Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spakenburg zet FC Utrecht te kijk in kwartfinale bekertoernooi

Spakenburg zet FC Utrecht te kijk in kwartfinale bekertoernooi

UTRECHT (ANP) - Spakenburg heeft FC Utrecht verslagen én vernederd in de kwartfinale van het nationale bekertoernooi. De amateurs uit de tweede divisie versloegen de subtopper uit de Eredivisie met 4-1. Dat gebeurde nog in Utrecht ook.

FC Utrecht en Spakenburg staan in de competitie allebei op de zevende plaats; Utrecht in de Eredivisie, Spakenburg in de tweede divisie.

Al in de 12e minuut zette Wimilio Vink Spakenburg op voorsprong. Hij nam de bal ineens op de schoen na een voorzet van Luuk Admiraal en passeerde doelman Vasilis Barkas.

Drie keer raak in tweede helft

Na bijna een uur liep Spakenburg verder uit. Admiraal brak door na een splijtende pass van Floris van der Linden en rondde beheerst af.

Het was de beloning voor een goed begin van de formatie van trainer Chris de Graaf, die eerder via Mark Veenhoven ook al een aardige poging ondernam om op voorsprong te komen. Nu redde Barkas wel.

Weinig kansen FC Utrecht

Utrecht kreeg in het eerste deel niet veel meer dan twee kansjes. Anastasios Douvikas tikte de bal naast, een kopbal van Hidde ter Avest had onvoldoende vaart.

Anastasios Douvikas scoorde vervolgens voor FC Utrecht (1-2), na een pass van Sander van de Streek. Even later echter herstelde Spakenburg de marge alweer, dankzij Masies Artien. Vervolgens werd de blamage voor Utrecht compleet door de vierde Spakenburgse treffer, van Van der Linden.

IJsselmeervogels

Spakenburg is de tweede club uit het dorp Bunschoten-Spakenburg die doordringt tot de laatste vier van het bekertoernooi. In 1975 lukte dat de grote rivaal IJsselmeervogels ook al eens, dat onder meer won van AZ. In de halve finale destijds, gespeeld in Deventer, was FC Twente te sterk. Ook VVSB bereikte als amateurclub de laatste vier, in 2016.

Trainer Michael Silberbauer zat niet op de bank bij FC Utrecht. De club liet weten dat de Deen ziek is. Aleksandar Rankovic verving hem. Taylor Booth ontbrak eveneens. De Amerikaanse middenvelder heeft last van een schouder, maar Utrecht verwacht hem snel weer op het veld.

Eerdere bekerstunt dit seizoen

Spakenburg zorgde eerder in het toernooi voor een grote stunt door FC Groningen uit te schakelen.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

7 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

10 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

12 uur geleden