Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Spaans cabinepersoneel Ryanair legt eind juni werk neer

Spaans cabinepersoneel Ryanair legt eind juni werk neer

MADRID (ANP/BLOOMBERG) - Het Spaanse cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat eind deze maand staken. Werknemers van de Ierse prijsvechter leggen het werk neer omdat het bedrijf weigert te onderhandelen over hogere lonen. De Spaanse vakbonden zijn in gesprek met bonden in België, Frankrijk, Italië en Portugal om zo door heel Europa acties te organiseren.

Nederland is niet genoemd. Ryanair heeft hier na een eerder conflict met vakbonden geen basis meer.

De stakingen in Spanje zijn gepland op 24, 25, 26 en 30 juni en 1 en 2 juli. Ryanair is volgens Bloomberg weggelopen van de onderhandelingstafel nadat de Spaanse vakbonden dreigden met werkonderbrekingen. Het persbureau baseert zich op een brief van personeelsdirecteur Darrell Hughes van de prijsvechter. Hughes zegt daarin dat de vakbonden "onrealistische eisen" stelden en "weigerden om echt in gesprek te gaan".

Italië

In Italië staakten piloten en cabinepersoneel van verschillende budgetluchtvaartmaatschappijen, waaronder Ryanair, woensdag al. Daar wil het personeel beter worden betaald en onder meer makkelijker verlof kunnen aanvragen.

Stakingen kunnen het prille herstel van Ryanair na de coronacrisis in gevaar brengen. Tijdens het hoogseizoen deze zomer kan de vraag naar reizen het niveau bereiken van voor de pandemie in 2019. De stakingen vergroten ook de druk op luchthavens die al kampen met personeelstekorten en lange wachttijden. Door heel Europa hebben luchtvaartmaatschappijen daarom vluchten moeten schrappen.

Meer uit Financieel

Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

4 uur geleden
Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

4 uur geleden
Vakbond ziet zo'n 60 werknemers Aviko staken om cao-conflict

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV bestempelt de stakingen bij Aviko in Lomm en Steenderen als een succes. Volgens vakbondsbestuurder Robert Wonnink deden in totaal zestig tot zeventig werknemers van de aardappelspecialist mee aan de acties. De actie in Lomm is zondagochtend beëindigd, die in Steenderen duurt tot zondag 23.00 uur, zegt een woordvoerder van Aviko.

11 uur geleden
Week na beursrecords gaat aandacht belegger uit naar inflatie

AMSTERDAM (ANP) - De komende beursweek maakt duidelijk of de recordreeks op de internationale aandelenmarkten een vervolg krijgt. In New York bereikten de Dow-Jonesindex en S&P 500 afgelopen week hun hoogste niveau ooit, onder andere dankzij beter dan verwachte cijfers van chipbedrijf Nvidia. Nu gaat de aandacht uit naar de kwartaalresultaten van een aantal grote bedrijven, maar ook nieuwe inflatiecijfers kunnen het gemoed van beleggers beïnvloeden.

12 uur geleden
WTO richt miljoenenfonds op om vrouwelijke ondernemers te steunen

GENÈVE (ANP/AFP) - De Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft een fonds opgericht voor hulp aan vrouwelijke ondernemers in armere landen bij het digitaliseren van hun bedrijf. Voor het initiatief is 50 miljoen dollar beschikbaar.

13 uur geleden
Britse premier pleit voor afpakken bevroren Russische tegoeden

LONDEN (ANP/RTR/DPA) - Westerse landen moeten meer durf tonen in de economische strijd tegen Rusland en bijvoorbeeld bevroren tegoeden afpakken. Dat stelt de Britse premier Rishi Sunak in een opiniestuk in de Sunday Times.

15 uur geleden
Vakbond pleit voor dialoog over uitbreiding Duitse Tesla-fabriek

BERLIJN (ANP) - Tesla en inwoners van het Duitse plaatsje Grünheide moeten met elkaar in gesprek over de uitbreiding van een fabriek van de elektrische-autoproducent. Dat zegt de machtige vakbond voor metaalwerkers IG Metall nadat inwoners van de gemeente bij Berlijn tegen de uitbouw van de fabriek hadden gestemd. De vakbond zelf is voorstander van uitbreiding en hoopt dat Tesla zorgen van omwonenden weg kan nemen.

17 uur geleden