Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SP-lijsttrekker Marijnissen stemt op nummer twee op SP-lijst

SP-lijsttrekker Marijnissen stemt op nummer twee op SP-lijst

OSS (ANP) - SP-lijsttrekker Lilian Marijnissen heeft woensdag tegen 10.00 uur haar stem uitgebracht voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ze deed dat in Wijkcentrum De Hille in haar woonplaats Oss.

Ze liet de aanwezigen weten dat ze op de nummer twee op de SP-lijst had gestemd: Sandra Beckerman.

Meer uit Politiek

Jetten ziet vooral 'luchtkastelen op drijfzand' in regeerakkoord

DEN HAAG (ANP) - D66-leider Rob Jetten noemt het zojuist gepresenteerde voorlopige regeerakkoord een akkoord dat vol staat "met luchtkastelen op financieel drijfzand". Jetten vindt de samenwerking tussen PVV, NSC, VVD en BBB een "wankele coalitie", met een akkoord dat geen antwoord biedt op de problemen van veel mensen. "Niet voor het onderwijs, het klimaat, de zorg en de woningbouw. Het is een akkoord dat Nederland terug achter de dijken plaatst en met minder samenwerking in de EU."

9 minuten geleden
Vijlbrief en Grinwis vragen doorrekening hoofdlijnenakkoord aan

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerlid en demissionair staatssecretaris Hans Vijlbrief (D66) en Kamerlid Pieter Grinwis (ChristenUnie) vragen een CPB-doorrekening aan van het hoofdlijnenakkoord, melden ze op X. Vijlbrief schrijft over een "rommelige financiƫle onderbouwing zonder inzicht in uitkomsten".

45 minuten geleden
Wilders: we schrijven geschiedenis, de zon gaat weer schijnen

DEN HAAG (ANP) - De rechtse partijen "schrijven geschiedenis" met hun akkoord over een nieuw kabinet, zegt PVV-leider Geert Wilders in een toelichting op de plannen. "De zon gaat weer schijnen in Nederland." Wilders voorspelt dat "miljoenen Nederlanders" blij zullen worden van wat zijn partij allemaal heeft afgesproken met VVD, NSC en BBB.

1 uur geleden
UNICEF bezorgd over asielplannen en bezuinigingen in akkoord

DEN HAAG (ANP) - UNICEF Nederland maakt zich grote zorgen over de voorgenomen bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking en de asielplannen van het beoogde kabinet van PVV, NSC, BBB en VVD. Dat zegt de kinderrechtenorganisatie in reactie op het hoofdlijnenakkoord van de vier partijen.

4 uur geleden
Formerende partijen stoppen met het Nationaal Groeifonds

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe coalitie van PVV, VVD, NSC en BBB stopt met het Nationaal Groeifonds. In het hoofdlijnenakkoord spreken de partijen van "uitfaseren". De eerste drie rondes worden nog nagekomen, maar de geplande vierde en vijfde ronde vervallen. De vier partijen geven daarmee 6,8 miljard euro minder uit dan de bedoeling was van het demissionaire kabinet.

4 uur geleden
Nieuwe coalitie wil in Europa niet voorop lopen met klimaatbeleid

DEN HAAG (ANP) - De coalitie in wording wil zich met klimaatbeleid houden aan de bestaande afspraken, maar vindt het niet nodig om in Europa voorop te lopen. In het hoofdlijnenakkoord is te lezen dat zij tegen nieuwe klimaatregels zijn die een schepje bovenop de Europese afspraken doen. Verder moet klimaatbeleid vooral "draagbaar, haalbaar en uitvoerbaar" zijn.

4 uur geleden
Akkoord: lager eigen risico, harder rijden en geen spreidingswet

DEN HAAG (ANP) - Het beoogde nieuwe kabinet wil dat het eigen risico in de zorg wordt gehalveerd en dat 130 kilometer per uur mag worden gereden op de snelweg. Ook moet de NPO 100 miljoen euro inleveren en wordt de al aangenomen spreidingswet voor de opvang van asielzoekers niet uitgevoerd. Ingewijden bevestigen berichtgeving hierover van diverse media.

12 uur geleden