Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Softwarebedrijf Exact doet tweede overname in korte tijd

Softwarebedrijf Exact doet tweede overname in korte tijd

DELFT (ANP) - Softwarebedrijf Exact neemt het Belgische softwarebedrijf Officient over. Het is de tweede overname voor het Delftse bedrijf binnen twee weken tijd. Officient levert software voor loon- en personeelsadministratie.

Met de overname hoopt Exact een "breder en geïntegreerd software-aanbod" te leveren alsook een "geautomatiseerde" en alles-in-één-oplossing en ondersteuning van de processen die bij personeelszaken spelen, zoals beloningen, contracten, afwezigheid van medewerkers maar ook het wagenpark en beoordelingen.

Een week geleden nam Exact softwarebedrijf Unit4 Bedrijfssoftware over. Dat bedrijfsonderdeel levert software aan accountancy en financiële software aan het mkb. Hoeveel geld er met beide overnames gemoeid is, is niet bekend gemaakt.

Positie in België versterken

Volgens Phill Robinson, topman van Exact, neemt de vraag naar HR-oplossingen toe en kan het bedrijf hiermee de positie in België versterken. Vorig jaar deed het softwarebedrijf ook al een overname in België.

De overname van Unit4 moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten en is voorgelegd aan de ondernemingsraad.

Exact is opgericht in 1984 en biedt bedrijfssoftware aan mkb-bedrijven. De organisatie telt meer dan 1400 medewerkers en meer dan 500.000 klanten. Bij Unit4 Bedrijfssoftware werken 268 medewerkers verspreid over kantoren in Utrecht, Sliedrecht, Barendrecht, Hengelo en het Belgische Brugge. Bij Officient werken vanuit Gent meer dan 30 medewerkers. Het bedrijf heeft meer dan vierduizend klanten en wereldwijd gebruiken 35.000 mensen het Officient-platform.

Meer uit Financieel

X moet van Australische rechter video's steekpartij verwijderen

SYDNEY (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Socialmediaplatform X moet volgens een voorlopig bevel van een Australische rechtbank alle beelden van een steekpartij in een kerk in Sydney van vorige week verwijderen. X-eigenaar Elon Musk heeft de regering vervolgens op zijn platform van censuur beschuldigd.

14 minuten geleden
Reuters: geavanceerde AI-chips in handen China, ondanks sancties

BEIJING/SINGAPORE (ANP/RTR) - Chinese universiteiten en onderzoeksinstellingen hebben geavanceerde AI-chips van Nvidia in handen, ondanks sancties van de Verenigde Staten die dat moeten voorkomen. Dat stelt persbureau Reuters na het inzien van honderden Chinese aanbestedingsdocumenten.

16 minuten geleden
Randstad onderuit, AkzoNobel daalt in hogere AEX na resultaten

AMSTERDAM (ANP) - Randstad ging dinsdag bijna 6 procent onderuit op de Amsterdamse beurs. De uitzender zag de omzet en winst afgelopen kwartaal dalen. Topman Sander van 't Noordende sprak van aanhoudende lastige marktomstandigheden in het eerste kwartaal, vooral in Noord-Amerika en Noord-Europa. De topman verwacht dat de macro-economische onzekerheden aanhouden, maar stelt dat Randstad klaar is voor groei, wanneer de markt weer aantrekt. Een concrete verwachting voor dit jaar werd niet gegeven.

52 minuten geleden
Boeing ziet productie 787 gehinderd door tekort onderdelen

NORTH CHARLESTON (ANP/DPA) - Boeing heeft te maken met tekorten aan onderdelen bij de productie van de 787 Dreamliner. De vliegtuigbouwer kan daardoor de productie van dat toestel minder snel verhogen dan was bedoeld. Dat meldde het bedrijf in een memo aan het personeel, aldus zakenzender CNBC.

1 uur geleden
Renault houdt vast aan stabiele verkoopprijzen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Renault gaat de verkoopprijzen van zijn auto's niet verlagen, na de recente prijsverlagingen door Tesla. Het Amerikaanse Tesla, dat kampt met tegenvallende verkopen, wil daarmee de vraag naar zijn elektrische voertuigen aanjagen. De verkopen van het Franse Renault overtroffen in het eerste kwartaal echter de verwachtingen, dankzij een sterke vraag naar modellen als de vernieuwde Clio, Sandero en de elektrische Megane E-Tech.

1 uur geleden
Viaplay ziet abonnementen met bijna een vijfde afnemen

STOCKHOLM (ANP) - Viaplay heeft de abonnementen in de eerste drie maanden van het jaar met bijna een vijfde zien afnemen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Het is niet de enige tegenvaller voor het Zweedse streamingplatform, dat onder andere verantwoordelijk is voor de Formule 1-uitzendingen in Nederland. Ook de schulden en stijgende kosten drukken op de financiële resultaten over het eerste kwartaal.

1 uur geleden
Aandacht voor resultaten Randstad en AkzoNobel op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht dinsdag onder meer uit naar de resultaten van uitzender Randstad en verfconcern AkzoNobel. Randstad zag de omzet en winst afgelopen kwartaal dalen. Topman Sander van 't Noordende sprak van aanhoudende lastige marktomstandigheden in het eerste kwartaal, vooral in Noord-Amerika en Noord-Europa.

1 uur geleden