Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sony brengt PlayStation 5 eind november in de verkoop

Sony brengt PlayStation 5 eind november in de verkoop

TOKIO (ANP) - Nederlandse gamers kunnen vanaf 19 november de langverwachte PlayStation 5 gameconsole van Sony aanschaffen, heeft het Japanse elektronicaconcern bekendgemaakt. In Japan, Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Australië en Nieuw-Zeeland kunnen liefhebbers er al een week eerder een kopen.

Sony meldt dat de verschillende versies van de nieuwe spelcomputer, de grote rivaal van de Xbox van Microsoft, respectievelijk 499,99 euro en 399,99 euro gaan kosten. De goedkopere variant heeft geen dvd-drive.

De aankondiging van de prijs is de opmaat naar een concurrentieslag tussen Sony en Microsoft eind dit jaar. Veel consumenten zullen dan naar verwachting een keuze gaan maken voor een nieuwe spelcomputer, die vaak gebaseerd is op de games die exclusief voor één type console worden aangeboden.

Microsoft maakte vorige week bekend dat de nieuwe Xbox Series X vanaf 10 november verkrijgbaar is voor ongeveer 500 dollar. Een eenvoudigere versie, de Xbox Series S, zal 200 dollar goedkoper zijn. Microsoft gaat er daarmee vanuit dat het profijt van keuze bieden aan klanten, zwaarder weegt dan het risico van het gelijktijdig lanceren van twee nieuwe machines.

Een analist benadrukt dat Sony mogelijk een slimme zet heeft gedaan door de goedkopere versie aan te bieden tegen een "aanzienlijke korting, zonder dat dit ten koste gaat van het prestatievermogen of de hardware, behalve de dvd-reader".

Hardwareprijzen hebben in het verleden meermaals het verschil gemaakt in concurrentieslagen tussen consoles. Sony en Microsoft proberen zoveel mogelijk spelers naar hun platformen te lokken om op die manier spelontwikkelaars zo ver te krijgen dat zij hun games exclusief voor hun console maken.

Meer uit Financieel

Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

29 minuten geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

3 uur geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

4 uur geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

5 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

5 uur geleden
Netbeheerders doen oproep aan bedrijven in drie provincies

ARNHEM (ANP) - Netbeheerders TenneT, Liander en Stedin willen dat meer bedrijven in Flevoland, Gelderland en Utrecht flexibeler worden in hun elektriciteitsverbruik. Zo moet er ruimte komen om nieuwe bedrijven aan te sluiten in die provincies. Anders kunnen op den duur zelfs nieuwe aansluitingen voor woningen in gevaar komen. Een eerdere oproep leverde weinig animo op.

5 uur geleden
Frankrijk dwingt grote voedselproducenten prijzen te verlagen

PARIJS (ANP/RTR) - Enkele grote voedingsconcerns waaronder Unilever gaan in Frankrijk de prijzen van honderden producten verlagen. Dat meldt de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire, die met financiële sancties dreigt mochten de bedrijven daar van afzien.

6 uur geleden