Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sony brengt PlayStation 5 eind november in de verkoop

Sony brengt PlayStation 5 eind november in de verkoop

TOKIO (ANP) - Nederlandse gamers kunnen vanaf 19 november de langverwachte PlayStation 5 gameconsole van Sony aanschaffen, heeft het Japanse elektronicaconcern bekendgemaakt. In Japan, Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Australië en Nieuw-Zeeland kunnen liefhebbers er al een week eerder een kopen.

Sony meldt dat de verschillende versies van de nieuwe spelcomputer, de grote rivaal van de Xbox van Microsoft, respectievelijk 499,99 euro en 399,99 euro gaan kosten. De goedkopere variant heeft geen dvd-drive.

De aankondiging van de prijs is de opmaat naar een concurrentieslag tussen Sony en Microsoft eind dit jaar. Veel consumenten zullen dan naar verwachting een keuze gaan maken voor een nieuwe spelcomputer, die vaak gebaseerd is op de games die exclusief voor één type console worden aangeboden.

Microsoft maakte vorige week bekend dat de nieuwe Xbox Series X vanaf 10 november verkrijgbaar is voor ongeveer 500 dollar. Een eenvoudigere versie, de Xbox Series S, zal 200 dollar goedkoper zijn. Microsoft gaat er daarmee vanuit dat het profijt van keuze bieden aan klanten, zwaarder weegt dan het risico van het gelijktijdig lanceren van twee nieuwe machines.

Een analist benadrukt dat Sony mogelijk een slimme zet heeft gedaan door de goedkopere versie aan te bieden tegen een "aanzienlijke korting, zonder dat dit ten koste gaat van het prestatievermogen of de hardware, behalve de dvd-reader".

Hardwareprijzen hebben in het verleden meermaals het verschil gemaakt in concurrentieslagen tussen consoles. Sony en Microsoft proberen zoveel mogelijk spelers naar hun platformen te lokken om op die manier spelontwikkelaars zo ver te krijgen dat zij hun games exclusief voor hun console maken.

Meer uit Financieel

Topman Delta Air Lines biedt excuses aan voor vluchtannuleringen

ATLANTA (ANP/BLOOMBERG) - De topman van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft zijn excuses aangeboden voor het annuleren van duizenden vluchten tijdens het drukste reisweekend van de zomer. De in Atlanta gevestigde luchtvaartmaatschappij zag veel van haar systemen uitvallen door de wereldwijde computerstoring op vrijdag.

24 minuten geleden
Aandacht voor Unilever en Amerikaanse politiek op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar Unilever. Het verzorgings- en levensmiddelenconcern is volgens persbureau Bloomberg aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het bedrijf willen kopen. Dat onderdeel, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn.

58 minuten geleden
Ryanair ziet winst fors dalen door lagere ticketprijzen

DUBLIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in het afgelopen kwartaal een fors lagere winst behaald door flinke druk op de ticketprijzen. Ryanair verwacht ook voor de belangrijke zomerperiode dat de ticketprijzen lager zullen zijn dan eerder gedacht.

1 uur geleden
Bitcoin omhoog na terugtrekking Biden uit race om Witte Huis

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De koers van de bitcoin is verder gestegen na de terugtrekking van president Joe Biden als kandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen. Daarmee lijkt de cryptomarkt ervan uit te gaan dat de Democraten met een andere presidentskandidaat Donald Trump toch niet meer kunnen inhalen in de race om het Witte Huis.

1 uur geleden
China verlaagt rentetarieven om economie te steunen

BEIJING (ANP/AFP) - De Chinese centrale bank heeft maandag twee belangrijke rentetarieven verlaagd om het kwakkelende herstel van de op een na grootste economie ter wereld aan te jagen. China kampt met een crisis in de vastgoedmarkt en afzwakkende consumentenuitgaven door de onzekere economische vooruitzichten. Door leningen goedkoper te maken hopen de beleidsmakers de bestedingen en investeringen te stimuleren.

2 uur geleden
Koophuis 10 procent duurder, sterkste toename in bijna twee jaar

DEN HAAG (ANP) - De huizenprijzen zijn vorige maand opnieuw flink gestegen, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. In juni waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 9,7 procent hoger dan in juni 2023. Dat is de grootste stijging in bijna twee jaar.

3 uur geleden
Beleggers kijken uit naar drukke beursweek met veel resultaten

DEN HAAG (ANP) - Beleggers staat een drukke beursweek te wachten met veel bedrijfsresultaten om te verwerken. Onder meer verfconcern AkzoNobel, telecombedrijf KPN, uitzender Randstad en bouwconcerns BAM en Heijmans presenteren cijfers. Buiten Nederland zijn onder meer Google-moederbedrijf Alphabet en frisdrankconcern Coca-Cola aan de beurt.

17 uur geleden