Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SpaceX haalt 337 miljoen dollar op in nieuwe investeringsronde

SpaceX haalt 337 miljoen dollar op in nieuwe investeringsronde

HAWTHORNE (ANP/RTR) - Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft in een nieuwe financieringsronde ruim 337 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. Dat is omgerekend bijna 300 miljoen euro. Onder de geldschieters in het bedrijf van oprichter Elon Musk zijn Google-moeder Alphabet en Fidelity Investments.

SpaceX werd na een vorige investeringsronde in oktober gewaardeerd op meer dan 100 miljard dollar. In april had het al al bijna 1,2 miljard dollar aan investeringen opgehaald. SpaceX was niet direct bereikbaar om meer details te geven over de nieuwe financieringsronde.

SpaceX is in een felle concurrentiestrijd verwikkeld met andere ruimtevaartondernemingen bij het aanbieden van commerciële ruimtereizen. Concurrenten zijn in deze niche Blue Origin van oud-Amazon topman Jeff Bezos en Virgin Galactic van miljardair Richard Branson. Alle drie de bedrijven hebben eerder al met succes burgers de ruimte in gebracht.

Volgens kenners van de Amerikaanse bank Morgan Stanley kan de ruimte-economie tegen 2040 een waarde van 1 biljoen dollar vertegenwoordigen. Musk, die ook aan het hoofd staat van andere futuristische bedrijven zoals autoproducent Tesla en tunnelbouwer Boring, sprak eerder de verwachting uit dat de Starship-raketten van SpaceX ruim voor 2030 op Mars zullen landen.

SpaceX heeft al talloze vrachtladingen en astronauten naar het internationale ruimtestation gelanceerd voor ruimtevaartorganisatie NASA.

Meer uit Financieel

CBS: huizenprijzen 'stabiliseren' na maanden van prijsdaling

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse huizenprijzen zijn in augustus voor de derde maand op rij licht gestegen, laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. Volgens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen lijken de huizenprijzen daarmee te "stabiliseren" na maanden van prijsdaling.

3 uur geleden
Wall Street opnieuw omlaag door rentezorgen beleggers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag opnieuw met rode cijfers gesloten. De rentezorgen bleven boven de markt hangen in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve een dag eerder. De Amerikaanse centrale bank besloot toen om voor de tweede keer dit jaar een rentepauze te houden. Wel lieten de beleidsmakers van de Fed de deur open voor nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden en verwachten ze de rente volgend jaar minder snel te verlagen dan gehoopt.

4 uur geleden
Erdogan: met Israël werken aan gasprojecten in Middellandse Zee

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Turkije gaat samen met Israël werken aan projecten voor de ontdekking en winning van aardgas in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York. Dat gas kan volgens Erdogan ook geëxporteerd gaan worden naar Europa.

5 uur geleden
Grote Duitse oefening rond crisis bij acuut tekort aan aardgas

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft donderdag een grote oefening gehouden rond de crisis die zou ontstaan bij een acuut tekort aan aardgas. In verschillende deelstaten werden simulaties georganiseerd door de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur over wat kan worden gedaan in het geval van een tekort en hoe het gasverbruik dan verminderd zou moeten worden.

6 uur geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

7 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

8 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

9 uur geleden