Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Socialemediabedrijf Trump maakt dinsdag beursdebuut

Socialemediabedrijf Trump maakt dinsdag beursdebuut

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Beleggers kunnen vanaf dinsdag aandelen kopen van het socialemediabedrijf van Donald Trump. Trump Media & Technology Group, inclusief het platform Truth Social van de Amerikaanse oud-president, maakt dan zijn beursdebuut op Wall Street in de techgraadmeter Nasdaq. De beursgang kan Trump zo'n 4 miljard dollar opleveren.

Trump bereikte vrijdag een akkoord met investeerders om zijn bedrijf naar de beurs te brengen. Dat gebeurt onder de naam Digital World Acquisition Corp (DWAC), een 'special purpose acquisition company' (spac) die alleen is opgericht om een andere onderneming over te nemen.

Voormalig Congreslid Devin Nunes blijft topman van het beursgenoteerde socialemediabedrijf, zo werd vrijdag al bekend. DWAC-baas Eric Swider gaat in de gecombineerde onderneming aan de slag als bestuurder.

Aandelen

Trump kan het geld dat hij krijgt voor zijn aandelen in het bedrijf goed gebruiken. Aan verschillende rechtszaken is hij maandelijks miljoenen dollars kwijt. Ook moet hij om in beroep te kunnen gaan in een fraudezaak binnen tien dagen 175 miljoen dollar betalen. Die borgsom was oorspronkelijk 454 miljoen dollar, maar dat is maandag met bijna twee derde teruggebracht.

Door eerder gemaakte afspraken duurt het waarschijnlijk nog even voordat de presidentskandidaat zijn aandelen kan omzetten in geld. Trump heeft zelf ruim 58 procent van de aandelen in handen.

Meer uit Financieel

Luchtvaartbedrijven verliezen op Europese beurzen na storing

AMSTERDAM (ANP) - Aandelen van luchtvaartbedrijven hebben vrijdag aan waarde verloren nadat een wereldwijde IT-storing vluchtschema's in de war had geschopt. Op de Amsterdamse aandelenbeurs zakte Air France-KLM. Bij beleggers nam verder de nervositeit toe en de belangrijkste graadmeters in Europa sloten in de min.

1 minuut geleden
Advies: huurverhoging van 3 procent bovenop inflatie mag

DEN HAAG (ANP) - Verhuurders in de vrije sector mogen in principe huurverhogingen doorvoeren van maximaal 3 procent bovenop de inflatie. Dat staat althans in een belangrijk advies aan de Hoge Raad rond twee rechtszaken over huurachterstanden. Een lagere rechtbank had daarbij vragen gesteld aan de Hoge Raad om duidelijk te krijgen hoe bepaalde rechtsregels rond huuropslag moeten worden uitgelegd.

22 minuten geleden
Bella Hadid na ophef niet langer gezicht van Adidas-campagne

HERZOGENAURACH (ANP) - Bella Hadid is na commotie niet langer het gezicht van een campagne van Adidas na kritiek van pro-Israƫlische organisaties. Een woordvoerder van het bedrijf laat aan persbureau AFP weten dat het model "met onmiddellijke ingang" uit de campagne is gehaald. Adidas heeft ook beelden ervan van sociale media verwijderd.

49 minuten geleden
Vattenfall voert winst op, ondanks moeilijke situatie warmtenetten

SOLNA (ANP) - Energieleverancier Vattenfall is er in de eerste helft van dit jaar in geslaagd de winst op te voeren. De energieprijzen zijn weliswaar flink gedaald, maar het bedrijf heeft zijn tarieven met name in Scandinavische landen voor langere tijd vastgezet. "Dit compenseerde een moeilijkere situatie voor het Nederlandse warmtebedrijf", zegt topvrouw Anna Borg.

1 uur geleden
CrowdStrike onderuit op Wall Street na wereldwijde computerstoring

NEW YORK (ANP) - CrowdStrike ging vrijdag ruim 12 procent onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, banken en televisiezenders kampten wereldwijd met computerstoringen, die werden veroorzaakt door problemen bij het Amerikaanse cyberbeveiligingsbedrijf. Een cyberbeveiligingsupdate leidde tot storingen in verschillende apps en clouddiensten van Microsoft. CrowdStrike liet daarop weten de update terug te draaien.

2 uur geleden
Computerstoring ontregelt internationaal handelsverkeer

NEW YORK (ANP) - De wereldwijde computerstoring heeft het internationale handelsverkeer ernstig ontregeld. Financiƫle instellingen in grote delen van de wereld ondervonden problemen met hun computersystemen, waardoor transacties moesten worden uitgesteld, blijkt uit een rondgang van persbureau Bloomberg.

3 uur geleden
ACM stelt maatregelen tegen overbelasting stroomnet vast

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een besluit genomen over een drietal maatregelen die ervoor zorgen dat grootverbruikers goedkoper uit zijn als zij het stroomnet niet of minder gebruiken tijdens piekmomenten. Hierdoor maken zij ruimte voor andere verbruikers en producenten van duurzame elektriciteit. De toezichthouder kondigde in april al een breed pakket maatregelen aan om de problemen rond netcongestie, de overbelasting van het elektriciteitsnet, tegen te gaan.

6 uur geleden