Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Softwaremaker Salesforce stijgt flink op Wall Street

Softwaremaker Salesforce stijgt flink op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Salesforce behoorde donderdag tot de grote stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse softwareconcern presteerde afgelopen kwartaal beter dan beleggers en analisten hadden verwacht. Ook de vooruitzichten voor het huidige kwartaal en de rest van het jaar vielen in de smaak. Het aandeel, dat deel uitmaakt van de Dow-Jonesindex, werd beloond met een koerswinst van 8,7 procent.

De aandacht van beleggers ging echter vooral uit naar nieuwe inflatiegegevens uit de Verenigde Staten. Zo bleek dat de favoriete inflatiemaatstaf van de Amerikaanse Federal Reserve in oktober is afgenomen tot 3,5 procent, van 3,7 procent een maand eerder. Het meevallende inflatiecijfer versterkte de hoop bij beleggers dat de Fed nu echt klaar is met het verhogen van de rente en volgend jaar de leenkosten weer zal gaan verlagen.

Ook kwamen er nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt naar buiten. Het aantal wekelijkse aanvragen van een werkloosheidsuitkering nam toe tot 218.000, in lijn met de verwachting.

Tesla

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,6 procent hoger op 35.633 punten. De brede S&P 500-index steeg 0,1 procent tot 4553 punten en techgraadmeter Nasdaq opende vlak op 14.257 punten. De drie hoofdgraadmeters zijn in november flink gestegen en noteren dicht bij de hoogste standen van dit jaar.

Tesla zakte 1,3 procent. De fabrikant van elektrische auto's levert na twee jaar van vertragingen en productieproblemen eindelijk zijn eerste Cybertrucks af. Topman Elon Musk levert de roestvrijstalen trucks, voorzien van kogelvrij glas, persoonlijk af aan klanten op het hoofdkantoor in Austin.

Omzetverwachting

Snowflake steeg 7,8 procent. Het cloudbedrijf verhoogde zijn omzetverwachting voor het hele jaar dankzij beter dan verwachte resultaten in het afgelopen kwartaal.

Ford verloor 0,9 procent. De automaker heeft weer een verwachting afgegeven voor het hele jaar. Ford trok die prognose eerder in vanwege de stakingen bij het bedrijf. Door de kosten van de staking valt het jaarresultaat wat lager uit dan eerder werd voorzien.

Snapchat

Pinterest en Snap, de eigenaar van Snapchat, wonnen 4,1 en 8,5 procent. Analisten van investeringsbank Jefferies verhoogden het advies voor de twee socialemediabedrijven naar kopen.

De euro was 1,0909 dollar waard, tegen 1,0965 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent duurder op 78,92 dollar. Brentolie kostte 1,3 procent meer, op 84,17 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Muzieklabel achter Taylor Swift gaat banen schrappen

AMSTERDAM (ANP) - Muzieklabel Universal Music Group (UMG), het platenconcern achter artiesten als Taylor Swift en Drake, wil de kosten gaan verlagen door te snijden in het personeelsbestand. Ook "andere operationele efficiëntieverbeteringen" moeten bijdragen aan kostenbesparingen, maakte het bedrijf bekend bij de publicatie van zijn jaarresultaten.

2 uur geleden
Bedrijf achter Thuisbezorgd eindigt lager op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway sloot de handelsdag op de Amsterdamse beurs af met een verlies na een aanvankelijk stevige openingswinst. Het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl eindigde woensdag 1,8 procent lager. Eerder op de dag kwam het bedrijf met zijn cijferrapportage over het afgelopen jaar, waarin onder meer staat dat Just Eat Takeaway vorig jaar minder bestellingen heeft verwerkt dan het jaar daarvoor.

3 uur geleden
Europese mediabedrijven dagen Google voor de rechter

AMSTERDAM (ANP) - Een coalitie van meer dan dertig Europese mediaorganisaties uit zeventien landen daagt Google voor de rechter om een schadevergoeding van ongeveer 2,1 miljard euro te eisen. De claim heeft betrekking op "het concurrentiebeperkende gedrag" van de advertentietechnologie van Google, meldt uitgever Sanoma.

3 uur geleden
Boeing krijgt 90 dagen om orde op zaken te stellen

WASHINGTON (ANP/RTR) - Boeing moet binnen negentig dagen een actieplan ontwikkelen om "systemische problemen met de kwaliteitscontrole" aan te pakken. Dat heeft het hoofd van de Amerikaanse toezichthouder Federal Aviation Administration (FAA) gezegd.

4 uur geleden
Personeel Picnic en flitsbezorgers heeft recht op toeslag

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van onlinesupermarkt Picnic en flitsbezorgers hebben gewoon recht op toeslagen voor het werken in de avonduren en op zondagen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald.

4 uur geleden
Vegaburgerfabrikant Beyond Meat schiet omhoog op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Beyond Meat werd woensdag maar liefst 55 procent meer waard op de aandelenbeurzen van New York. De fabrikant van vleesvervangers boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht. Ook de verwachting voor de winstmarge in 2024 viel hoger uit dan voorzien. Topman Ethan Brown verklaarde dat het bedrijf dit jaar een aantal maatregelen zal nemen om de weg naar winstgevendheid te vinden, waaronder het verlagen van de kosten, het verhogen van de prijzen en het uitbrengen van een nieuwe Beyond Burger.

5 uur geleden
Cosmeticaketen The Body Shop in België failliet verklaard

DEN HAAG (ANP) - Cosmeticaketen The Body Shop in België is failliet verklaard. Een melding in het Centraal Insolventieregister bevestigt berichtgeving hierover door RTL Nieuws. Ongeveer twintig Belgische vestigingen worden hierdoor geraakt.

5 uur geleden