Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sony keldert in Tokio na aankoop Activision door Microsoft

Sony keldert in Tokio na aankoop Activision door Microsoft

TOKIO (ANP) - Het Japanse technologieconcern Sony heeft woensdag flink aan waarde verloren op de aandelenbeurs in Tokio. Het aandeel ging onderuit na de overname van gamesontwikkelaar Activision Blizzard door Microsoft, de rivaal van de PlayStation-maker. Activision Blizzard is bekend van spellen als World of Warcraft en Call of Duty.

Het samengaan van Microsoft en Activision Blizzard daagt Sony's traditionele manier uit van het verkopen van spelcomputers. Het Japanse concern combineert daarbij vaak spraakmakende games met hun consoles. Sony verloor meer dan 12 procent. Microsoft neemt Activision Blizzard over voor zo'n 69 miljard dollar (meer dan 60 miljard euro). Vorig jaar kocht de maker van de Xbox nog het moederbedrijf van Bethesda, de studio achter spellen als Fallout en Doom, voor 7,5 miljard dollar.

Andere grote Japanse ontwikkelaars van games werden juist hoger gezet na de aankoop van Microsoft. Beleggers zien door de deal mogelijk in dat spellenmakers met een lijst aan grote titels meer waard zijn dan gedacht. Capcom, maker van onder meer Resident Evil en Street Fighter, steeg 4,5 procent. Square Enix ontwikkelde onder meer Tomb Raider en Final Fantasy en noteerde een plus van 3,5 procent.

Shanghai

De Nikkei eindigde, in navolging van de Amerikaanse beurzen, met 2,8 procent flink lager op 27.467,23 punten. Er heerst rentevrees nu de rentes op obligaties blijven stijgen. Die zorgen ervoor dat beleggers kiezen voor minder risicovolle aandelen.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,7 procent in de min. De Hang Seng-index in Hongkong stond 0,5 procent lager. Webwinkelbedrijf Alibaba verloor 1,6 procent na een bericht van persbureau Reuters dat de Verenigde Staten onderzoeken of de clouddiensten van het bedrijf een mogelijke bedreiging zijn voor de nationale veiligheid. Daarbij ligt de focus op de manier waarop Alicloud gegevens opslaat van klanten en of China toegang zou kunnen krijgen tot die informatie.

Meer uit Financieel

Musk: Twitter beperkt zichtbaarheid niet-abonnees

SAN FRANCISCO (ANP) - Twitter gaat de zichtbaarheid van niet betalende abonnees beperken. Zij kunnen vanaf midden volgende maand niet meer worden aangeraden als interessant in Twitters 'For You'-lijst, maakte eigenaar Elon Musk bekend in een reeks tweets. Die lijst wordt door Twitters algoritmes samengesteld uit tweets en Twitter-gebruikers die lijken op degene die een gebruiker al volgt en die populair zijn.

2 minuten geleden
Banken stijgen op Aziatische beurzen na overname SVB

TOKIO (ANP) - De Aziatische aandelenbeurzen lieten dinsdag overwegend winsten zien. Vooral de banken in de regio veerden op na de koerswinsten van de Europese en Amerikaanse banksectoren. De zorgen over de financiële stabiliteit in de sector namen af door de overname van de omgevallen Silicon Valley Bank (SVB) door zijn Amerikaanse branchegenoot First Citizens Bank. Ook een koersherstel van Deutsche Bank, die eerder nog het volgende slachtoffer dreigde te worden van de onrust in de sector, zorgde voor opluchting.

24 minuten geleden
Amerikaanse steden klagen Hyundai en Kia aan om autodiefstallen

ST. LOUIS (ANP/RTR) - Verschillende Amerikaanse steden stappen naar de rechter wegens een groot aantal diefstallen van auto's van de merken Kia en Hyundai. St. Louis, in Missouri, liet maandag weten de twee merken aan te klagen in navolging van Amerikaanse steden als Cleveland, San Diego, Milwaukee, Columbus en Seattle. Sinds op TikTok filmpjes zijn verschenen worden de wagens massaal gehackt en gestolen.

1 uur geleden
UWV biedt werkgevers oplossingen voor ‘zeer krappe' arbeidsmarkt

AMSTERDAM (ANP) - Ondanks een lichte daling van het aantal vacatures was de arbeidsmarkt eind vorig jaar "zeer krap". Dat meldt uitkeringsinstantie UWV, die verwacht dat bedrijven ook dit jaar nog moeite zullen hebben met het werven van nieuw personeel. Daarom heeft het UWV een aantal mogelijke oplossingen in kaart gebracht waar werkgevers mee aan de slag kunnen.

1 uur geleden
Nederlanders geven 11 miljard euro uit aan verduurzamen huis

DEN BOSCH (ANP) - Nederlanders hebben vorig jaar 11,3 miljard euro uitgegeven aan het verduurzamen van hun huis, meer dan het jaar daarvoor. Volgens marktonderzoeksbureau Multiscope willen huishoudens energiekosten besparen, vooral mensen in een huis met een laag energielabel. Bijvoorbeeld door zonnepanelen te plaatsen of hun woning te isoleren.

1 uur geleden
Meer patenten aangevraagd vanwege behoefte aan duurzame energie

RIJSWIJK (ANP) - Organisaties over de hele wereld vroegen afgelopen jaar meer patenten aan. Het gaat om het eigendomsrecht op de uitvinding van een nieuw product of proces. De stijging is te danken aan nieuwe technologieën die worden ontwikkeld om de verschuiving naar duurzame energiebronnen zoals waterstof mogelijk te maken, meldt het Europees Octrooibureau (EOB), de organisatie die octrooiaanvragen afhandelt.

7 uur geleden
Bankensector omhoog op overwegend groen Wall Street

NEW YORK (ANP) - De banken stonden maandag bij de winnaars op een overwegend groen gekleurd Wall Street. Beleggers in New York reageerden positief op het bericht dat First Citizens Bank alle banktegoeden en leningen van het omgevallen Silicon Valley Bank (SVB) overneemt. First Citizens werd daarop beloond met een koerssprong van bijna 54 procent. In het kielzog gingen ook andere Amerikaanse banken omhoog.

9 uur geleden