Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

SoftBank en Nikon zakken op lagere Japanse beurs

SoftBank en Nikon zakken op lagere Japanse beurs

TOKIO (ANP) - SoftBank en Nikon behoorden woensdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurs in Tokio. De grote Japanse techinvesteerder SoftBank, die onder andere belangen heeft in maaltijdbezorger DoorDash en webwinkelconcern Alibaba, leed afgelopen kwartaal opnieuw een miljardenverlies. Analisten en beleggers hadden echter op winst gehoopt. Het investeringsfonds Vision Fund van het bedrijf boekte wel voor het eerst in zes kwartalen weer een positief resultaat.

Kantoorverhuurder WeWork, waarin SoftBank ook een groot belang heeft, liet daarnaast weten "grote twijfels" te hebben over het voortbestaan van het bedrijf. De onderneming verwees daarbij naar de aanhoudende verliezen en de opzeggingen van de lidmaatschappen van zijn kantoorruimte. Het aandeel SoftBank werd 3,5 procent lager gezet.

Nikon kelderde 12 procent na tegenvallende resultaten. De camerafabrikant zag de nettowinst afgelopen kwartaal met bijna 80 procent afnemen. De Nikkei in Tokio daalde mede daardoor 0,3 procent. Elektronicaconcern Sony, die later op de dag met resultaten komt, verloor een fractie.

Daling consumentenprijzen

De Chinese beurzen gingen licht omlaag, nadat was gebleken dat de consumentenprijzen in juli voor het eerst in meer dan twee jaar zijn gedaald. Hoewel veel andere landen juist kampen met inflatie, ofwel stijgende prijzen, is in China sprake van deflatie. De dalende prijzen worden onder meer veroorzaakt door de zwakke vraag naar producten. Ook de producentenprijzen namen voor de tiende maand op rij af, mede door de afnemende buitenlandse vraag. Een dag eerder bleek al dat zowel de Chinese export als import vorige maand sterk is afgenomen door de dalende vraag naar goederen.

Beleggers hopen echter dat de zwakke economische cijfers zullen leiden tot meer steunmaatregelen van de Chinese overheid om het haperende herstel aan te jagen. De beurs in Shanghai verloor 0,4 procent en de Hang Seng-index in Hongkong hield het verlies beperkt tot 0,1 procent. De Kospi in Seoul steeg 1,2 procent, mede dankzij een koerswinst van 2,5 procent van het Zuid-Koreaanse techconcern Samsung. De All Ordinaries in Sydney won 0,2 procent.

Meer uit Financieel

X van Elon Musk volgens Brussel in de fout met blauwe vinkjes

BRUSSEL (ANP) - Socialmediabedrijf X van Elon Musk misleidt volgens de Europese Commissie gebruikers met zijn blauwe vinkjes. Daarmee overtreedt het platform, voorheen bekend als Twitter, de Europese regels. X krijgt van Brussel nu een formele waarschuwing en mogelijk volgt later nog een hoge boete.

22 minuten geleden
ING: hogere productiviteit hard nodig door personeelstekort

AMSTERDAM (ANP) - De technologische industrie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de groeimotor van de gehele Nederlandse industrie. Om de groeikansen van de tech-industrie en daarmee de hele industrie te benutten zijn echter technologische vernieuwingen nodig om de productiviteit te verhogen. Dat komt doordat de personeelsschaarste in de sector steeds groter dreigt te worden, waarschuwt ING Research in een sectorrapport.

1 uur geleden
Aantal vakantieboekingen eerste helft 2024 met 6 procent gestegen

LEUSDEN (ANP) - Nederlanders zoeken vanwege het slechte weer dit jaar veel vaker de zon op. Reisbranchevereniging ANVR zag het aantal boekingen de eerste helft van dit jaar met 6 procent stijgen.

1 uur geleden
Hoge Raad: kabinet kan niet zomaar vluchten op Schiphol minderen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet kan niet zomaar het aantal vluchten beperken op Schiphol, want bij plannen daartoe moet op grond van Europese regels een speciale procedure worden gevolgd. Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld. De tijdelijke maatregel waarmee het vorige kabinet het aantal vluchten op Schiphol wilde inkrimpen om omwonenden te beschermen tegen geluidsoverlast, voldeed daardoor niet aan de eisen.

1 uur geleden
Meer mensen dit jaar te laat met belastingaangifte

DEN HAAG (ANP) - Dit jaar hebben 232.000 mensen geen belastingaangifte gedaan, terwijl ze dit wel moesten doen. Dat zijn er aanzienlijk meer dan in 2023, toen 197.000 mensen te laat waren. Dit bevestigt de Belastingdienst na berichtgeving van NU.nl.

3 uur geleden
NX Filtration stijgt op Damrak na update en nieuwe topman

AMSTERDAM (ANP) - NX Filtration ging vrijdag flink omhoog op de Amsterdamse beurs. De waterzuiveraar uit Enschede liet weten Floris Jan Cuypers per 1 september 2024 te willen benoemen tot nieuwe topman van het bedrijf. Hij volgt Jeroen Pynenburg op, die eind deze maand opstapt.

3 uur geleden
Nestlé komt belofte om herbruikbaar plastic te gebruiken niet na

VEVEY (ANP/BLOOMBERG) - 's Werelds grootste voedselproducent Nestlé, het bedrijf achter merken als KitKat, Maggi en Nespresso, kan zijn plasticafval niet kwijt. Het concern heeft daarom zijn doelstellingen voor hergebruik van plastic aangepast. In plaats van herbruikbare verpakkingen, zoals eerder was beloofd, wil Nestlé volgend jaar vooral plastic gebruiken dat "ontworpen is voor" recycling.

3 uur geleden