Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spanje neemt 'onderwaterdrones' voor drugssmokkel in beslag

Spanje neemt 'onderwaterdrones' voor drugssmokkel in beslag

MADRID (ANP/AFP) - De Spaanse politie heeft zes zogenoemde onderwaterdrones in beslag genomen die grote hoeveelheden drugs van Marokko naar Spanje kunnen vervoeren. Bij invallen in Barcelona en de zuidelijke provincies Malaga en Cadiz zijn acht verdachten opgepakt, waarmee de bende achter de drones zou zijn ontmanteld.

Het was volgens de politie de eerste keer dat dergelijke onbemande onderwatervoertuigen in beslag werden genomen. De drones hadden elk tot twaalf motoren en een bereik van 30 kilometer, ruim voldoende om de Straat van Gibraltar tussen Spanje en Marokko te overbruggen.

Drie van de drones zouden volgens de politie worden afgeleverd bij een Franse drugsbende om "aanzienlijke hoeveelheden cocaïne te vervoeren". De opgerolde bende bouwde ook valse bodems in voertuigen voor de smokkel van drugs. Onder de klanten zijn criminele groeperingen in Denemarken, Frankrijk, Italië en Spanje, aldus de politie.

Meer uit Buitenland

Premier Australië: voorganger nam geheime ministersposten op zich

SYDNEY (ANP/RTR) - De Australische premier Anthony Albanese vraagt om juridisch advies nu bekend is geworden dat zijn voorganger Scott Morrison tijdens de coronapandemie in het geheim op een aantal ministersposten is benoemd. Hierdoor waren sommige portefeuilles dubbel bezet, buiten medeweten van sleutelfiguren binnen het kabinet.

48 minuten geleden
Republikeinen bekritiseren Biden in rapport over terugtrekken Afghanistan

WASHINGTON (ANP) - Republikeinen in de buitenlandcommissie van het Huis van Afgevaardigden komen binnenkort met een rapport over hoe de Verenigde Staten zich vorige zomer onder leiding van president Joe Biden terugtrokken uit Afghanistan, nadat de Taliban de macht hadden gegrepen. Dat schrijven enkele Amerikaanse media zondag, waaronder The Washington Post en CNN, nadat ze het rapport hebben ingezien.

3 uur geleden
Radicaalislamitische Taliban heerst al weer jaar over Afghanistan

KABUL (ANP) - De radicaalislamitische Taliban heerst maandag al weer een jaar over Afghanistan. De beweging kon op 15 augustus 2021 de macht overnemen, nadat de hoofdstad Kabul voor een groot deel onder haar controle was gekomen. In het paleis van de president riepen vertegenwoordigers van de islamitische fundamentalisten de overwinning uit. De toenmalige president Ashraf Ghani verliet dezelfde dag het land.

3 uur geleden
Amerikaanse wetshandhavers bedreigd om huiszoeking FBI bij Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Amerikaanse wetshandhavers, met name op federaal niveau, hebben sinds de FBI vorige week een huiszoeking deed bij het huis van voormalig president Donald Trump bedreigingen ontvangen. De FBI en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid hebben daarover een interne memo rondgestuurd, waarover verscheidene Amerikaanse media berichten.

8 uur geleden
Syrië: drie militairen gedood door Israëlische luchtaanval

TARTOUS (ANP/AFP) - Een luchtaanval van Israël heeft drie militairen in Syrië het leven gekost. Ook zijn er drie gewonden gevallen, melden Syrische staatsmedia.

9 uur geleden
Veertigtal landen eist vertrek Rusland uit kerncentrale Zaporizja

WENEN (ANP/DPA) - Meer dan veertig landen willen dat Rusland zich terugtrekt uit de kerncentrale van Zaporizja in Oekraïne. "De stationering van militairen en wapens bij de kerncentrale is onacceptabel", stellen de landen in een verklaring die ook door Nederland is ondertekend.

10 uur geleden
1500 mensen in Noordoost-Spanje geëvacueerd vanwege bosbrand

ZARAGOZA (ANP/DPA/AFP) - Door een bosbrand ten westen van de Spaanse stad Zaragoza hebben zo'n 1500 mensen hun huis moeten verlaten. De brand woedt in de buurt van Añón de Moncayo in het noordoosten van Spanje en wordt aangewakkerd door de sterke wind. In de regio bestrijden zo'n 300 brandweerlieden het vuur.

12 uur geleden