Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spaanse justitie begint tweede zaak over belastingopgaves Shakira

Spaanse justitie begint tweede zaak over belastingopgaves Shakira

BARCELONA (ANP) - De Spaanse justitie heeft een tweede zaak aangespannen tegen de Colombiaanse popster Shakira (Isabel Mebarak Ripoll). Ze zou ook in 2018 hebben gesjoemeld met belastingopgaves en daarmee de schatkist hebben benadeeld, meldden Catalaanse media.

De eerste en slepende zaak stamt ook uit Barcelona. Ze is er eerder van beschuldigd op grote schaal belasting te hebben ontdoken in de jaren 2012-2014. Shakira had van 2011 tot 2022 een relatie met de Spaanse voetballer Gerard Piqué, die uit Barcelona komt en bij FC Barcelona speelde. Ze heeft bij de belastingdienst onder meer aangevoerd dat ze in de jaren 2012-2014 helemaal niet in Spanje woonde, want ze was meer dan de helft van het jaar buiten Spanje en bovendien was haar woning op de Bahama's. De aanklagers bestrijden dat en het strafproces begint naar verwachting in november.

Meer uit Buitenland

President Israël hekelt 'antisemitisme' op universiteiten VS

JERUZALEM (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De Israëlische president Isaac Herzog heeft ontstemd gereageerd op de pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten. "We moeten vol afschuw toezien hoe de gruweldaden van 7 oktober tegen Israël worden gevierd en goedgepraat", stelde het staatshoofd in een verklaring.

15 minuten geleden
Man aangeklaagd voor moord na aanval met zwaard in Londen

LONDEN (ANP/AFP) - Een man is aangeklaagd voor onder meer moord na een aanval met een zwaard in Londen, waarbij een 14-jarige jongen om het leven kwam. De 36-jarige verdachte verscheen donderdag voor het eerst voor de rechtbank. Die bepaalde dat de man voorlopig blijft vastzitten.

41 minuten geleden
Rusland meldt verovering dorp in oosten Oekraïne

KYIV (ANP/AFP/RTR) - Rusland meldt de inname van een dorp in het oosten van Oekraïne. Het Russische ministerie van Defensie zegt de plaats Berdytsji "volledig te hebben bevrijd".

1 uur geleden
Politie ontmantelt barrière van protestkamp op universiteit LA

LOS ANGELES (ANP/AFP) - De politie probeert het pro-Palestijnse protestkamp bij de Universiteit van Californië in Los Angeles (UCLA) te ontruimen. De barrière rondom het kamp is deels ontmanteld. Amerikaanse media maken melding van meerdere arrestaties.

1 uur geleden
Kremlin ontkent inzet chemische wapens in Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Het Kremlin ontkent donderdag dat Russische militairen in Oekraïne chemische wapens gebruiken. De Verenigde Staten hadden die beschuldiging een dag eerder geuit en zeiden dat Rusland daarmee het Verdrag Chemische Wapens (CWC) had geschonden.

2 uur geleden
Japan bevestigt botsing tussen neergestorte legerhelikopters

TOKIO (ANP/AFP) - De twee Japanse legerhelikopters die vorige maand neerstortten, kwamen met elkaar in botsing. De Japanse autoriteiten bevestigen dit donderdag na analyse van de vluchtgegevens.

2 uur geleden
EU sluit migratiedeal met Libanon

BEIROET (ANP) - De Europese Unie heeft een migratiedeal met Libanon gesloten en zal het land de komende drie jaar ondersteunen met een hulppakket van 1 miljard euro.

4 uur geleden