Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Songfestivalduo Mia en Dion klaar voor miljoenenpubliek

Songfestivalduo Mia en Dion klaar voor miljoenenpubliek

ROTTERDAM (ANP) - Mia Nicolai en Dion Cooper zijn er klaar voor om in mei voor miljoenen mensen op te treden tijdens het Eurovisie Songfestival. "100 procent", zegt Cooper tegen het ANP. "Helemaal", vult Nicolai aan.

Hoewel de twee bij het grote publiek nu nog niet zo bekend zijn, hebben ze wel al de nodige ervaring en dat helpt. "Ik sta zelf al tien jaar op allerlei podia en we zijn allebei los van elkaar al jaren songs aan het schrijven", zegt Cooper. "We worden nu in dit traject helemaal klaargestoomd door iedereen. Dus we hebben echt de tijd om voor een soort Olympische Spelen helemaal getraind te worden. Ik voel me er wel heel comfortabel en goed bij, dankbaar ook."

Hulp krijgt het duo ook van oud-winnaar Duncan Laurence en diens vriend Jordan Garfield, die meeschreven aan het woensdag gepresenteerde lied Burning Daylight. "Dat zijn professionals waar we op kunnen leunen", zegt Nicolai. "Het zijn onwijs creatieve gasten bij wie we ideeën tegen de muur aan kunnen smijten", vindt Cooper.

Adviezen

Van Laurence krijgen ze volgens Cooper vooral "globaal advies" over hun deelname. "Hij zegt bijvoorbeeld: 'het gaat pittig worden, maar ga ervan genieten'."

Het 67e songfestival is van 9 tot 13 mei in Liverpool. Nicolai en Cooper strijden in de eerste halve finale om een van de tien finaleplekken.

Meer uit Binnenland

Kamer stemt over uitbreiden dan wel pauzeren van wietexperiment

DEN HAAG (ANP) - Het is dinsdag een spannende dag voor gemeenten en coffeeshops waar als experiment legaal geteelde cannabis wordt verkocht. Sinds december gebeurt dit al in Breda en Tilburg, die voorlopers zijn van acht andere gemeenten die binnenkort gaan meedoen. De Tweede Kamer sprak vorige week over een mogelijke uitbreiding naar een elfde deelnemer, Amsterdam-Oost, maar daar lijkt geen meerderheid voor. Pikanter is de motie die de PVV op tafel legde die oproept het hele wietexperiment "on hold" te zetten.

4 uur geleden
SCP: we moeten investeren in vitale senioren

DEN HAAG (ANP) - Nederland vergrijst snel, maar met driekwart van de gepensioneerden gaat het eigenlijk prima: ze zijn vitaal en ondernemend. Houden zo en verder stimuleren, vindt het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Het wil dat in deze fitte ouderen speciaal wordt geïnvesteerd. Daar heeft iedereen baat bij.

5 uur geleden
Kwart van alle hoofdmaaltijden vorig jaar vegetarisch

DEN HAAG (ANP) - Van alle hoofdmaaltijden die vorig jaar werden verorberd, was volgens het CBS een kwart vegetarisch. "De meeste Nederlanders kozen een of twee dagen per week voor een vegetarische hoofdmaaltijd", concludeert het statistiekbureau.

7 uur geleden
Verdachte pakketten in Zoutkamp niet explosief

ZOUTKAMP (ANP) - De twee gevonden verdachte pakken in het Groningse Zoutkamp blijken geen explosieve stoffen te bevatten. Dat concludeert de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) na een middag onderzoek aan de Marneweg/N361, meldt de politie. De EOD neemt de pakketten mee om nog verder te onderzoeken, de eerder afgezette omgeving is weer vrijgegeven.

14 uur geleden
Drie derdelanders mogen van rechter niet blijven werken

UTRECHT (ANP) - Drie derdelanders mogen van de rechter de komende weken niet blijven werken. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland geoordeeld in drie spoedprocedures. Na maandag stopt de opvang voor gevluchte mensen uit Oekraïne met een andere nationaliteit, maar ze hebben nog tot 2 april om uit Nederland te vertrekken.

14 uur geleden
Oud-ambassadeurs roepen kabinet op om hardere lijn tegen Israël

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet moet stoppen met "het indirect steunen en gedogen van de grove en grootschalige Israëlische oorlogsmisdaden in Gaza en de andere Palestijnse bezette gebieden", vinden 28 voormalige ambassadeurs namens Nederland. In een oproep vragen ze het kabinet "om aan de goede kant van de geschiedenis te staan" en zich harder op te stellen tegenover de Israëlische regering. Het defensieverdrag met Israël moet bovendien niet geratificeerd worden, vinden zij.

14 uur geleden
Een van de zedenzaken in Leiden gaat om verkrachting

LEIDEN (ANP) - Een van de zedenzaken in het centrum van Leiden die de politie onderzoekt, is een verkrachting, meldt de politie maandagmiddag. Een jonge Leidse vrouw is in de nacht van woensdag op donderdag belaagd door een man. Zij was toen lopend onderweg van de Breestraat naar het Noordeinde.

15 uur geleden