Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Softwaremaker Adobe daalt op herstellend Wall Street

Softwaremaker Adobe daalt op herstellend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Adobe behoorde vrijdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. De softwaremaker boekte afgelopen kwartaal meer winst dan analisten hadden verwacht, maar gaf een teleurstellende verwachting voor de rest van het jaar. Het bedrijf zegt vooral last te hebben van de duurdere dollar en werd meer dan 15 procent lager gezet. Eerder waarschuwden branchegenoten Microsoft en Salesforce al voor ongunstige wisselkoersen.

De stemming op Wall Street was verder gematigd positief, na de zware koersverliezen een dag eerder. De forse renteverhoging van de Amerikaanse Federal Reserve eerder deze week wakkerde de vrees voor economische krimp aan. De centrale bank gaf namelijk aan bereid te zijn een recessie en een hogere werkloosheid te accepteren om de hoge inflatie te bedwingen.

Ook maken beleggers zich op voor een lang weekeinde. Maandag houdt Wall Street de deuren gesloten vanwege Juneteenth, de herdenking van het einde van de slavernij in de Verenigde Staten.

Dow Jones weer boven 30.000 punten

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,4 procent hoger op 30.072 punten. De hoofdindex zakte donderdag voor het eerst sinds januari vorig jaar onder de 30.000 punten en koerst af op het elfde weekverlies in de afgelopen twaalf weken.

De brede S&P 500 steeg 0,5 procent tot 3692 punten. Techgraadmeter Nasdaq kreeg er 0,9 procent bij op 10.737 punten, na de koersdreun van 4 procent een dag eerder. Ook de S&P 500 en de Nasdaq stevenen af op forse weekverliezen.

US Steel dikte ruim 1 procent aan. De staalfabrikant kwam met beter dan verwachte vooruitzichten voor het huidige kwartaal. Het bedrijf profiteert daarbij van de stijgende vraag en de hogere prijzen van staal.

Belangstelling Chinese webwinkels

De Chinese webwinkels JD.com en Alibaba, die beide een notering hebben in New York, stonden ook in de belangstelling. Topman Xin Lijun van JD.com liet in een interview met persbureau Bloomberg weten dat het bedrijf overweegt maaltijden te gaan bezorgen. JD.com zou daarmee de concurrentie aangaan met Alibaba en Meituan, die de maaltijdbezorgingsmarkt domineren in China. JD.com dikte een kleine 4 procent aan.

Alibaba klom ruim 7 procent. Persbureau Reuters meldde dat de Chinese centrale bank de aanvraag van Ant Group om een financiƫle holding te vormen heeft goedgekeurd. Dat voedde de hoop op een mogelijke beursgang van het betaalbedrijf van Alibaba.

De euro was 1,0482 dollar waard, tegen 1,0501 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,5 procent minder op 114,64 dollar. Brentolie werd 2,2 procent goedkoper, op 117,17 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Beleggers kijken uit naar kwartaalcijfers Apple en Fed-besluit

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers krijgen in de nieuwe beursweek opnieuw veel bedrijfsresultaten te verwerken. Zo openen Philips, Air France-KLM, ING en Shell de boeken. In de Verenigde Staten is het de beurt aan Apple. Ook staat er een rentebesluit van de Federal Reserve op de agenda.

4 uur geleden
Amerikaanse TikTokkers bezorgd over impact dreigende ban in VS

WASHINGTON (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Amerikaanse TikTokkers maken zich zorgen om de dreigende ban van socialemediaplatform TikTok in de Verenigde Staten. Volgens hen gaat de Amerikaanse regering eraan voorbij dat zo'n ban hun dagelijkse broodwinning in gevaar brengt.

6 uur geleden
Moeder Google wil van rechtszaak over advertentiemonopolie af

MOUNTAIN VIEW (ANP/BLOOMBERG) - Google-moederbedrijf Alphabet heeft een rechter in de Verenigde Staten gevraagd een zaak van de Amerikaanse justitie te seponeren. De zaak beschuldigt Alphabet van het monopoliseren van de technologie voor het kopen en verkopen van onlineadvertenties. Het techconcern stelt echter dat justitie dit niet kan bewijzen.

7 uur geleden
Kenners blijven bij cijfers Philips scherp op slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Kenners verwachten bij de kwartaalcijfers van Philips maandag geen grote nieuwe aankondigingen over de slaapapneu-affaire bij het zorgtechnologieconcern. Maar analisten zijn niet helemaal gerust. "Je weet het nooit bij Philips", zegt Jos Versteeg van InsingerGillissen. Marc Hesselink van ING schat in dat Philips nog een miljardenschikking boven het hoofd hangt.

9 uur geleden
Reuters: Elon Musk vliegt naar China om autonoom rijden

SHANGHAI (ANP) - Elon Musk is gespot op een vlucht naar China. Volgens persbureau Reuters, dat zich baseert op ingewijden, probeert de Tesla-topman hoge functionarissen in het land te ontmoeten om de Chinese introductie te bespreken van Tesla's software voor autonoom rijden.

9 uur geleden
Duitse warenhuisketen Galeria sluit zestien vestigingen

ESSEN (ANP/BELGA/DPA) - De grote Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit zestien van zijn 92 vestigingen. Daarnaast worden 1400 van de 12.800 werknemers ontslagen, heeft het concern dit weekend bekendgemaakt.

11 uur geleden
Tesla schrapt bijna 700 banen in Nevada om tegenvallende verkopen

SPARKS (ANP/RTR) - Tesla schrapt bijna zevenhonderd banen in zijn fabriek in de Amerikaanse stad Sparks in de staat Nevada. De autofabrikant maakte onlangs bekend dat wereldwijd meer dan 10 procent van de banen verdwijnt. Het schrappen van de arbeidsplaatsen in Sparks is onderdeel daarvan.

1 dag geleden