Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spaanse Liga: geen bewijs racistische uitingen Cádiz-speler Cala

Spaanse Liga: geen bewijs racistische uitingen Cádiz-speler Cala

MADRID (ANP) - De Spaanse voetballiga heeft geen bewijs gevonden voor racistische beledigingen van speler Juan Cala van Cádiz aan het adres van Mouctar Diakhaby van Valencia. LaLiga bracht via een uitgebreide verklaring de uitkomsten van een onderzoek naar het veelbesproken incident naar buiten.

Het onderzoek omvatte het bekijken van televisie- en videobeelden en het analyseren van wat er allemaal op sociale media werd verspreid. Een speciaal ingehuurd bedrijf probeerde via liplezen te weten te komen wat er precies was gezegd.

Het duel in LaLiga tussen Cádiz en Valencia werd zondag na een half uur spelen stilgelegd. De spelers van Valencia liepen het veld af, nadat hun ploeggenoot Diakhaby had gezegd racistisch beledigd te zijn door Cala. Hij zou "vuile neger" hebben geroepen.

Na enig oponthoud werd de wedstrijd hervat. Diakhaby bleef achter in de kleedkamer, hij was te emotioneel om verder te spelen. Cala keerde wel terug op het veld. Hij werd in de rust gewisseld.

De speler van Cádiz ontkende dinsdag in een persconferentie met klem dat hij een racistische opmerking had gemaakt. "Zulke woorden heb ik nog nooit gebruikt. Ik ga juridische stappen ondernemen tegen alle mensen die mijn imago en mijn eer aantasten", zei hij.

Meer uit Voetbal

Union houdt titelkansen levend met zege bij Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Union blijft in de race voor de Belgische voetbaltitel. Het elftal van de Duitse trainer Alexander Blessin won met 3-0 bij Antwerp en houdt koploper Anderlecht en Club Brugge zo in het vizier. Anderlecht heeft 41 punten, Club Brugge 39 en Union 38.

10 minuten geleden
Trainer Slot: geen geheim dat ik graag naar Liverpool ga

DEVENTER (ANP) - Trainer Arne Slot wil trainer van Liverpool worden. "Daar maak ik geen geheim van. Ik wil graag naar Liverpool", zei de coach van Feyenoord bij ESPN in Deventer, waar de Rotterdammers tegen Go Ahead Eagles spelen.

44 minuten geleden
Veerman ziet PSV beste wedstrijd van seizoen spelen

HEERENVEEN (ANP) - Joey Veerman genoot tijdens het uitduel met sc Heerenveen van het spel van PSV. "Op de valreep persen we er nog even de beste wedstrijd van het seizoen uit", lachte de Volendammer na de zege van 8-0.

1 uur geleden
Cristante bezorgt AS Roma zege in duel van achttien minuten

UDINE (ANP) - AS Roma heeft de eerder gestaakte wedstrijd tegen Udinese met succes afgemaakt. Bryan Cristante bezorgde de Romeinse ploeg diep in blessuretijd de winst en bracht de eindstand op 2-1. Roma verstevigde de vijfde plaats in de Serie A.

1 uur geleden
PSV boekt bij sc Heerenveen grootste uitzege in Eredivisie ooit

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen een record gebroken. De Eindhovenaren wonnen met 8-0.

1 uur geleden
PSV kan titel na 8-0 bij Heerenveen alleen in theorie nog missen

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft de eerste landstitel sinds 2018 bijna binnen. De Eindhovenaren lieten sc Heerenveen in Friesland volledig kansloos en wonnen met 8-0. Bij rust was het al 5-0.

1 uur geleden
PSV na klinkende zege op sc Heerenveen (0-8) officieus kampioen

HEERENVEEN (ANP) - PSV heeft de landstitel in de Eredivisie officieus binnen. De Eindhovenaren namen snel afstand van sc Heerenveen (0-8) en vergrootten daarmee de voorsprong op eerste achtervolger Feyenoord tot 12 punten.

2 uur geleden