Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sony mikt op overname van meer gamestudio's

Sony mikt op overname van meer gamestudio's

MINATO (ANP/BLOOMBERG) - Maker van spelcomputer PlayStation Sony mikt op de overname van meer gamestudio's en wil de investeringen in onder andere live-diensten en mobiele en pc-toepassingen opvoeren. Dat zei het hoofd van de gameafdeling van het Japanse concern.

Volgens Jim Ryan, voorzitter van Sony Interactive Entertainment, is het bedrijf nog niet klaar met het uitbreiden van de PlayStation Studios. De voorbije maanden breidde Sony zijn gamedivisie al uit na de overname van onder andere Bungie, de voormalige Microsoft-studio achter games als Halo en Destiny. Vooral die laatste game, een populaire zogeheten first-person shooter, is een aanwinst voor Sony. Met Destiny wil het bedrijf de concurrentie aangaan met het immens populaire Call of Duty van Activision.

Sony besteedt nu al bijna de helft van zijn PlayStation 5-investeringsbudget aan de ontwikkeling en groei van live services en wil dat percentage tegen 2025 tot 55 procent optrekken. Volgens Ryan is de aanwezigheid van Sony in dat deel van de gamingindustrie tot nu toe weinig betekenisvol geweest, naast de aanwezigheid bij pc en mobiel. Het bedrijf verwacht alleen al voor het huidige boekjaar een nettoverkoop van 300 miljoen dollar voor pc's, bijna een verviervoudiging ten opzichte van de 80 miljoen dollar van het afgelopen jaar.

Wat hardware betreft, zei Sony dat de leveringsproblemen met de PlayStation 5 volgend jaar voorbij zullen zijn, waarbij deze computer qua verkopen de PlayStation 4 voorbij zal streven. De productie van de PlayStation 5, waarvan er in recordtijd 10 miljoen waren verkocht, kampt met tekorten aan onderdelen en daarnaast logistieke problemen waardoor de consoles minder goed beschikbaar zijn.

Meer uit Financieel

Windstil weer kan energiezorgen in Duitsland vergroten windstil

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse energieprijzen kunnen de komende tijd nog verder stijgen als gevolg van het weer. De komende week wordt weinig wind voorspeld en daardoor wekt Duitsland ook minder schone energie op. Duitsland wint een relatief groot deel van zijn hernieuwbare energie op met windmolens op land.

21 minuten geleden
Jacco Vonhof blijft nog vier jaar voorman MKB-Nederland

DEN HAAG (ANP) - Jacco Vonhof is herbenoemd als voorzitter van MKB-Nederland. De voorman van de belangenvereniging voor kleine en middelgrote bedrijven begint daardoor in september aan een tweede termijn van vier jaar. De 53-jarige Vonhof was in april al unaniem voorgedragen voor herbenoeming door het hoofdbestuur.

22 minuten geleden
Duitse inflatie wat gedaald in juni door maatregelen overheid

WIESBADEN (ANP) - De inflatie in Duitsland is in juni licht gedaald, maar blijft op een hoog niveau. Volgens voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau komt de inflatie deze maand uit op 7,6 procent op jaarbasis, tegen 7,9 procent in mei. Op basis van de geharmoniseerde Europese meetmethode zakte de Duitse inflatie naar 8,2 procent, van 8,7 procent een maand eerder.

34 minuten geleden
Maersk verwacht op basis van containerdata geen mondiale recessie

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Aan het aantal vervoerde vrachtcontainers is niet te zien dat de wereld voor een economische recessie staat. Volgens topman Søren Skou van A.P. Møller-Maersk, een van de grootste scheepvaartconcerns ter wereld, is verder uit de veelal sterke arbeidsmarkten wereldwijd af te leiden dat de gelduitgaven op niveau zouden moeten blijven. Dat zou goed zijn voor de economie. Andere belangrijke indicatoren wijzen op een aanstaande recessie.

44 minuten geleden
Duitse industrie vreest nog langere tijd problemen in toelevering

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse industrie vreest dat de problemen in toeleveringsketens nog langere tijd zullen aanhouden, mogelijk zelfs wel tien maanden. Dat meldde het economische onderzoeksinstituut Ifo op basis van een onderzoek onder fabrikanten in de grootste economie van Europa.

1 uur geleden
Yonhap: Nederland en Zuid-Korea bespreken samenwerking chips

MADRID (ANP/BLOOMBERG) - Premier Mark Rutte en de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol hebben woensdag gesproken over een samenwerking op het gebied van chips en kernenergie. De twee leiders spraken elkaar tijdens de NAVO-top in Madrid, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

1 uur geleden
Shell-baas: onzekerheid door weinig extra productieruimte energie

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De wereld staat voor een "roerige periode" omdat er heel weinig extra capaciteit is om meer olie en gas te produceren. Daardoor blijft er onzekerheid op de energiemarkten en zullen de prijzen hoog blijven, voorspelt Shell-topman Ben van Beurden. Hoe lang dat duurt hangt volgens hem samen met de duur van de oorlog in Oekraïne en hoe snel nieuwe olie- en gasbronnen kunnen worden aangeboord.

1 uur geleden