Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spaanse bondscoach benadert elk duel alsof het zijn laatste is

Spaanse bondscoach benadert elk duel alsof het zijn laatste is

ENSCHEDE (ANP) - De Spaanse bondscoach Luis de la Fuente benadert het duel met Italië donderdag in de Veste van Enschede in de halve van de Nations League alsof het zijn laatste is. "Dat doe ik eigenlijk bij elke wedstrijd. Alles geven, omdat het anders voorbij kan zijn. Dat moet de instelling zijn."

De 61-jarige trainer verving Luis Enrique, na een voor Spanje teleurstellend verlopen wereldkampioenschap in Qatar eind vorig jaar. Hij verloor in de kwalificatie voor het EK van volgend jaar al van Schotland en staat sindsdien onder druk. "Op dit moment hebben we maar een doel; winnen van Italië en zondag de finale spelen."

De laatste hoofdprijs van Spanje dateert van 2012, met de winst op het Europees kampioenschap. "Nu hebben we een uitgelezen kans weer iets te winnen", zegt De la Fuente. "Die moeten we proberen te pakken. Dat is nu het enige dat telt. Daarna zien we wel verder. We hebben de spelers er voor, we kunnen het. Maar onze tegenstanders kunnen het ook, dat maakt het zo lastig."

Volgens de trainer zijn Spanje en Italië met elkaar te vergelijken. "We bevinden ons ongeveer in dezelfde situatie. Beide teams zijn zich in een nieuwe fase aan het ontwikkelen, worden beter, maar hebben ook weinig tijd om iets op te bouwen. Er worden prestaties verwacht. We hebben voldoende kwaliteiten om op het hoogste niveau wedstrijden te winnen, net als zij. Details zullen beslissend zijn."

Meer uit Voetbal

Union wint bij Cercle Brugge en blijft hoop houden in titelstrijd

BRUGGE (ANP) - Op de voorlaatste speeldag van de play-offs om de Belgische landstitel heeft Union op bezoek bij Cercle Brugge met 2-1 gewonnen. Daardoor blijft het team uit Brussel in de titelrace. Alessio Castro-Montes maakte kort na rust het winnende doelpunt.

31 minuten geleden
PSV scoort in elke speelronde en zorgt daarmee voor primeur

EINDHOVEN (ANP) - PSV is de eerste ploeg ooit die in de Eredivisie elke speelronde tot scoren is gekomen. Luuk de Jong maakte zondag op de slotdag tegen RKC vlak voor rust de 1-1 met het hoofd.

46 minuten geleden
Crowdfundingsactie levert Vitesse bijna 2 miljoen op

ARNHEM (ANP) - De crowdfundingsactie van Vitesse heeft de noodlijdende Arnhemse voetbalclub een kleine 2 miljoen euro opgeleverd. Dat meldt Vitesse op de slotdag van de competitie wanneer het, in voorlopig het laatste Eredivisieduel, thuis tegen Ajax speelt. Vitesse is al gedegradeerd en moet hopen op een licentie voor het komende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

5 uur geleden
Montero tijdelijk vervanger ontslagen Juventus-trainer Allegri

TURIJN (ANP) - Paolo Montero zit de laatste twee duels van dit seizoen in de Serie A op de bank bij Juventus. De 52-jarige Uruguayaan vervangt de vrijdag ontslagen trainer Massimiliano Allegri, die zich woensdag in de slotfase van en na de gewonnen bekerfinale tegen Atalanta (1-0) verbaal en in gebaar misdroeg. Allegri zou normaal gesproken na het seizoen vertrekken.

6 uur geleden
ADO na gelijkspel tegen De Graafschap naar halve finale play-offs

DEN HAAG (ANP) - Alex Schalk heeft ADO Den Haag naar de halve finales van de play-offs voor een plek in de Eredivisie geleid. De aanvaller maakte beide doelpunten voor zijn ploeg in het thuisduel met De Graafschap (2-2). ADO zegevierde afgelopen dinsdag in Doetinchem met 2-3.

18 uur geleden
Atalanta plaatst zich na zege op Lecce voor Champions League

LECCE (ANP) - Atalanta speelt volgend seizoen in de Champions League. De club kan de vijfde positie van de Serie A niet meer ontgaan na een uitzege op Lecce (0-2)

19 uur geleden
Voetbalster Miedema neemt met doelpunt afscheid van Arsenal

LONDEN (ANP) - Vivianne Miedema heeft met een doelpunt afscheid genomen van Arsenal. De 27-jarige spits van Oranje scoorde eenmaal in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Brighton & Hove Albion (5-0).

21 uur geleden