Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spaans voetbal steunt strijd tegen corona

Spaans voetbal steunt strijd tegen corona

MADRID (ANP) - Voorzitter Luis Rubiales van de Spaanse voetbalbond heeft het spelershotel van de nationale ploeg beschikbaar gesteld. "Daar mogen mensen die besmet zijn met het coronavirus of artsen en verplegers verblijven", vertelde hij op een persconferentie.

Spanje is zwaar getroffen door het coronavirus, met bijna 3500 doden en ruim 47.000 besmette inwoners. Ook voetbalclubs hebben het zwaar. De Spaanse bond werkt aan een noodfonds van 500 miljoen euro, zodat clubs gemiste inkomsten uit televisierechten kunnen claimen. "We moeten nu kijken wat de clubs nodig hebben", zei Rubiales. "We moeten solidair zijn en samen het virus stoppen."

Bekende voetballers uit de Spaanse La Liga steunen de bestrijding van het coronavirus financieel. Lionel Messi, de sterspeler van FC Barcelona, heeft 1 miljoen euro aan twee ziekenhuizen geschonken. Aanvoerder Sergio Ramos van Real Madrid maakte de aanschaf van 264.000 mondkapjes en 15.000 testkits mogelijk. Trainer Pep Guardiola van schonk 1 miljoen euro aan een instelling die medische apparatuur ontwikkelt.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

Ronaldinho met broer uit gevangenis en nu op huisarrest

ASUNCION (ANP) - Na ruim een maand heeft de voormalige stervoetballer Ronaldinho, met zijn broer, tevens zijn manager, de gevangenis in Paraguay verlaten. De oud-aanvaller van onder meer FC Barcelona en AC Milan moest eerst nog wel een borgsom van 1,6 miljoen dollar betalen. De inmiddels 40-jarige Braziliaan en zijn broer hebben in een hotel in de hoofdstad Asuncion huisarrest gekregen, in afwachting van zijn rechtszaak.

3 uur geleden
KNVB-directeur Gudde: dit vergt lenigheid van iedereen

ZEIST (ANP) - Algemeen directeur Eric Gudde van de KNVB was dinsdagavond amper klaar met een serie videovergaderingen van alle 'stakeholders' in het betaalde voetbal of een nieuw probleem diende zich alweer aan. Burgemeester van Eindhoven John Jorritsma liet bij Omroep Brabant weten dat hij een hervatting van de competitie, evenals PSV, absoluut niet ziet zitten.

4 uur geleden
Levchenko: ieder heeft eigen belangen maar er is nu wel één lijn

HOOFDDORP (ANP) - Evgeniy Levchenko, de voorzitter van spelersvakbond VVCS, heeft een goed gevoel overgehouden aan de presentatie van de KNVB. De voetbalbond presenteerde dinsdag tegenover de stakeholders het plan voor het restant van de eredivisie en eerste divisie.

6 uur geleden
KNVB vraagt clubs om één front te vormen

ZEIST (ANP) - De KNVB hoopt dat de clubs in het betaald voetbal na het overleg van dinsdag weer op één lijn zitten. De voetbalbond besprak de scenario's voor het uitspelen van de eredivisie en eerste divisie. De intentie is om de competities halverwege juni weer te hervatten.

6 uur geleden
FIFA komt met richtlijnen voor spelerscontracten

ZÜRICH (ANP) - De wereldvoetbalbond FIFA heeft met nieuwe richtlijnen voor onder meer de duur van spelerscontracten een verlenging van het seizoen tot diep in de zomer mogelijk gemaakt. Het bestuur van de FIFA nam de aanbevelingen over van een speciale werkgroep, die vanwege de mondiale coronacrisis werd geformeerd.

7 uur geleden
KNVB volgt UEFA en wil eredivisie in zomer afronden

ZEIST (ANP) - De eredivisie en eerste divisie worden deze zomer, als de omstandigheden dat toelaten, alsnog hervat en afgerond. De KNVB en de Eredivisie CV hebben dat de clubs uit het betaalde voetbal dinsdag in een videoconferentie laten weten. De intentie is om de competities halverwege juni te hervatten.

8 uur geleden
Engelse voetbalbaas: we gaan clubs en competities verliezen

LONDEN (ANP) - De Engelse voetbalbond FA vreest dat clubs en zelfs hele competities gaan omvallen vanwege de coronacrisis. Voorzitter Greg Clarke kwam met die onheilspellende boodschap tijdens een speech. Clarke sluit niet uit dat zelfs clubs uit de Premier League, de rijkste competitie ter wereld, failliet gaan.

11 uur geleden