Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Soest opent tijdelijke balie burgerzaken na brand in gemeentehuis

Soest opent tijdelijke balie burgerzaken na brand in gemeentehuis

SOEST (ANP) - De gemeente Soest heeft een tijdelijke balie voor burgerzaken geopend na de brand van 28 november, meldt een woordvoerder van de gemeente dinsdag. De balie blijft open tot de herstelwerkzaamheden zijn afgerond.

In de trouwkamer van het stadhuis staan vier tijdelijke loketbalies waar inwoners van Soest terechtkunnen, zegt de woordvoerder. Mensen die willen trouwen hoeven niet bang te zijn dat hun huwelijksvoltrekking in gevaar komt. De gemeente heeft daarvoor andere ruimtes, waaronder de raadzaal, ter beschikking.

De brand woedde vorige week in de nacht van maandag op dinsdag in de werkruimtes van de publieksruimte van het gemeentehuis. Volgens de gemeente heeft de brand voor honderdduizenden euro's aan schade veroorzaakt. De politie denkt dat de brand is aangestoken en onderzoekt de zaak. De gemeente heeft aangifte gedaan.

Het is niet bekend hoe lang de herstelwerkzaamheden duren.

Meer uit Binnenland

MH17-ramp kostte de Staat zeker 166 miljoen euro

DEN HAAG (ANP) - Het neerhalen van vlucht MH17 in juli 2014 heeft Nederlandse overheidsinstanties tot en met 2022 zeker 166 miljoen euro gekost. Het onderzoek naar de toedracht van de ramp nam het grootste deel van de kosten in beslag: meer dan 53 miljoen euro. Dat meldt de Algemene Rekenkamer donderdag in een rapport.

17 minuten geleden
Volgend weekend geen treinen van en naar Den Haag om werkzaamheden

DEN HAAG (ANP) - ProRail gaat samen met aannemer BAM aan de sporen en perrons van station Den Haag Centraal werken, zo meldt de spoorbeheerder donderdag. Daarom is de dienstregeling op 2 en 3 maart en van 9 tot en met 13 maart aangepast. Er rijden dan geen treinen tussen Den Haag Laan van NOI en Den Haag Centraal. In het weekend van 9 en 10 maart rijden er helemaal geen treinen van en naar Den Haag Centraal.

18 minuten geleden
Nieuwe postgewichtsklasse 50 tot 350 gram nu ook eigen postzegel

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe postgewichtsklasse van 50 tot 350 gram die begin dit jaar werd ingevoerd door PostNL, heeft vanaf vrijdag ook een eigen postzegel. De nieuwe postzegels kosten 3,70 euro en ze worden per vijf verkocht.

53 minuten geleden
NPO veroordeelt reactie WNL op affaire-Huisjes en gaat in gesprek

HILVERSUM (ANP) - De NPO veroordeelt de reactie van de raad van toezicht van Omroep WNL op de verhalen van (oud-)werknemers over het gedrag van hoofdredacteur Bert Huisjes. Frederieke Leeflang, voorzitter van de raad van bestuur van de NPO, is daarom hierover "het gesprek aangegaan" met de omroep en de raad van toezicht. Dat laat de NPO donderdag weten. Bovendien verwijt de NPO de raad van toezicht "geen effectief bestuur en toezicht".

1 uur geleden
Opnieuw minder dan 2000 asielzoekers bij aanmeldcentrum Ter Apel

TER APEL (ANP) - Voor de zesde nacht op rij is het gelukt het aantal asielzoekers dat de nacht heeft doorgebracht in het aanmeldcentrum in Ter Apel onder de 2000 te houden. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) meldt donderdagochtend dat 1982 mensen de nacht van woensdag op donderdag hebben doorgebracht in het aanmeldcentrum.

1 uur geleden
Regionale luchthavens blijven binnen normen voor geluid

DEN HAAG (ANP) - De regionale luchthavens Lelystad Airport, Maastricht Aachen Airport en Rotterdam The Hague Airport bleven vorig jaar binnen de normen die gelden voor geluid, meldt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) donderdag. De bevindingen gelden voor het zogenoemde gebruiksjaar, dat loopt van 1 november tot en met 31 oktober.

1 uur geleden
Hamer: omroepen moeten afspreken hoe ze met meldingen wangedrag omgaan

HILVERSUM (ANP) - Mariƫtte Hamer, de regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag, wil dat de omroepen in gesprek gaan over hoe zij omgaan met meldingen van ongewenst gedrag. Zij doet deze oproep na de reactie van omroep WNL op een AD-verhaal waarin tientallen medewerkers stellen dat zij een "angstcultuur" ervaren door hoofdredacteur Bert Huisjes.

3 uur geleden