Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sony keldert in Tokio na aankoop Activision door Microsoft

Sony keldert in Tokio na aankoop Activision door Microsoft

TOKIO (ANP) - Het Japanse technologieconcern Sony heeft woensdag flink aan waarde verloren op de aandelenbeurs in Tokio. Het aandeel ging onderuit na de overname van gamesontwikkelaar Activision Blizzard door Microsoft, de rivaal van de PlayStation-maker. Activision Blizzard is bekend van spellen als World of Warcraft en Call of Duty.

Het samengaan van Microsoft en Activision Blizzard daagt Sony's traditionele manier uit van het verkopen van spelcomputers. Het Japanse concern combineert daarbij vaak spraakmakende games met hun consoles. Sony verloor meer dan 12 procent. Microsoft neemt Activision Blizzard over voor zo'n 69 miljard dollar (meer dan 60 miljard euro). Vorig jaar kocht de maker van de Xbox nog het moederbedrijf van Bethesda, de studio achter spellen als Fallout en Doom, voor 7,5 miljard dollar.

Andere grote Japanse ontwikkelaars van games werden juist hoger gezet na de aankoop van Microsoft. Beleggers zien door de deal mogelijk in dat spellenmakers met een lijst aan grote titels meer waard zijn dan gedacht. Capcom, maker van onder meer Resident Evil en Street Fighter, steeg 4,5 procent. Square Enix ontwikkelde onder meer Tomb Raider en Final Fantasy en noteerde een plus van 3,5 procent.

Shanghai

De Nikkei eindigde, in navolging van de Amerikaanse beurzen, met 2,8 procent flink lager op 27.467,23 punten. Er heerst rentevrees nu de rentes op obligaties blijven stijgen. Die zorgen ervoor dat beleggers kiezen voor minder risicovolle aandelen.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,7 procent in de min. De Hang Seng-index in Hongkong stond 0,5 procent lager. Webwinkelbedrijf Alibaba verloor 1,6 procent na een bericht van persbureau Reuters dat de Verenigde Staten onderzoeken of de clouddiensten van het bedrijf een mogelijke bedreiging zijn voor de nationale veiligheid. Daarbij ligt de focus op de manier waarop Alicloud gegevens opslaat van klanten en of China toegang zou kunnen krijgen tot die informatie.

Meer uit Financieel

Samenwerking Yara en PepsiCo voor duurzamer geteelde snacks

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse frisdrank- en snackproducent PepsiCo heeft een deal gesloten met kunstmestproducent Yara International om boeren in Europa duurzamer te laten produceren. Daarbij gaat Yara duurzamere voedingsstoffen voor gewassen aan boeren leveren, die de aardappelen en andere gewassen vervolgens verkopen aan PepsiCo. De meststoffen komen voor een deel uit de Nederlandse kunstmestfabriek van Yara in Zeeuws-Vlaanderen.

25 minuten geleden
Tonnen boete voor Kruidvat voor heimelijk volgen websitebezoekers

DEN HAAG (ANP) - De eigenaar van drogisterijketen Kruidvat heeft een boete van 600.000 euro gekregen voor privacyschendingen. Het bedrijf volgde het internetgedrag van bezoekers van de site Kruidvat.nl namelijk zonder dat deze mensen dat wisten. Daarmee verwerkte Kruidvat-moederbedrijf AS Watson deze persoonlijke gegevens onrechtmatig.

1 uur geleden
Cartier-eigenaar Richemont ziet Chinese verkopen met kwart dalen

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse luxeconcern Richemont, bekend van dure merken als Chloé en Cartier, heeft last van een dalende vraag in China door een haperende economie. In het afgelopen kwartaal daalden de verkopen in China met 27 procent, maakte het bedrijf bekend. Richemont wijt de daling aan een laag consumentenvertrouwen onder Chinezen.

2 uur geleden
Hugo Boss onderuit op Duitse beurs na omzetalarm

AMSTERDAM (ANP) - Hugo Boss behoorde dinsdag tot de grote verliezers op de Europese beurzen. Het Duitse modeconcern verlaagde voor de tweede keer zijn omzetverwachting voor het hele jaar na tegenvallende verkopen. Vooral in China en het Verenigd Koninkrijk kampt het bedrijf met een zwakkere vraag van consumenten. Het aandeel zakte 10 procent in Frankfurt.

2 uur geleden
Aandacht voor Amerikaanse banken en winkelverkopen op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar de resultaten van de Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America. Eerder kwamen grote banken als JPMorgan Chase, Goldman Sachs en Citigroup al met kwartaalcijfers, die gemengd werden ontvangen. Ook letten beleggers op de Amerikaanse winkelverkopen, die meer inzicht geven in de kooplust van de consumenten in de grootste economie ter wereld.

3 uur geleden
Nibud bezorgd over onbekendheid met nieuw pensioenstelsel

UTRECHT (ANP) - Een groot deel van de Nederlanders is nog onbekend met de veranderingen die op komst zijn voor hun pensioen en dat baart zorgen, vindt het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Uiterlijk 1 januari 2027 moeten alle pensioenfondsen zijn overgestapt op een nieuw stelsel. Toch wist ruim een op de vijf mensen die de organisatie ondervroeg helemaal niet dat het pensioenstelsel gaat veranderen.

3 uur geleden
Door recordprijzen verhuizen meer woningbezitters, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Verrassend veel huiseigenaren kiezen er dit jaar voor hun woning te verkopen. ABN AMRO gaat er na een nieuwe analyse van uit dat er dit jaar 10 procent meer transacties op de koopmarkt zijn dan vorig jaar, waar eerst werd uitgegaan van een minieme groei. Woningbezitters grijpen hun kans om te verhuizen nu de prijzen hoger zijn en de hypotheekrente is gedaald. En verhuurders verkopen hun woningen door ongunstigere overheidsmaatregelen.

11 uur geleden