Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spanje komt met miljardensteun voor toerismebranche

Spanje komt met miljardensteun voor toerismebranche

MADRID (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Spanje trekt ruim 4 miljard euro uit om de toerismesector te helpen herstellen na een maandenlange sluiting van hotels en toeristische attracties vanwege het coronavirus. De eerste toeristen uit een aantal Europese landen kunnen aanstaande zondag voor het eerst sinds de piek van de virusuitbraak Spanje binnenreizen.

Het steunpakket bevat financiële middelen voor bedrijven om de nodige voorzorgmaatregelen, zoals extra schoonmaak, te treffen. Een flink deel, van ruim 800 miljoen euro is uitgetrokken voor vernieuwingen, zoals digitale diensten die fysiek contact tussen personeel en klanten helpen beperken, installatie van hernieuwbare energiebronnen en renovatie van faciliteiten. Verder bestaat ruim de helft van het steunpakket uit leningen voor bedrijven, waar de Spaanse regering garant voor staat. Daarnaast kunnen ondernemingen uit de branche in aanmerking komen voor een opschorting van hun hypotheekverplichtingen.

Vanwege het verkorte zomerseizoen staan tienduizenden banen in de Spaanse toerismebranche op de tocht. Het personeel bij hotels en restaurants verdient namelijk het merendeel van zijn jaarlijkse inkomen tussen mei en september. Daarnaast zijn de vooruitzichten voor de komende jaren ook niet gunstig. De Spaanse centrale bank denkt dat de werkloosheid in het Zuid-Europese land boven de 17 procent zal blijven tot minstens 2022.

De Spaanse economie is zeer afhankelijk van toerisme en krijgt daarom een sterkere economische klap van de coronacrisis dan andere Europese landen. Vorig jaar kwamen meer dan 80 miljoen toeristen naar Spanje met vakantie. Daarmee behoort het land tot de populairste reisbestemmingen ter wereld.

Meer uit Financieel

Techbedrijven stijgen op Wall Street, olieprijzen zakken weer

NEW YORK (ANP) - Techbedrijven als chipmaker AMD, Facebook-moederbedrijf Meta en elektrische autofabrikant Tesla stonden donderdag tussen de stijgers op de beurzen in New York. De bedrijven kregen er tot 4,8 procent bij. Verder ging de prijs van olie weer omlaag, na een flinke opmars een dag eerder.

1 uur geleden
Tesla aangeklaagd om racisme op de werkvloer

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla is aangeklaagd door een Amerikaans agentschap dat optreedt tegen discriminatie op de werkvloer. De elektrische autofabrikant zou een racistische werkomgeving hebben gecreëerd voor zwarte werknemers in een fabriek in Californië.

1 uur geleden
ASR in cassatie tegen uitspraak gerechtshof rond 'woekerpolis'

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR stapt naar de Hoge Raad na een uitspraak van het gerechtshof in Den Haag op dinsdag. Centraal in die zaak staan drie beleggingsverzekeringsproducten die in de periode tussen 1989 en 2004 werden aangeboden door Aegon, waarvan ASR onlangs de Nederlandse activiteiten overnam. De zaak is aangespannen door de vereniging Woekerpolis.nl.

2 uur geleden
ABN AMRO schrapt 70 procent van de banen in New York

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het personeelsbestand van ABN AMRO in New York krimpt tegen het einde van het jaar met 70 procent. Het gaat om in totaal 52 van de 73 functies in de Amerikaanse stad. Het schrappen van die banen is onderdeel van de strategie van de bank om de focus meer te leggen op Europa.

3 uur geleden
Bronnen: bedrijf achter game Fortnite schrapt honderden banen

CARY (ANP/BLOOMBERG) - Epic Games, de ontwikkelaar van de populaire videogame Fortnite, ontslaat 870 werknemers. Dat melden bronnen aan persbureau Bloomberg. Het bedrijf zou dat hebben aangekondigd in een memo gericht aan het personeel, maar heeft zelf nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

5 uur geleden
UWV: wetten soms te complex om benodigde hulp te kunnen bieden

AMSTERDAM (ANP) - Uitkeringsinstantie UWV kan mensen niet altijd de hulp bieden die ze nodig hebben, omdat Nederlandse wetten soms te ingewikkeld zijn. Dit zei de instantie donderdag in een gesprek met leden van de Tweede Kamer.

5 uur geleden
Afvalverwerker Renewi maakt koerssprong op Damrak na overnamebod

AMSTERDAM (ANP) - Afvalverwerker Renewi heeft donderdag een koerssprong van bijna 39 procent gemaakt. Dat gebeurde na een bod van een Australisch beleggingsfonds, dat het Nederlands-Britse bedrijf wil overnemen. Renewi werd daarmee gewaardeerd op zo'n 636 miljoen pond, omgerekend 736 miljoen euro. De afvalverwerker zelf vindt die prijs echter te laag.

5 uur geleden