Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Southgate krijgt als bondscoach van Engeland zijn revanche

Southgate krijgt als bondscoach van Engeland zijn revanche

LONDEN (ANP) - Op de plek waar hij 25 jaar geleden de beslissende strafschop miste in de halve finale van het EK 1996, beleefde Gareth Southgate zijn vooralsnog grootste succes als bondscoach van Engeland. De 50-jarige Engelsman bereikte op Wembley met zijn ploeg de finale van het EK. "We mogen hier even van genieten", zei Southgate, die na de zege op Denemarken (2-1) met gebalde vuisten langs de tribunes liep waarop bijna 60.000 landgenoten stonden die uitzinnig van vreugde waren. "Maar we moeten nog één enorme horde nemen."

Om voor het eerst Europees kampioen te worden, moeten de Engelse voetballers zondagavond op het vertrouwde Wembley ook afrekenen met Italië. "De Italianen hebben een enorm goede ploeg", zei Southgate. "Ze verkeren in blakende vorm en hebben achterin strijders staan die alles al hebben meegemaakt. Het belooft een geweldige wedstrijd te worden. Maar finales zijn er om gewonnen te worden."

De doorgaans zo rustige Southgate liet na de verlenging ook even emoties zien. Ongetwijfeld gingen zijn gedachten terug naar het EK van 1996 in eigen land, toen de Engelse droom in de halve finale tegen Duitsland op Wembley uiteen spatte door een misser van Southgate in de stafschoppenserie. Zondag krijgt de oud-verdediger als bondscoach een nieuwe kans om Europees kampioen te worden.

"Als je al zo lang wacht op een plek in de finale gaat dat in je hoofd zitten", zei Southgate. Engeland veroverde in 1966 de wereldtitel op het WK in eigen land, maar wist daarna nooit meer een finale te halen. "Deze groep spelers is fantastisch. De spelers zijn vastberaden, ze steunen elkaar. Het is een genot om mee te werken. Ze weten welke zware taak ze hier hebben. Zowel fysiek als mentaal vraagt dit veel van de spelers. We moeten dus herstellen en ons goed voorbereiden op de finale. Maar laten we eerst even genieten van dit prachtige moment."

Meer uit Voetbal

Jong Ajax geeft in extra tijd voorsprong weg tegen FC Eindhoven

AMSTERDAM (ANP) - Jong Ajax is er niet in geslaagd de eerste competitiezege te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers van trainer Dave Vos leken lang met 1-0 te gaan winnen van FC Eindhoven, maar de bezoekers kwamen in de extra tijd op gelijke hoogte.

10 uur geleden
Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

HILVERSUM (ANP) - Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

10 uur geleden
KNVB houdt vast aan datum restant Klassieker ondanks onvrede

ZEIST (ANP) - De KNVB houdt vast aan komende woensdag voor het uitspelen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

13 uur geleden
Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

13 uur geleden
Beslissing over keepster Oranje tegen Engeland pas dinsdag

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Andries Jonker kan pas dinsdagmiddag beslissen wie het doel verdedigt in de wedstrijd tegen Engeland in de Nations League. Eerste keepster Daphne van Domselaar heeft volgens de bondscoach maandag meegetraind met het team. Jonker is in afwachting van de evaluatie van de medische staf. Pas dinsdag besluit hij of de keepster van Oranje inzetbaar is in de wedstrijd tegen de Engelse ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

14 uur geleden
FC Volendam niet akkoord met verplaatsen uitduel met Ajax

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam laat weten overvallen te zijn door het besluit van de KNVB om de wedstrijd Ajax - FC Volendam, die gepland stond voor woensdag 27 september, te verplaatsen. De club gaat niet akkoord met dit besluit.

15 uur geleden
Ajax is het oneens met KNVB en overweegt juridische stappen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil woensdag niet het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord uitspelen, maar het eerder geplande competitieduel met FC Volendam voetballen. De club verzet zich tegen de beslissing van de KNVB om het programma te wijzigen en overweegt juridische stappen.

16 uur geleden