Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sony verhoogt prijs van PlayStation 5 door inflatie

Sony verhoogt prijs van PlayStation 5 door inflatie

TOKIO (ANP/AFP) - De PlayStation 5 wordt een stukje duurder. Sony verhoogt de prijs in grote delen van de wereld, waaronder in Nederland. Gamers die een nieuwe PlayStation willen aanschaffen zijn nu 50 euro meer kwijt. De variant zonder diskdrive kost nu 450 euro, terwijl de variant met diskdrive nu 550 euro kost.

Sony wijst naar de hoge inflatiecijfers wereldwijd als reden voor de prijsverhoging en spreekt van een "moeilijk besluit". De prijsverhoging geldt voor vrijwel de gehele wereldmarkt. Alleen in de Verenigde Staten blijven de playstations even duur. Sony heeft geen verdere toelichting gegeven waarom de VS wordt ontzien.

De PS5 is al moeilijk te krijgen voor gamers. Al sinds de console uitkwam in november 2020 kan Sony moeilijk aan de vraag voldoen. De prijsverhoging zal voor veel gamers nog een extra horde zijn om tot aanschaf over te gaan.

Concurrent Nintendo liet eerder al weten geen prijsverhogingen te overwegen op dit moment. Of de Xbox van Microsoft duurder wordt, is vooralsnog niet bekend.

Meer uit Financieel

Noodlijdende vliegmaatschappij SAS dieper in de rode cijfers

STOCKHOLM (ANP/AFP) - De noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS is in het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken. Het nettoverlies kwam uit op 1,9 miljard Zweedse kroon, omgerekend 175 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies 1,2 miljard kroon.

8 minuten geleden
Franse minister: EU moet massaal gaan investeren in AI

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Europese landen moeten volgens de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire massaal investeren in kunstmatige intelligentie (AI). Ze dreigen anders te afhankelijk te worden van Amerikaanse techbedrijven.

29 minuten geleden
Novo Nordisk sleept Amerikaanse navolgers voor de rechter

BAGSVAERD (ANP/RTR) - De Deense medicijnfabrikant Novo Nordisk sleept twee Amerikaanse farmaceutische bedrijven voor de rechter. De bedrijven maken producten die hetzelfde bestanddeel bevat als het razend populaire afslankmedicijn Wegovy van Novo Nordisk.

1 uur geleden
Topman energieconcern Uniper: Europa heeft meer lng nodig

BERLIJN (ANP) - Europa heeft veel meer import nodig van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) omdat de markt nog steeds erg krap is na het wegvallen van leveringen van Russisch gas door de oorlog in Oekraïne. Dat heeft topman Michael Lewis van het grote Duitse energieconcern Uniper gezegd in een interview met persbureau Bloomberg.

1 uur geleden
Tesla levert eerste Cybertrucks af aan klanten

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla levert na twee jaar van vertragingen en productieproblemen donderdag zijn eerste Cybertrucks af. Volgend jaar moet het futuristisch uitziende voertuig in massaproductie gaan, maar of dat gaat lukken is de vraag.

2 uur geleden
Gokbedrijf achter BetCity beboet om overtreden antiwitwasregels

DEN HAAG (ANP) - Gokbedrijf Betent, in Nederland bekend van de onlinekansspelen van BetCity, heeft een boete van 3 miljoen euro gekregen vanwege het overtreden van de antiwitwasregels. Volgens de Kansspelautoriteit (Ksa) moeten gokbedrijven hun klanten goed controleren om witwassen en de financiering van terrorisme tegen te gaan, maar hierin is Betent tekortgeschoten. Het gaat om de eerste openbaar gemaakte boete van de Ksa om een dergelijk vergrijp.

2 uur geleden
Marktonderzoeker: pc-markt herstelt zich weer

SINGAPORE (ANP) - De verkoop van pc's lijkt zich na bijna twee jaar weer te herstellen. Marktonderzoeker Canalys verwacht dat de markt in het laatste kwartaal van dit jaar met 5 procent zal groeien.

3 uur geleden