Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Socialmediaplatform Parler voert strijd tegen Amazon op

Socialmediaplatform Parler voert strijd tegen Amazon op

SEATTLE (ANP/BLOOMBERG) - Het controversionele socialmediaplatform Parler voert zijn juridische strijd tegen techreus Amazon op. Parler beschuldigt Amazon van kwade trouw, nadat het platform verbannen werd van de servers van Amazon in de nasleep van de bestorming van het Amerikaanse Capitool door aanhangers van oud-president Donald Trump, een paar weken geleden.

Amazon Web Services zou volgens Parler de ban hebben gerechtvaardigd op basis van beschuldigingen waarvan de techonderneming zou hebben geweten dat deze vals waren. Dat blijkt uit een dinsdag ingediende klacht bij een rechtbank in de Amerikaanse staat Washington.

"De werkelijke reden waarom Amazon besloot om zijn contract met Parler op te schorten of te beëindigen was niet vanwege een vermeende schending van het contract, maar omdat Amazon niet wilde dat Parler een nieuw platform kon bieden aan conservatieve stemmen, waaronder Donald Trump", zo valt te lezen in de aanklacht. Ook zou Amazon niet hebben gewild dat Parler de concurrentie aangaat met soortgelijke platforms zoals Twitter.

De aanklacht komt op dezelfde dag dat Parler een zaak die het had aangespannen bij een federale rechtbank in Washington vrijwillig introk. In januari weigerde de rechter in die zaak Parlers verzoek om Amazon te dwingen de ban van de site onmiddellijk op te heffen.

Het vooral bij uiterst rechts populaire Amerikaanse platform roemt zichzelf als het nummer 1-platform wereldwijd waarop je zonder censuur of ingrepen je mening kunt uiten. Er zouden ruim 20 miljoen gebruikers zijn. Na de aanval op het Capitool in Washington had Parler-webhost Amazon zijn medewerking gestaakt. Volgens Amazon deed Parler te weinig tegen oproepen tot geweld. Het platform kwam met Russische hulp weer online.

Amazon zegt in een reactie dat er geen grond is voor de beweringen van Parler.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Topmannen Just Eat Takeaway en Uber ruziën op Twitter

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Topman Jitse Groen van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway, bekend van Thuisbezorgd.nl, heeft woensdag op Twitter gebakkeleid met Dara Khosrowshahi van concurrent Uber. De twee vlogen elkaar verbaal in de haren nadat Uber via een interview in de Britse zakenkrant Financial Times had aangekondigd met maaltijdbezorgdienst Uber Eats in Duitsland actief te worden. Just Eat Takeaway is daar de grootste partij.

1 uur geleden
'Langzaam herstel coronacrisis zit luchtvaart nog dwars'

GENÈVE (ANP) - Luchtvaartmaatschappijen lijden dit jaar aanzienlijk minder verlies dan tijdens coronajaar 2020, maar het herstel verloopt niet zo voorspoedig als brancheorganisatie IATA eerder verwachtte. Onder meer vertragingen bij de vaccinaties in veel landen, internationale reisbelemmeringen en aarzeling bij reizigers om naar het buitenland te vliegen terwijl corona nog niet onder controle is spelen de het herstel parten. Binnenlands vliegverkeer in landen zoals de Verenigde Staten en China herstelt zich wel goed.

2 uur geleden
Just Eat Takeaway omlaag op groene AEX

AMSTERDAM (ANP) - Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway heeft woensdag een verliesdag gehad op de beurs. De eigenaar van Thuisbezorgd.nl kreeg het zwaar te verduren nadat concurrent Uber Eats had aangekondigd de Duitse markt op te gaan. Daar kwam ook nog een adviesverlaging van JPMorgan overheen. De AEX kende juist een goede dag, geholpen door flinke stijgingen van bedrijven als Heineken en ASML, die de boeken openden. Ook Randstad kwam met cijfers, maar verloor.

2 uur geleden
Netflix keldert op Wall Street door tegenvallende groei abonnees

NEW YORK (ANP) - Videostreamingdienst Netflix ging woensdag hard onderuit op de beurzen in New York door een zwaar tegenvallende groei van het aantal nieuwe abonnees in het eerste kwartaal. Het aandeel Netflix kelderde 6,5 procent. De hoofdgraadmeters op Wall Street lieten bij aanvang een wisselend beeld zien, na de verliezen van een dag eerder.

4 uur geleden
De Swaan: vertrouwen in ABN AMRO is geschaad

AMSTERDAM (ANP) - Door de witwasperikelen bij ABN AMRO is het vertrouwen in de bank geschaad. Dat zegt president-commissaris Tom de Swaan. Volgens hem heeft het financiële concern de verwachtingen van de samenleving als het gaat om het tegengaan van witwassen niet kunnen waar maken.

5 uur geleden
ASML en Heineken omhoog op beurs, Just Eat Takeaway onderuit

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinemaker ASML en bierbrouwer Heineken gingen woensdag stevig vooruit op de Amsterdamse beurs. ASML profiteerde van het wereldwijde chiptekort en kwam met sterke kwartaalcijfers en goede vooruitzichten. Ook de resultaten van Heineken vielen in de smaak. Just Eat Takeaway, de eigenaar van Thuisbezorgd.nl, moest het daarentegen ontgelden na berichten dat het bedrijf meer concurrentie krijgt op de belangrijke Duitse markt.

7 uur geleden
Aantal mensen in de bijstand nam toe, maar minder dan verwacht

UTRECHT (ANP) - Voor het eerst in een aantal jaren is het aantal mensen in de bijstand toegenomen. In 2020 was de stijging landelijk 3,4 procent, meldt Divosa, de vereniging van gemeentelijke directeuren in het sociaal domein. De toename is wel lager dan verwacht.

8 uur geleden