Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sony rekent op meer inkomsten uit films en muziek

Sony rekent op meer inkomsten uit films en muziek

TOKIO (ANP/AFP/RTR) - Sony verwacht dit boekjaar meer te kunnen verdienen aan films, muziek en elektronica. Dat komt onder meer door de aankoop van de digitale filmbibliotheek Crunchyroll, die veel animefilms bevat. Sony hoopt dat de filmtak ook meer zal opbrengen dankzij blockbusters die later dit jaar in de bioscoop moeten verschijnen, zoals Ghostbusters: Afterlife en Spider-Man: No Way Home.

Ook de licenties die het bedrijf heeft voor animefilms en animeproducten zullen de inkomsten vooruit helpen. Anime is de Japanse term voor een specifieke tekenstijl van animatiefilms uit zowel binnen- als buitenland, zoals Spirited Away van de Japanse filmstudio Studio Ghibli. Verder krijgen de inkomsten uit muziek een zetje door de streamingdiensten van Sony.

Sony rekent dit boekjaar op een winst van 730 miljard yen (5,5 miljard euro). Eerder schatte het bedrijf het resultaat nog op ruim 700 miljard yen (5,4 miljard euro). Het eerste halfjaar deed met name de elektronicatak van Sony het goed, door de toegenomen vraag naar digitale camera's.

Nettowinst

Het Japanse elektronicabedrijf bleef positief ondanks slechtere resultaten in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar dat loopt tot eind maart. De nettowinst was in die meetperiode met ruim 213 miljard yen (bijna 1,8 miljard euro) meer dan de helft minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam vooral door de stagnatie in de verkoop van videogames. Nu economieën meer open gaan, blijven mensen minder thuis om videospelletjes te spelen.

Volgens analisten heeft Sony momenteel last van een logische terugval nadat de resultaten fors verbeterden in het coronajaar. Vorig jaar november kwam bijvoorbeeld de nieuwe spelcomputer PlayStation 5 uit, waardoor het bedrijf meer software en games verkocht. Maar de spelcomputer kende ook hoge productiekosten, die op de winst drukten. Sony heeft van de PlayStation 5 er tot nu 13,4 miljoen verkocht. Volgens het bedrijf ligt het daarmee op koers om het gestelde doel van 14,8 miljoen spelcomputers te verkopen voor het einde van het jaar.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Prosus zakt in groene AEX, chipbedrijven tonen herstel

AMSTERDAM (ANP) - Prosus ging vrijdag omlaag op de Amsterdamse beurs. De daling volgde op de koersdruk in de Chinese techsector, waarin de techinvesteerder grote belangen heeft. De chipbedrijven toonden daarentegen weer wat herstel na de zware koersverliezen een dag eerder. Beleggers schoven verder de zorgen over de Omikron-variant weer even aan de kant en trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street.

1 uur geleden
Prijzen in Turkije stijgen nog sneller dan verwacht

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - Turken waren voor hun dagelijkse inkopen vorige maand nog duurder uit dan economen hadden voorspeld. De prijzen die consumenten moesten betalen voor goederen en diensten stegen met ruim 21 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Turkije kampt al maanden met een steeds hogere inflatie, waar president Recep Tayyip Erdogan met zijn ongebruikelijke economische denkbeelden aan lijkt bij te dragen.

2 uur geleden
Beurshandel in teken Amerikaans banenrapport en Omikron

AMSTERDAM (ANP) - De beurshandel op het Damrak staat vrijdag vooral in het teken van het banenrapport van de Amerikaanse overheid. Eerder deze week bleek al uit cijfers van loonstrookverwerker ADP dat het aantal banen in het bedrijfsleven in de VS in november sterker dan verwacht is toegenomen. Een sterk herstel van de arbeidsmarkt maakt het voor de Amerikaanse centrale bank gemakkelijker om de coronasteun verder af te bouwen. Daarnaast blijven de zorgen over de Omikron-variant van het coronavirus boven de markten hangen.

2 uur geleden
Alliander haalt 600 miljoen op voor uitbreiding elektriciteitsnet

ARNHEM (ANP) - Alliander heeft 600 miljoen euro opgehaald bij zijn bestaande aandeelhouders. Met dat geld gaat het energienetwerkbedrijf het elektriciteitsnet uitbreiden en verduurzamen. Alliander had de aandeelhouders in mei gevraagd om een financiële bijdrage.

3 uur geleden
Musk verkoopt voor 1 miljard dollar aan aandelen Tesla

PALO ALTO (ANP/RTR) - Tesla-topman Elon Musk heeft opnieuw een deel van zijn aandelen in de maker van elektrische auto's verkocht, blijkt uit officiële documenten. De multimiljardair verkocht nog eens 934.091 aandelen voor in totaal 1,01 miljard dollar, omgerekend zo'n 890 miljoen euro.

3 uur geleden
Elektrisch autobedrijf Canoo wil van productie bij VDL Nedcar af

BORN (ANP) - De Amerikaanse producent van elektrische auto's Canoo verwacht toch geen voertuigen bij autobouwer VDL Nedcar in het Limburgse Born te laten bouwen. In een bij de Amerikaanse beurswaakhond ingediend document zegt het bedrijf niet meer te denken dat een voorlopige overeenkomst in een definitieve wordt omgezet.

3 uur geleden
Didi zet Chinese techbedrijven onder druk op beurs Hongkong

TOKIO (ANP) - Grote Chinese techbedrijven stonden vrijdag onder druk op de beurs in Hongkong. Beleggers schrokken van het besluit van de Chinese taxidienst Didi om zijn beursnotering in New York te schrappen. Het aandeel Didi, dat eind juni een notering kreeg op Wall Street, ging vorige week al hard omlaag na berichten dat de Chinese autoriteiten de taxidienst hadden verzocht om zijn beursnotering in New York op te geven. Het bedrijf zegt nu plannen te maken voor een beursgang in Hongkong.

4 uur geleden