Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sony mikt op overname van meer gamestudio's

Sony mikt op overname van meer gamestudio's

MINATO (ANP/BLOOMBERG) - Maker van spelcomputer PlayStation Sony mikt op de overname van meer gamestudio's en wil de investeringen in onder andere live-diensten en mobiele en pc-toepassingen opvoeren. Dat zei het hoofd van de gameafdeling van het Japanse concern.

Volgens Jim Ryan, voorzitter van Sony Interactive Entertainment, is het bedrijf nog niet klaar met het uitbreiden van de PlayStation Studios. De voorbije maanden breidde Sony zijn gamedivisie al uit na de overname van onder andere Bungie, de voormalige Microsoft-studio achter games als Halo en Destiny. Vooral die laatste game, een populaire zogeheten first-person shooter, is een aanwinst voor Sony. Met Destiny wil het bedrijf de concurrentie aangaan met het immens populaire Call of Duty van Activision.

Sony besteedt nu al bijna de helft van zijn PlayStation 5-investeringsbudget aan de ontwikkeling en groei van live services en wil dat percentage tegen 2025 tot 55 procent optrekken. Volgens Ryan is de aanwezigheid van Sony in dat deel van de gamingindustrie tot nu toe weinig betekenisvol geweest, naast de aanwezigheid bij pc en mobiel. Het bedrijf verwacht alleen al voor het huidige boekjaar een nettoverkoop van 300 miljoen dollar voor pc's, bijna een verviervoudiging ten opzichte van de 80 miljoen dollar van het afgelopen jaar.

Wat hardware betreft, zei Sony dat de leveringsproblemen met de PlayStation 5 volgend jaar voorbij zullen zijn, waarbij deze computer qua verkopen de PlayStation 4 voorbij zal streven. De productie van de PlayStation 5, waarvan er in recordtijd 10 miljoen waren verkocht, kampt met tekorten aan onderdelen en daarnaast logistieke problemen waardoor de consoles minder goed beschikbaar zijn.

Meer uit Financieel

Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiƫle experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

1 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

2 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

3 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

4 uur geleden
Japan steekt nog eens ruim 4 miljard in fabriek chipmaker TSMC

KUMAMOTO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Japanse overheid steekt nog eens 732 miljard yen, omgerekend ruim 4 miljard euro, in de uitbreiding van een chipfabriek van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant opende zaterdag zijn eerste Japanse fabriek in het zuiden van het land.

6 uur geleden
VAE steken tientallen miljarden in Egyptische toeristenhotspot

RAS AL-HIKMA (ANP/BELGA/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Arabische Emiraten steken 35 miljard dollar in Egypte, de grootste buitenlandse investering ooit in het land volgens de Egyptische premier Mostafa Madbouly. Omgerekend gaat het om ruim 32 miljard euro. Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe toeristische trekpleister aan de Middellandse Zee.

6 uur geleden
Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

18 uur geleden