Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spanjaarden feesten op straat bij einde avondklok

Spanjaarden feesten op straat bij einde avondklok

MADRID (ANP/RTR) - In Spanje is in de nacht van zaterdag op zondag in meerdere delen van het land het einde van de avondklok gevierd. Om middernacht kwam de maatregel in dertien Spaanse regio's ten einde. Alleen op de Canarische Eilanden, op de Balearen, in Navarra en in Valencia blijft de avondklok nog van kracht. In de gebieden waar de klok is afgeschaft werd op straten en stranden uitgebreid feestgevierd.

In de hoofdstad Madrid kwamen zaterdagavond voornamelijk jongeren samen op de Puerta del Sol waar zij applaudisseerden toen de klok van de Real Casa de Correos, het regeringsgebouw van de regio Madrid, middernacht sloeg. Wel moesten horecagelegenheden in de stad na 0.00 uur de deuren sluiten.

In Barcelona moesten inwoners zich nog twee uur lang aan de avondklok houden, die daar om 22.00 uur begon. De politie moest nog wel ingezet worden om de maatregel te handhaven totdat de avondklok om middernacht ten einde kwam. Na 0.00 uur was het aan de agenten om feestvierders eraan te herinneren dat alcohol nuttigen op straat nog wel verboden is.

Dansen en knuffelen

Veel mensen droegen nog wel mondkapjes maar onderling werd nauwelijks afstand gehouden terwijl Spanjaarden samen dansten, zongen en knuffelden.

Spanje telt momenteel ruim 3,6 miljoen bevestigde besmettingen met het coronavirus en bijna 79.000 sterfgevallen. Doordat de besmettingscijfers dalen en het vaccinatieprogramma goed verloopt, werd besloten dat de avondklok beëindigd kon worden.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Rellen na demonstratie in Tunesië tegen politiegeweld

TUNIS (ANP) - Jongeren zijn zaterdagavond in de Tunesische hoofdstad Tunis opnieuw slaags geraakt met agenten nadat er rellen uitbraken na een demonstratie tegen politiegeweld. In de arbeiderswijk Sidi Hassine gooiden tientallen jongeren projectielen, waaronder vuurwerk, naar de politie in de buurt van het station. De politie reageerde met traangas.

1 uur geleden
VS en Zuid-Korea herbevestigen wens 'denuclearisering' Korea's

CARBIS BAY (ANP) - De Amerikaanse minister Antony Blinken van Buitenlandse Zaken en zijn Zuid-Koreaanse ambtsgenoot Chung Eui-Yong herbevestigen een verbintenis tussen beide landen en Japan om nauw samen te werken aan de "denuclearisering van het Koreaanse schiereiland". Dat staat in een verklaring die het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken naar buiten heeft gebracht na een ontmoeting tussen beide ministers tijdens de G7-top in Engeland.

1 uur geleden
Braziliaanse president beboet vanwege niet dragen mondkapje

BRASILIA (ANP) - De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft opnieuw een boete gekregen omdat hij geen mondkapje droeg tijdens een evenement. Ook zijn zoon en parlementslid Eduardo Bolsonaro en minister Tarcísio Gomes de Freitas van Infrastructuur ontvingen een bon van 555,71 reais (ongeveer 90 euro), meldt de Braziliaanse krant Folha de S. Paulo zaterdag. Het drietal had geen masker op tijdens een motorrally in São Paulo waarbij duizenden aanhangers van Bolsonaro aanwezig waren.

3 uur geleden
Merkel en Biden strijken plooien glad

CARBIS BAY (ANP/DPA) - Twee van de machtigste politici op aarde zijn zaterdag op de G7-top in Engeland wat dichter bij elkaar gekomen. De banden tussen de Verenigde Staten en Duitsland zijn "sterker dan ooit", twitterde president Joe Biden na een onderhoud met bondskanselier Angela Merkel in Carbis Bay.

4 uur geleden
Duitse Groenen scharen zich achter Baerbock als beoogd kanselier

BERLIJN (ANP) - De Duitse Groenen hebben zich zaterdag op hun digitale partijcongres massaal achter Annalena Baerbock geschaard als hun kandidaat voor het kanselierschap. De Groenen willen dat Baerbock de christendemocratische regeringsleider Angela Merkel opvolgt, die na de parlementsverkiezingen in september stopt. Merkel was zestien jaar aan de macht als bondskanselier. Het is de eerste keer dat de Groenen met een eigen kandidaat komen.

11 uur geleden
Burgemeester Moskou voert 'niet-werk week' in wegens corona

MOSKOU (ANP/RTR/DPA) - Burgemeester Sergej Sobjanin van Moskou voert een 'niet-werk week' in om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tussen 15 en 19 juni komt het werk in de Russische hoofdstad goeddeels stil te liggen, meldde Sobjanin op zijn website.

12 uur geleden
Geen gezamenlijke persconferentie na top Biden met Poetin

CARBIS BAY (ANP/RTR) - Na de eerste persoonlijke ontmoeting tussen de Amerikaanse president Biden en zijn Russische ambtgenoot Poetin komt er geen gezamenlijke persconferentie. Biden zal na afloop van de top solo met journalisten praten omdat dat de passendste manier is "om duidelijk te communiceren met de vrije pers", aldus een functionaris van het Witte Huis.

14 uur geleden