Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spanje en Schotland zeker van EK na Spaanse zege op Noren

Spanje en Schotland zeker van EK na Spaanse zege op Noren

OSLO (ANP) - Spanje heeft zich door middel van een zege op Noorwegen gekwalificeerd voor het EK voetbal van 2024 in Duitsland. De Spanjaarden wonnen met 1-0 in de Noorse hoofdstad Oslo. Door de zege is ook Schotland in de groep verzekerd van kwalificatie voor het EK. Noorwegen kan beide landen niet meer inhalen.

Álvaro Morata leek Spanje al vroeg in de eerste helft op voorsprong te schieten. Zijn doelpunt werd na ingrijpen van de VAR echter afgekeurd wegens buitenspel. Daarna waren de Spanjaarden ook beter. De Noren zochten spits Erling Haaland, maar die kwam niet tot grote kansen.

In de tweede helft werd het alsnog 1-0 voor Spanje. Uit de rebound schoot Gavi raak, maar de beelden moesten lang worden teruggekeken om een antwoord te krijgen op de vraag of er geen buitenspelsituatie aan vooraf was gegaan. Scheidsrechter Tobias Stieler en de VAR keurden het doelpunt uiteindelijk goed.

Meer uit Voetbal

Gevallen Sadílek baalt van 'fout' en duimt voor Tsjechië op EK

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente-middenvelder Michal Sadílek heeft op X spijt betuigd voor het missen van het EK voetbal met Tsjechië. De 25-jarige Sadílek blesseerde zich enkele dagen eerder tijdens het trainingskamp bij een val met een driewieler. Hij liep een snijwond aan zijn scheenbeen op.

1 uur geleden
Schouten ziet na droomseizoen met PSV basisplek bij EK naderen

WOLFSBURG (ANP) - Jerdy Schouten wilde zelf nog niet veel conclusies trekken na het wegvallen van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners bij Oranje. De kans lijkt aanzienlijk dat de PSV'er zondag in de ontmoeting met Polen als basisspeler zijn debuut maakt op een EK. Trainer Ronald Koeman heeft op het middenveld steeds minder smaken over en bovendien liet Schouten in de oefenwedstrijden tegen Canada en vooral IJsland een prima indruk achter.

3 uur geleden
Oranje traint met opgeroepen Maatsen voor het eerst in Wolfsburg

WOLFSBURG (ANP) - Ian Maatsen heeft met het Nederlands elftal de eerste training voor het EK in Wolfsburg afgewerkt. De linksback van Borussia Dortmund is alsnog opgeroepen, nadat was gebleken dat de geblesseerde Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners niet in actie kunnen komen op de Europese eindronde in Duitsland.

3 uur geleden
FC Emmen stelt Duitser Peter aan als nieuwe coach

EMMEN (ANP) - FC Emmen heeft Robin Peter aangesteld als nieuwe trainer. De Duitser tekent een contract voor één seizoen bij de club uit de eerste divisie. De 36-jarige Peter werkte jarenlang in de jeugdopleiding van RB Leipzig en begint bij FC Emmen aan zijn eerste klus als seniorencoach.

5 uur geleden
Engelse bondscoach Southgate denkt aan vertrek bij uitschakeling

LONDEN (ANP/RTR) - Bondscoach Gareth Southgate verwacht dat het EK voetbal in Duitsland zijn laatste kans is op een hoofdprijs met Engeland. Het contract van de 53-jarige oud-speler loopt in december af. "Als we niet winnen, zal ik hier waarschijnlijk niet meer zijn. Dan is dit misschien wel de laatste kans", aldus Southgate.

6 uur geleden
Oranje neemt intrek in luxe hotel Ritz-Carlton

WOLFSBURG (ANP) - Het Nederlands elftal heeft intrek genomen in hotel Ritz-Carlton in Wolfsburg. De selectie van bondscoach Ronald Koeman verblijft daar de komende weken tijdens het Europees kampioenschap.

7 uur geleden
Sterspeler Lewandowski van Polen mist EK-duel met Oranje

WARSCHAU (ANP) - Sterspeler Robert Lewandowski van Polen mist de wedstrijd tegen het Nederlands elftal op het EK voetbal. Dat meldt de voetbalbond van Polen. De aanvaller liep maandag in de oefeninterland tegen Turkije (2-1-winst) een spierscheuring op.

7 uur geleden