Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sony rekent op meer inkomsten uit films en muziek

Sony rekent op meer inkomsten uit films en muziek

TOKIO (ANP/AFP/RTR) - Sony verwacht dit boekjaar meer te kunnen verdienen aan films, muziek en elektronica. Dat komt onder meer door de aankoop van de digitale filmbibliotheek Crunchyroll, die veel animefilms bevat. Sony hoopt dat de filmtak ook meer zal opbrengen dankzij blockbusters die later dit jaar in de bioscoop moeten verschijnen, zoals Ghostbusters: Afterlife en Spider-Man: No Way Home.

Ook de licenties die het bedrijf heeft voor animefilms en animeproducten zullen de inkomsten vooruit helpen. Anime is de Japanse term voor een specifieke tekenstijl van animatiefilms uit zowel binnen- als buitenland, zoals Spirited Away van de Japanse filmstudio Studio Ghibli. Verder krijgen de inkomsten uit muziek een zetje door de streamingdiensten van Sony.

Sony rekent dit boekjaar op een winst van 730 miljard yen (5,5 miljard euro). Eerder schatte het bedrijf het resultaat nog op ruim 700 miljard yen (5,4 miljard euro). Het eerste halfjaar deed met name de elektronicatak van Sony het goed, door de toegenomen vraag naar digitale camera's.

Nettowinst

Het Japanse elektronicabedrijf bleef positief ondanks slechtere resultaten in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar dat loopt tot eind maart. De nettowinst was in die meetperiode met ruim 213 miljard yen (bijna 1,8 miljard euro) meer dan de helft minder dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat kwam vooral door de stagnatie in de verkoop van videogames. Nu economieën meer open gaan, blijven mensen minder thuis om videospelletjes te spelen.

Volgens analisten heeft Sony momenteel last van een logische terugval nadat de resultaten fors verbeterden in het coronajaar. Vorig jaar november kwam bijvoorbeeld de nieuwe spelcomputer PlayStation 5 uit, waardoor het bedrijf meer software en games verkocht. Maar de spelcomputer kende ook hoge productiekosten, die op de winst drukten. Sony heeft van de PlayStation 5 er tot nu 13,4 miljoen verkocht. Volgens het bedrijf ligt het daarmee op koers om het gestelde doel van 14,8 miljoen spelcomputers te verkopen voor het einde van het jaar.

Meer uit Financieel

Arriva: woensdag verkennend gesprek over kleine cao streekvervoer

HEERENVEEN (ANP) - Vakbonden en werkgevers gaan woensdag in gesprek over de cao multimodaal, de kleinere cao in het streekvervoer die geldt voor 1300 werknemers. Het betreft een verkennend gesprek, laat vervoerder Arriva weten. Eerder meldden bonden en werkgeversvereniging VWOV dat de onderhandelingen worden hervat voor een andere cao in het streekvervoer, die geldt voor 13.000 medewerkers.

20 minuten geleden
Brussel: ook ChatGPT moet zich aan privacyregels EU houden

BRUSSEL (ANP) - Het bedrijf achter ChatGPT moet zich net als alle andere bedrijven in de Europese Unie aan de Europese databeschermingsregels houden. Maar over de handhaving daarvan gaan de toezichthouders van de EU-landen, zegt de Europese Commissie. De commissie reageert op het besluit van Italië om het AI-systeem, dat eigenhandig teksten kan schrijven die nauwelijks van mensenwerk te onderscheiden zijn, voorlopig te verbieden.

48 minuten geleden
VN: vijfde van landbouwproductie Turkije beschadigd door bevingen

ROME (ANP/AFP) - De verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië hebben ruim een vijfde van de Turkse landbouwproductie beschadigd. Dat meldt de Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO), die spreekt van "ernstige schade aan de landbouw, met inbegrip van gewassen, vee, visserij en aquacultuur, evenals de plattelandsinfrastructuur in de getroffen gebieden".

1 uur geleden
Advies aan Hoge Raad: Heiploeg zat toch fout met 'flitsbankroet'

DEN HAAG (ANP) - De failliete garnalenverwerker Heiploeg ging waarschijnlijk toch in de fout met de snelle doorstart in 2014. Tientallen werknemers gingen direct over naar het 'nieuwe' bedrijf, maar tegen veel slechtere arbeidsvoorwaarden. FNV en CNV spanden daarop een al jaren voortdurende rechtszaak aan. Een belangrijke adviseur van de Hoge Raad is het eens met belangrijke bezwaren van die bonden.

1 uur geleden
Russisch staatsbedrijf neemt Toyota-fabriek Sint Petersburg over

SINT PETERSBURG (ANP/RTR) - Het Russische staatsbedrijf NAMI heeft een fabriek van de Japanse autofabrikant Toyota in Sint Petersburg overgenomen. Dat melden het Russische ministerie van Industrie en Handel en Toyota, dat in september al had besloten de autoproductie in het hele land stil te leggen. Dat kwam door problemen bij de aanlevering van belangrijke materialen en onderdelen als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

1 uur geleden
Ruimtevaartbedrijf Virgin Orbit keldert op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Virgin Orbit ging vrijdag hard onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Het ruimtevaartbedrijf van de bekende Britse zakenman en miljardair Richard Branson staakt zijn activiteiten en ontslaat het overgrote deel van het personeel. Het bedrijf zat in de financiële problemen na de mislukte lancering van een ruimteraket vanuit West-Europa begin dit jaar. Bijna alle werknemers van Virgin Orbit waren al met onbetaald verlof gestuurd, terwijl het management hard zocht naar nieuwe geldschieters. Dat is echter niet gelukt.

1 uur geleden
Nieuwe onderhandelingen cao streekvervoer, stakingen opgeschort

UTRECHT (ANP) - De vakbonden en werkgevers in het streekvervoer gaan weer met elkaar onderhandelen over een nieuwe cao, hebben de werkgevers verenigd in de VWOV vrijdag bekendgemaakt. Maandag zitten de partijen weer met elkaar om tafel. Daarmee zijn ook de aangekondigde stakingen opgeschort, stellen VWOV en vakbond FNV.

4 uur geleden