Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Southampton verslaat Leeds en promoveert naar Premier League

Southampton verslaat Leeds en promoveert naar Premier League

LONDEN (ANP) - Southampton speelt volgend seizoen weer in de Premier League. In de promotiewedstrijd op Wembley versloeg de club Leeds met 1-0, waardoor Southampton na één seizoen alweer terug is op het hoogste niveau van Engeland.

Adam Armstrong was de grote man bij de club. Hij maakte na ruim twintig minuten spelen het doelpunt. Hij werd helemaal vrijgelaten door de verdediging van Leeds en kon zo raak schieten in de verre hoek.

Leeds probeerde het nog op het einde en kreeg een grote kans, maar tot de gelijkmaker leidde het niet. De ploeg, waar Joel Piroe en Crysencio Summerville in de basis stonden, komt volgend seizoen uit in de Championship.

Bondscoach Ronald Koeman had tussen 2014 en 2016 Southampton ook nog onder zijn hoede. Nu is Russell Martin de trainer.

Meer uit Voetbal

Spaanse keeper Simón laat zich na EK aan pols opereren

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Spaanse doelman Unai Simón laat zich na het EK voetbal opereren aan een pols. Volgens de 27-jarige keeper van Athletic Club levert de blessure geen problemen op tijdens het toernooi in Duitsland.

15 minuten geleden
Ex-voorzitter Rubiales in februari voor rechter voor kus Hermoso

MADRID (ANP) - Luis Rubiales, de voormalig voorzitter van de Spaanse voetbalbond, moet zich in februari volgend jaar bij de rechter verantwoorden voor de kus op de mond van voetbalster Jennifer Hermoso. De rechtbank besloot eerder in mei dat de zaak tegen Rubiales was toegelaten.

52 minuten geleden
Verdediger Sergio Ramos (38) vertrekt bij Sevilla

SEVILLA (ANP) - Sergio Ramos vertrekt bij de Spaanse voetbalclub Sevilla. De 38-jarige verdediger uit Spanje heeft de clubleiding laten weten dat hij na de zomer niet terugkeert bij de club waar hij zijn loopbaan begon. Hij speelde pas weer sinds vorig jaar bij Sevilla.

59 minuten geleden
Opa Koeman ontspant dag na zege op Polen met kleinkinderen

WOLFSBURG (ANP) - Ronald Koeman kwam een dag na de late zege op Polen (2-1) op het EK handen en voeten tekort. "Opa, opa, kijk eens. Ik schiet de bal precies tussen de twee pionnetjes door", riep een van zijn kleindochters nadat de training van het Nederlands elftal in het AOK Stadion in Wolfsburg net was afgerond. Een andere kleindochter wilde tegelijkertijd ook aandacht van de bondscoach. "Opa, opa, wil je deze vasthouden?", zei ze enthousiast toen ze haar schoenen in de handen van Koeman duwde en op haar sokken met een bal aan haar voet weer wegrende.

1 uur geleden
Oranje traint met lach daags na succesvolle ouverture van EK

WOLFSBURG (ANP) - Met beide handen veelal in zijn zij ziet Ronald Koeman op de training van het Nederlands elftal nogmaals dat hij veel aanvallende opties heeft bij het Nederlands elftal. Steven Bergwijn draait tijdens een partijspel de ene na de andere bal in de verre hoek en Joshua Zirkzee maakt het mooiste doelpunt van de training. De sierlijke spits, vlak voor het EK alsnog opgeroepen, scoort met een hakbal achter zijn standbeen.

1 uur geleden
Beerensteyn verruilt Juventus voor VfL Wolfsburg

WOLFSBURG (ANP) - Voetbalster Lineth Beerensteyn vervolgt haar carrière bij VfL Wolfsburg. De 27-jarige spits van het Nederlands elftal komt transfervrij over van Juventus. Ze heeft een contract getekend tot de zomer van 2026.

2 uur geleden
Spits Brobbey terug op trainingsveld bij Nederlands elftal

WOLFSBURG (ANP) - Brian Brobbey staat weer op het trainingsveld bij het Nederlands elftal. De spits van Ajax miste zondag het eerste duel van Oranje op het EK met Polen (2-1) door een hamstringblessure.

2 uur geleden