmiddels 36 jaar oude Kerber, teruggekeerd na een bevalling, is de voormalig nummer 1 van de wereld. Momenteel staat ze 232e. De partij begon uren later dan gepland door de regenval in Parijs.

9 uur geleden
Tennisster Rybakina snel klaar, Rus mogelijk volgende opponent

PARIJS (ANP) - Tennisster Elena Rybakina heeft in de eerste ronde van Roland Garros eenvoudig afgerekend met de Belgische Greet Minnen. De Kazachse nummer 4 van de wereld won binnen vijf kwartier van de speelster uit Turnhout: 6-2 6-3.

14 uur geleden
Atletiekploeg met boegbeeld Bol, maar zonder Hassan naar EK

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse atletiekploeg gaat met topatleten Femke Bol, Lieke Klaver en Nadine Visser naar de EK in Rome. Tweevoudig olympisch kampioene Sifan Hassan slaat de EK over. Voor de Europese kampioenschappen, die van 7 tot en met 12 juni plaatsvinden, zijn 59 atleten geselecteerd, 29 vrouwen en 30 mannen.

15 uur geleden
Hockeybondscoach Van Ass kiest in Parijs voor keepster Veenendaal

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Paul van Ass van de Nederlandse hockeysters kiest op de Olympische Spelen voor keepster Anne Veenendaal. De doelvrouw van Amsterdam krijgt de voorkeur boven Josine Koning van landskampioen Den Bosch. Koning gaat als reservekeepster mee naar Parijs.

16 uur geleden