Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sommige buitenlandse atleten wel welkom in VS

Sommige buitenlandse atleten wel welkom in VS

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten zullen sommige buitenlandse atleten toestaan deel te nemen aan professionele sportevenementen in de VS en vrijstellen van toegangsverboden die zijn opgelegd vanwege het coronavirus. Dat heeft waarnemend minister Chad Wolf van het binnenlandse veiligheidsministerie Homeland Security vrijdag (lokale tijd) bekendgemaakt.

"In de huidige omstandigheden hebben Amerikanen hun sport nodig. Het is tijd de economie te heropenen en onze professionele atleten weer aan het werk te krijgen", aldus Wolf in een verklaring.

Naast de atleten is de vrijstelling ook van toepassing op essentiƫle stafleden, echtgenoten en personen die afhankelijk zijn van de sportcompetities. Hieronder vallen onder meer de Major League Baseball, basketbalcompetitie NBA voor mannen en vrouwen, professionele mannelijke en vrouwelijke golfers, ijshockeycompetitie NHL en proftennissers en -tennissters.

Grote Amerikaanse professionele sporten werden eerder stopgezet als onderdeel van de inspanningen om Covid-19 aan te pakken. Trump stelde ook een toegangsverbod in voor reizigers uit China, waar de pandemie begon, evenals Iran en een groot deel van Europa.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Turncommentator Van Zetten biedt excuses aan turnsters aan

HILVERSUM (ANP) - Turncommentator Hans van Zetten heeft spijt van zijn uitlatingen over drie turnsters in 2012. De turnspecialist laat dat weten in een verklaring naar aanleiding van het stoppen als commentator bij NOS Sport. Daarin biedt hij zijn excuses aan aan voormalig turnsters Verona van der Leur, Suzanne Harmes en Gabrielle Wammes, die in 2011 vertelden over mishandeling door hun coaches. Daar reageerde hij een jaar later op.

2 uur geleden
Turncommentator Van Zetten stopt per direct bij NOS Sport

HILVERSUM (ANP) - Hans van Zetten (72) neemt per direct afscheid als turncommentator bij NOS Sport. Dat heeft de omroep bekendgemaakt.

2 uur geleden
Europees wielerkampioen Nizzolo blijft waar hij zit

JOHANNESBURG (ANP) - De Italiaanse wielrenner Giacomo Nizzolo blijft NTT trouw, nu die ploeg voor volgend jaar een nieuwe hoofdsponsor heeft gevonden. De Europees kampioen op de weg verlengde zijn contract tot eind 2021.

5 uur geleden
Handbalsters starten EK in Deense stad Kolding

HERNING (ANP) - De Nederlandse handbalsters beginnen het EK volgende week in de Deense stad Kolding. Die havenstad op het schiereiland Jutland is ruim een week voor de start van het toernooi vastgelegd als tweede speellocatie, naast Herning. Denemarken zou het EK samen met Noorwegen organiseren, maar op last van de gezondheidsautoriteiten en de politiek trokken de Noren zich vorige week terug vanwege de aangescherpte coronaregels.

5 uur geleden
Tennisster Schuurs vindt in Melichar nieuwe dubbelpartner

NIEUWSTADT (ANP) - In navolging van Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer heeft ook Demi Schuurs een nieuwe dubbelpartner gevonden. De dubbelspecialist vormt komend seizoen een koppel met de Amerikaanse Nicole Melichar (27), de nummer 11 van de wereld.

7 uur geleden
Cheptegei een van vijf kanshebbers voor titel atleet van het jaar

MONACO (ANP) - Joshua Cheptegei is een van de vijf kanshebbers voor de titel mannelijke atleet van het jaar. De Oegandees liep in oktober een wereldrecord op de 10.000 meter op de baan, terwijl hij in september in Monaco al het wereldrecord op de 5000 meter, ook op de baan, aanscherpte.

7 uur geleden
Medvedev en Thiem willen in 2021 druk verder opvoeren

LONDEN (ANP/RTR) - Daniil Medvedev en Dominic Thiem hopen Novak Djokovic en Rafael Nadal in 2021 af te kunnen lossen als de nummer 1 en 2 van de wereld. Op de ATP Finals zetten de twee tennissers alvast de eerste stap.

8 uur geleden