Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spanjaard Alcaraz wint opnieuw tennistoernooi in Barcelona

BARCELONA (ANP) - De Spaanse tennisser Carlos Alcaraz heeft opnieuw het toernooi van Barcelona op zijn naam gebracht. Voor eigen publiek versloeg de titelverdediger de Griek Stefanos Tsitsipas met 6-3 6-4.

De 19-jarige Alcaraz kwam voor het eerst dit jaar in actie op gravel. Hij meldde zich af voor het toernooi in Monte Carlo omdat hij niet helemaal fit was. In Barcelona maakte de nummer 2 van de wereld indruk. Ook in de finale tegen Tsitsipas, die in Barcelona voor de derde keer in de eindstrijd stond, kwam hij nooit echt in de problemen. Het was voor Alcaraz een bijzondere wedstrijd.

"Het is zo fijn om voor mijn eigen mensen te kunnen spelen en met mijn vrienden en familie erbij. Ik ben heel blij met deze titel", zei hij na afloop.

Roland Garros

In de aanloop naar Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi dat eind mei begint, behaalde Alcaraz zijn derde titel van dit jaar na Indian Wells en Buenos Aires. Hij bracht zijn totaal aantal toernooizeges op negen.

In het Bosnische Banja Luka was de toernooizege verrassend voor de Serviër Dusan Lajovic. Hij won in de finale met 6-3 4-6 6-4 van de als tweede geplaatste Rus Andrej Roeblev, die vorige week de beste was bij het masterstoernooi in Monte Carlo. Roeblev won in die finale van de Deen Holger Rune, die zondag in München Botic van de Zandschulp van zijn eerste ATP-titel afhield.

Meer uit Sport

Griekspoor stijgt en start als nummer 25 aan Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor begint als nummer 25 van de wereld aan Roland Garros. De 27-jarige Nederlander, die vorige week in Genève in de kwartfinales van de Serviër Novak Djokovic verloor, steeg twee plaatsen. De hoogste positie ooit van Griekspoor is de 21e. Griekspoor neemt het dinsdag in Parijs op tegen de Amerikaan Mackenzie McDonald.

29 minuten geleden
De Jong gelooft dat hij op Roland Garros kan winnen van Alcaraz

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong gelooft dat hij kans maakt tegen wereldtopper Carlos Alcaraz op Roland Garros. De tennisser bereikte zondag bij zijn debuut de tweede ronde in Parijs en treft nu de nummer 3 van de wereld. "Ik denk dat ik kan winnen van hem", aldus de 23-jarige Nederlander.

3 uur geleden
Basketballers Dallas Mavericks één zege verwijderd van finale NBA

DALLAS (ANP/RTR) - De basketballers van Dallas Mavericks zijn één zege verwijderd van de finale van de play-offs in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De ploeg uit Dallas won met 116-107 van Minnesota Timberwolves ook het derde duel in de finale van de Western Conference. De vierde wedstrijd is dinsdag in Dallas.

Autocoureur 'Veekay' Van Kalmthout negende in Indy 500

INDIANAPOLIS (ANP) - Rinus 'Veekay' van Kalmthout is negende geworden in de beroemde race Indy 500. De 23-jarige coureur van Ed Carpenter Racing moest de zege laten aan de Amerikaan Josef Newgarden, die de race voor het tweede jaar op rij won.

4 uur geleden
Wawrinka wint op Roland Garros duel met generatiegenoot Murray

PARIJS (ANP) - Stanislas Wawrinka staat in de tweede ronde van Roland Garros. De oud-winnaar was in Parijs met 6-4 6-4 6-2 te sterk voor generatiegenoot en oud-finalist Andy Murray.

12 uur geleden
Stoïcijnse De Jong had 'bal aan touwtje' op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Jesper de Jong was zondag stoïcijns en fitter dan zijn tegenstander. Dat zei de tennisser na zijn debuut in het hoofdschema van Roland Garros. Hij versloeg verrassend de Brit Jack Draper in vijf sets: 7-5 6-4 6-7 (3) 3-6 6-3.

14 uur geleden
Giro-zege maakt Pogacar sprakeloos

ROME (ANP) - Tadej Pogacar won al twee keer de Tour de France maar was toch weer even sprakeloos na zijn eerste eindzege in de Giro d'Italia. "Wat kan ik zeggen, mijn gevoel is moeilijk te omschrijven", zei de Sloveen in het flashinterview, kort voordat hij in Rome zijn laatste roze trui in ontvangst mocht nemen.