Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spaanse La Liga niet blij met uitspraak over Super League

Spaanse La Liga niet blij met uitspraak over Super League

MADRID (ANP) - De Spaanse voetbalcompetitie La Liga heeft boos gereageerd op het nieuws over de Super League. Het Europees Hof van Justitie bepaalde dat voetbalbond UEFA het Europese clubtoernooi niet mag verbieden. "Vandaag zien we, meer dan ooit, dat de Super League een egoïstisch en elitair model is", reageert La Liga via X.

Uit protest spelen de meeste Spaanse ploegen donderdagavond met een statement tegen de Super League op het shirt. Het gaat om de tekst 'Earn it on the pitch'. Alleen Real Madrid, dat op bezoek gaat bij Alaves, doet niet mee aan de actie. De Madrilenen zijn juist voorstander van de nieuwe competitie.

De Super League wordt gezien als een eventuele vervanger voor de Champions League, die door de UEFA wordt georganiseerd. Het idee is nu om een open competitie op te zetten voor zo'n zestig tot tachtig clubs, te bereiken via nationale competities. Daardoor zouden clubs meer Europese duels gaan spelen.

De UEFA verzette zich tegen het nieuwe model, maar dat mag dus niet volgens de rechter.

Meer uit Voetbal

Koeman passeerde Zirkzee en Timber omdat ze niet fit zijn

HILVERSUM (ANP) - Ronald Koeman heeft spelers als Joshua Zirkzee, Jurriën Timber, Mats Wieffer en Steven Berghuis niet geselecteerd omdat ze niet helemaal fit zijn. Voor vaste waarden als Memphis Depay en Frenkie de Jong maakt de bondscoach een uitzondering, vertelde hij bij Veronica Offside.

1 uur geleden
Messi en Ajax-doelman Rulli in voorselectie Argentinië

BUENOS AIRES (ANP) - Argentinië gaat met Lionel Messi en Ajax-doelman Gerónimo Rulli de laatste oefeninterlands spelen in de aanloop naar de Copa América. De wereldkampioen oefent op 9 juni in Chicago tegen Ecuador en vijf dagen later in Washington tegen Guatemala.

2 uur geleden
Bologna geeft ruime voorsprong weg tegen Juventus

BOLOGNA (ANP) - Bologna heeft de thuiswedstrijd tegen Juventus ondanks een ruime voorsprong niet kunnen winnen. Het duel tussen de nummer 3 en 4 van de Serie A eindigde in 3-3.

2 uur geleden
Van Bommel verliest met Antwerp en grijpt naast Europees voetbal

GENK (ANP) - Antwerp heeft ook de voorlaatste wedstrijd in de play-offs om het landskampioenschap niet kunnen winnen. De ploeg van coach Mark van Bommel verloor met 1-0 bij Racing Genk en grijpt naast Europees voetbal.

4 uur geleden
Van Aanholt heeft laatste wedstrijd voor PSV gespeeld

EINDHOVEN (ANP) - Patrick van Aanholt neemt afscheid van landskampioen PSV. De 33-jarige verdediger maakte zijn vertrek op Instagram bekend. "Nu mijn contract afloopt, heb ik gisteravond mijn laatste wedstrijd gespeeld voor PSV", schreef hij een dag na de gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-1).

5 uur geleden
Bondscoach Advocaat neemt Brenet op in selectie Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Bondscoach Dick Advocaat van Curaçao heeft Joshua Brenet opgenomen in de selectie voor de eerste twee kwalificatiewedstrijden voor het WK 2026. Curaçao speelt op 5 juni thuis tegen Barbados en op 8 juni uit tegen Aruba.

6 uur geleden
Aanstaande Liverpool-coach Slot kon kans 'moeilijk negeren'

ROTTERDAM (ANP) - Arne Slot noemt zijn beslissing om Feyenoord te verlaten "bepaald geen eenvoudig besluit". Dat verklaarde de trainer nadat Liverpool en Feyenoord zijn overgang naar Engeland officieel bekendmaakten. "Maar een kans om hoofdtrainer te worden in de Premier League, bij een van de grootste clubs ter wereld, kun je als sportman moeilijk negeren. Ik ben Feyenoord dankbaar dat ze hebben willen meewerken aan deze overstap", zei Slot.

6 uur geleden