Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sousa vertrekt binnen een jaar als bondscoach van Polen

Sousa vertrekt binnen een jaar als bondscoach van Polen

WARSCHAU (ANP) - Paulo Sousa is niet langer de bondscoach van Polen. Hij was nog geen jaar in dienst van de Poolse voetbalbond. Zondag werd nog bekend dat de Poolse bond Sousa geen toestemming gaf om zijn contract voortijdig te beëindigen.

"Als directie hebben we unaniem besloten om het contract met Sousa te beëindigen. Als onderdeel van de overeenkomst zal hij een vergoeding betalen die overeenkomt met de eisen van de bond", zei voorzitter Cezary Kulesza. Naar verluidt wil Sousa, voormalig trainer van Leicester City en Fiorentina, ingaan op een aanbod van de Braziliaanse topclub Flamengo.

Afgelopen weekend zei Kulesza nog dat hij niet wilde meewerken aan een vertrek. "Vandaag werd ik geïnformeerd door Sousa dat hij het contract met de Poolse federatie wilde beëindigen vanwege een aanbod van een club. Dit is uiterst onverantwoordelijk gedrag, dat niet strookt met de eerdere verklaringen van de bondscoach. Daarom heb ik resoluut geweigerd", zei Kulesza drie dagen geleden.

Sousa beleefde geen succesvol EK afgelopen zomer, want de Polen werden in de eerste ronde uitgeschakeld. De nationale ploeg wist zich niet rechtstreeks te plaatsen voor het WK van 2022 in Qatar en speelt in maart de play-offs.

Polen is volgend jaar bij het Nederlands elftal ingedeeld in de poule van de Nations League.

Meer uit Voetbal

Jong Ajax geeft in extra tijd voorsprong weg tegen FC Eindhoven

AMSTERDAM (ANP) - Jong Ajax is er niet in geslaagd de eerste competitiezege te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers van trainer Dave Vos leken lang met 1-0 te gaan winnen van FC Eindhoven, maar de bezoekers kwamen in de extra tijd op gelijke hoogte.

9 uur geleden
Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

HILVERSUM (ANP) - Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

9 uur geleden
KNVB houdt vast aan datum restant Klassieker ondanks onvrede

ZEIST (ANP) - De KNVB houdt vast aan komende woensdag voor het uitspelen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

12 uur geleden
Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

12 uur geleden
Beslissing over keepster Oranje tegen Engeland pas dinsdag

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Andries Jonker kan pas dinsdagmiddag beslissen wie het doel verdedigt in de wedstrijd tegen Engeland in de Nations League. Eerste keepster Daphne van Domselaar heeft volgens de bondscoach maandag meegetraind met het team. Jonker is in afwachting van de evaluatie van de medische staf. Pas dinsdag besluit hij of de keepster van Oranje inzetbaar is in de wedstrijd tegen de Engelse ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

12 uur geleden
FC Volendam niet akkoord met verplaatsen uitduel met Ajax

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam laat weten overvallen te zijn door het besluit van de KNVB om de wedstrijd Ajax - FC Volendam, die gepland stond voor woensdag 27 september, te verplaatsen. De club gaat niet akkoord met dit besluit.

14 uur geleden
Ajax is het oneens met KNVB en overweegt juridische stappen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil woensdag niet het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord uitspelen, maar het eerder geplande competitieduel met FC Volendam voetballen. De club verzet zich tegen de beslissing van de KNVB om het programma te wijzigen en overweegt juridische stappen.

14 uur geleden