Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sony zet zwaar in op mobiele games in komende maanden

Sony zet zwaar in op mobiele games in komende maanden

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Het Japanse tech- en gamesbedrijf Sony bereidt zich voor op een flinke uitbreiding van zijn activiteiten op het gebied van cloud gaming in de komende maanden. Het bedrijf wil daarmee de afhankelijkheid van zijn spelcomputer PlayStation verminderen. Sony liet bij de publicatie van de jaarcijfers in april al weten dat consumenten vanwege de hoge inflatie voorzichtiger zijn geworden met hun bestedingen aan elektronica.

Cloud gaming, waarmee games gespeeld kunnen worden zonder gebruik te maken van een gameconsule of computer, is van groot belang om in te spelen op mobiele gamingtrends, verklaarde Jim Ryan, president van Sony Interactive Entertainment, woensdag tijdens een bijeenkomst van investeerders.

Sony heeft "een aantal redelijk interessante en behoorlijk strijdlustige plannen om onze initiatieven in de ruimte van de cloud te versnellen", zei Ryan, zonder deze plannen verder toe te lichten.

Cloud gaming

Vorig jaar formuleerde Sony al een strategie om een groter aandeel van de markt van mobiele en pc-games te verwerven. Het spelen van games via de cloud, waarbij spelletjes worden gestreamd van datacenters naar apparaten zoals smartphones, tablets en smart-tv's, is echter nog altijd een relatief klein onderdeel van de videogamemarkt. Het overgrote deel van de markt bestaat uit de gameconsoles van Sony en van rivaal Microsoft, de fabrikant van de Xbox.

Cloud gaming-diensten zijn tot nu toe niet echt succesvol gebleken, met opmerkelijke mislukkingen zoals OnLive en Stadia, van Google-moederbedrijf Alphabet. De Game Pass-abonnementendienst van Microsoft is echter wel populair en toont groei.

Meer uit Financieel

Ierse zakenman en rugbyspeler Tony O'Reilly overleden

DUBLIN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De spraakmakende Ierse zakenman en rugbyspeler Tony O'Reilly is zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden.

2 uur geleden
Meldingen van nieuwe pinstoring in winkels

DEN HAAG (ANP) - Er zijn meldingen van een nieuwe pinstoring in winkels, na de landelijke storing bij pinbetalingen op donderdagavond. Bij de website allestoringen.nl zijn er honderden meldingen gekomen. De storing zou met name winkels in Amsterdam en Rotterdam treffen, aldus de website.

19 uur geleden
Russische rechtbank legt beslag op bezittingen Deutsche Bank

SINT-PETERSBURG (ANP/RTR) - Een Russische rechtbank heeft beslag laten leggen op bezittingen van Deutsche Bank in Rusland als onderdeel van een rechtszaak waarbij de Duitse bank is betrokken. Het gaat om geld, vastgoed en aandelen die Deutsche Bank in Rusland heeft.

21 uur geleden
Corruptieonderzoek naar landbouwminister China

BEIJING (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen onderzoek naar landbouwminister Tang Renjian om ernstige schendingen van "wet en discipline". Dat heeft de nationale toezichthouder CCDI bekendgemaakt.

21 uur geleden
Flinke stijging nikkelprijs door onrust Nieuw-Caledonië

LONDEN (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - De prijs van nikkel, dat bijvoorbeeld wordt gebruikt voor roestvrij staal en batterijen, is gestegen naar het hoogste niveau sinds augustus vorig jaar door de onrust in Nieuw-Caledonië. Het Franse overzeese gebied is een belangrijke producent van nikkel en door de rellen is de productie van het metaal op de eilandengroep ten oosten van Australië behoorlijk verstoord.

23 uur geleden
Canada bekijkt hogere importheffingen elektrische auto's China

OTTAWA (ANP/BLOOMBERG) - Canada overweegt de importheffingen op elektrische auto's uit China te verhogen, in navolging van de forse verhogingen door de Verenigde Staten. Dat heeft de Canadese minister voor Handel gezegd.

1 dag geleden
KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv

AMSTELVEEN (ANP) - KLM stopt in juli weer met vliegen naar Tel Aviv. In ieder geval tot en met eind augustus wil de luchtvaartmaatschappij dan niet meer naar de Israëlische stad "in verband met de aanhoudende onrust".

1 dag geleden