Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sobere Thanksgiving met kleinere kalkoenen door coronavirus

Sobere Thanksgiving met kleinere kalkoenen door coronavirus

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - Amerikanen hebben donderdag te maken met een sobere Thanksgiving Day. Op de vooravond van de feestdag, waarop Amerikanen traditiegetrouw uitbundig dineren met familie, werd het hoogste dagelijkse aantal coronadoden in zes maanden geregistreerd. Thanksgiving Day ziet er dit jaar vanwege het coronavirus heel anders uit.

De Macy's Thanksgiving Day Parade in New York, een jaarlijkse optocht met gigantische ballonnen, is aanzienlijk kleiner. De route is korter en toeschouwers zijn niet welkom. De Amerikaanse zender NBC zendt de optocht uit zodat alle Amerikanen deze "veilig vanuit huis" kunnen volgen.

De autoriteiten hebben de Amerikanen voor het eerst opgeroepen om niet te reizen, al werd die oproep niet door iedereen opgevolgd. Zeker 5 miljoen mensen hebben tussen vrijdag en dinsdag met het vliegtuig gereisd.

Kleinere gezelschappen

Volgens de Ohio State University is bijna 40 procent van de Amerikanen van plan om een 'risicovolle bijeenkomst', met meer dan tien personen of met andere huishoudens, bij te wonen. Experts waarschuwen dat Thanksgiving het dodental aanzienlijk zou kunnen verhogen.

Veel andere Amerikanen hebben besloten hun Thanksgiving-bijeenkomsten klein te houden. Ongeveer 70 procent wil Thanksgiving vieren met minder dan zes personen. Vanwege die kleinere gezelschappen is er een grotere vraag naar kleinere kalkoenen, het traditionele gerecht op de feestdag. Kalkoenproducenten hebben echter niet genoeg kleine kalkoenen. "Net als voor de rest van het land is het een uitdagend jaar voor de kalkoenproducenten," aldus de National Turkey Federation.

Het is een traditie om een maaltijd aan te bieden aan hulpbehoevenden. Voedselbanken en daklozencentra hebben de afgelopen tijd het aantal hulpbehoevenden zien toenemen, doordat de coronapandemie heeft geleid tot werkloosheid en armoede. "Na weken en maanden met de coronapandemie en problemen als werkloosheid, is het prettig om een gevoel van verbondenheid te voelen", zei een vrouw die een maaltijd aangeboden kreeg.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Aantal coronadoden België stijgt voor het eerst in maanden

BRUSSEL (ANP) - Voor het eerst sinds begin november zijn weer meer Belgen bezweken aan het coronavirus. Het aantal mensen dat het virus oploopt, in het ziekenhuis terechtkomt of zelfs op de intensive care belandt, steeg al langer.

37 minuten geleden
China neemt ook anale coronatesten in gebruik

PEKING (ANP/AFP) - China heeft ook anale coronatesten in gebruik genomen. Die kunnen naar verluidt nauwkeuriger zijn dan uitstrijkjes uit de neus en keel. De testmethode leidt wel tot ongemakkelijke reacties op sociale media.

41 minuten geleden
Poppetje politicus Bernie Sanders levert 40.000 dollar op

WASHINGTON (ANP) - Een gehaakt poppetje van de Amerikaanse politicus Bernie Sanders heeft tienduizenden dollars opgeleverd op een veilingsite. De maker had de linkse senator afgebeeld zoals hij erbij zat tijdens de beëdiging van Joe Biden tot president: met mondkapje op en dikke wanten aan. Beelden van Sanders in winterkleding waren de wereld overgegaan en zorgden voor veel hilariteit.

2 uur geleden
Burgemeester Moskou: pandemie op retour, restaurants langer open

MOSKOU (ANP) - De Russische hoofdstad Moskou versoepelt het coronabeleid nog verder. Restaurants en horecazaken mogen ook in de late avond en 's nachts weer open, maakte burgemeester Sergej Sobjanin bekend. Ook regels met betrekking op thuiswerken gaan volgens nieuwssite The Moscow Times van tafel.

2 uur geleden
Internationale megastudie: vooral jongeren zien klimaatcrisis

GENEVE (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - Jongeren maken zich vaker zorgen over het klimaat dan de generaties van hun ouders en grootouders. Dat komt naar voren uit het grootste internationale opinieonderzoek naar de opwarming van de aarde tot dusver. Daar deden zo'n 1,2 miljoen mensen uit tientallen landen aan mee. Ruim een half miljoen deelnemers is jonger dan 18.

3 uur geleden
Afghaanse Taliban steunen inentingscampagne tegen coronavirus

KABUL (ANP/RTR) - De extremistische Taliban hebben hun steun uitgesproken voor een vaccinatiecampagne om Afghanen in te enten tegen het coronavirus. Daar heeft het COVAX-programma van de Wereldgezondheidsorganisatie 112 miljoen dollar (92 miljoen euro) voor toegezegd.

3 uur geleden
Aantal nieuwe besmettingen Duitsland neemt weer toe na afname

BERLIJN (ANP/RTR) - Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus dat in het afgelopen etmaal in Duitsland is vastgesteld, neemt weer toe na een paar dagen afname. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM, heeft woensdagochtend 13.202 nieuwe besmettingen gemeld, meer dan het dubbele van het aantal van dinsdag.

4 uur geleden