Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Softwareconcern SAP schrapt duizenden banen

Softwareconcern SAP schrapt duizenden banen

WALLDORF (ANP/DPA) - De ontslaggolf in de techsector raakt nu ook het grootste softwarebedrijf van Europa. Het Duitse concern SAP schrapt bij een reorganisatie 3000 banen, maakte topman Christian Klein bekend. Het bedrijf wil zich meer toeleggen op de verkoop van software die bedrijven helpt hun processen te plannen. Afdelingen die zich met andere zaken bezighouden zullen daarom moeten inkrimpen.

Volgens financieel topman Luka Mucic zijn ontslagen niet uitgesloten. De ingreep in het personeelsbestand moet jaarlijkse besparingen van 350 miljoen euro opleveren, maar dit is waarschijnlijk pas vanaf volgend jaar terug te zien in het kostenplaatje. SAP is ook actief in Nederland, maar het is nog niet duidelijk of er hier ook banen verdwijnen. De ingreep raakt in Duitsland zo'n 200 medewerkers.

SAP maakt de reorganisatie bekend vlak na vergelijkbare ingrepen van Amerikaanse branchegenoten als Microsoft en IBM. Microsoft kondigde vorige week aan wereldwijd 10.000 banen te schrappen omdat de slechtere economische vooruitzichten consumenten voorzichtiger maken met grote aankopen. Technologieconcern IBM kondigde woensdag een reorganisatie aan die 3900 arbeidsplaatsen kost.

Ook andere techbedrijven snijden fors in hun personeelsbestand. Google-eigenaar Alphabet wil van 12.000 arbeidsplaatsen af en Meta Platforms, moederbedrijf van Facebook en Instagram, zei 11.000 banen te schrappen. Bij de Zweedse muziekstreamingdienst Spotify verliezen honderden medewerkers hun baan.

Meer uit Financieel

Franse justitie doet inval bij banken om dividendfraude

PARIJS (ANP/BLOOMBERG/RTR/AFP) - De Franse justitie is dinsdag bij banken binnengevallen. Die worden verdacht van dividendfraude en witwassen. Het gaat om de Franse banken BNP Paribas, Société Générale, Natixis en de Franse tak van het Britse HSBC.

18 minuten geleden
Adyen grootste daler in licht lagere AEX, Prosus bovenaan

AMSTERDAM (ANP) - Betaalbedrijf Adyen was dinsdag de grootste daler in de AEX-index, die een eerdere winst zag verdampen. Techinvesteerder Prosus stond bovenaan in de hoofdindex dankzij een koersherstel van Tencent. De banken gingen licht omhoog doordat de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen. Beleggers zijn nu vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

1 uur geleden
Webwinkelconcern Alibaba wil zich opsplitsen in zes onderdelen

SHANGHAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Chinese tech- en webwinkelconcern Alibaba is van plan om zijn activiteiten op te splitsen in zes hoofdonderdelen, waaronder e-commerce, media en de cloud. Op termijn zou elk onderdeel een eigen beursnotering kunnen krijgen. De activiteiten van Alibaba, dat een beursnotering heeft in New York en Hongkong, hebben een totale waarde van 220 miljard dollar, omgerekend zo'n 205 miljard euro.

1 uur geleden
ANVR: reisorganisaties verbeteren websites om prijstransparantie

DEN HAAG (ANP) - Reisorganisaties passen momenteel hun websites aan zodat zij voldoen aan eisen op het gebied van prijstransparantie van de Autoriteit Consument & Markt, meldt reiskoepel ANVR. De nieuwe afspraken hierover gelden vanaf zaterdag. Alle informatie over vakantieprijzen moet dan meteen duidelijk zijn voor de reiziger, stelt de ANVR.

3 uur geleden
EU eens over meer laadpalen en makkelijker afrekenen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie is het eens geworden over het plaatsen van meer laadpalen voor elektrische auto's. Betalen aan de laadpaal moet ook makkelijker en inzichtelijker worden.

3 uur geleden
ANVR: buitenlandse vakanties in trek, Turkije blijft achter

LEUSDEN (ANP) - Reisbranchevereniging ANVR zag de vraag naar vakanties in het buitenland ook in februari toenemen, na een recordaantal boekingen in januari. Nederlanders lijken nog wel wat terughoudend met het boeken van vakanties naar Turkije, waarvan de ANVR denkt dat dit komt door de catastrofale aardbevingen in het land.

4 uur geleden
Techinvesteerder Prosus koploper in verder herstellende AEX

AMSTERDAM (ANP) - Prosus was dinsdag de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die een verder herstel liet zien. Ook de banken en verzekeraars lieten stevige koerswinsten zien. Nu de zorgen over de stabiliteit van de financiële sector wat lijken te zijn afgenomen, zijn beleggers vooral benieuwd in hoeverre de recente onrust in de bankensector van invloed zal zijn op de toekomstige rentestappen van de centrale banken.

4 uur geleden