Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spaanse koning in zelfisolatie na contact met besmet persoon

Spaanse koning in zelfisolatie na contact met besmet persoon

MADRID (ANP) - De Spaanse koning Felipe is in zelfisolatie gegaan na contact met een persoon die besmet blijkt met het coronavirus. Dat melden Spaanse media.

Felipe had zondag nauw contact met die persoon, die maandag positief werd getest. Volgens de voorschriften schort hij zijn officiële activiteiten op en blijft hij tien dagen in quarantaine, bevestigde het Spaanse Koninklijk Paleis. Koningin Letizia en de prinsessen Leonor en Sofia kunnen hun activiteiten gewoon voortzetten, aldus de krant El País.

Eerder moesten al andere prominenten wereldwijd zich afzonderen omdat zij zelf besmet bleken of in de buurt waren geweest van een geïnfecteerd iemand.

Meer uit Buitenland

Polen arresteert tweetal voor aanval op bondgenoot Navalny

WARSCHAU (ANP/AFP) - De Poolse autoriteiten hebben twee mannen opgepakt voor een aanval op een bondgenoot van de overleden Russische oppositieleider Aleksej Navalny. Leonid Volkov werd op 12 maart in Litouwen met een hamer mishandeld. De arrestaties zijn bekendgemaakt door de Litouwse president Gitanas Nausėda.

2 uur geleden
EU-commissievoorzitter roept op tot stoppen vergeldingsacties

BRUSSEL (ANP/AFP) - De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft Israël en Iran opgeroepen verder "geen acties" meer te ondernemen en zich in te houden. "Het is volstrekt noodzakelijk dat de regio stabiel blijft en dat alle betrokken partijen van verdere acties afzien", aldus Von der Leyen.

2 uur geleden
Media: Israël stelde VS op de hoogte van plannen voor aanval Iran

WASHINGTON (ANP/AFP) - Israël had de Verenigde Staten vooraf ingelicht over plannen voor een aanval op Iran, maar de VS steunden de operatie niet en waren er ook geen deel van. Dat melden bronnen, onder wie een Amerikaanse functionaris, aan de zenders NBC en CNN.

4 uur geleden
Iran ontkent aanval raketten, wél drones onderschept

TEHERAN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Iraans luchtafweergeschut in de stad Isfahan heeft meerdere drones neergehaald, maar er is geen sprake van een aanval met raketten. Dat zegt woordvoerder Hossein Dalirian van het Iraanse ruimtevaartagentschap op X.

6 uur geleden
Israëlische raketten raken doel in Iran

WASHINGTON (ANP/RTR) - Israël heeft raketten gelanceerd die een doel in Iran hebben geraakt. Dat zeggen regeringsbronnen in de Amerikaanse hoofdstad Washington tegen de zender ABC News. De Iraanse nieuwszender Fars meldt explosies in de stad Isfahan, zonder de herkomst te vermelden.

7 uur geleden
Aanvaller Australische bisschop beschuldigd van terrorisme

SYDNEY (ANP/RTR) - De 16-jarige jongen die ervan wordt verdacht een Assyrisch-orthodoxe bisschop in Sydney te hebben gestoken met een mes, wordt beschuldigd van terrorisme. Dat zei de Australische politie vrijdag plaatselijke tijd. Als hij wordt veroordeeld, kan de jongen levenslang krijgen.

10 uur geleden
Palestijnse Autoriteit verwerpt Amerikaans veto VN-lidmaatschap

RAMALLAH (ANP/AFP) - De Palestijnse Autoriteit heeft het veto van de Verenigde Staten over het volledige lidmaatschap van de Palestijnen in de Verenigde Naties veroordeeld. Het kantoor van de Palestijnse leider Mahmoud Abbas spreekt van "agressie tegen het internationaal recht en een aanmoediging om de genocide tegen onze mensen voort te zetten", die het Midden-Oosten naar de "afgrond" brengt.

10 uur geleden