Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Snelweg A1 rond Barneveld weer open in beide richtingen

Snelweg A1 rond Barneveld weer open in beide richtingen

UTRECHT (ANP) - Alle rijstroken op de A1 rond Barneveld zijn weer open, laat Rijkswaterstaat weten. Zowel in de richting van Apeldoorn als Amersfoort kan weer op twee banen worden gereden.

Er zijn rond 20.30 uur nauwelijks nog files, maar hier en daar ziet Rijkswaterstaat dat boeren op tractoren nog acties organiseren, aldus een woordvoerder. De boeren zijn onderweg naar huis, maar zorgden onderweg nog voor opstoppingen door onder meer op de A27 bij Noordeloos niet achter elkaar, maar op twee rijstroken naast elkaar te rijden. "Ze zijn door de politie weggeleid, maar ze reden 20 kilometer per uur dus daarachter ontstond een aardige file."

De terugkerende boeren kunnen dus nog voor verkeershinder zorgen. Zo rijdt op de A50 richting Nijmegen ook nog "een enorme stoet". Rijkswaterstaat vraagt andere weggebruikers daar rekening mee te houden. "Pas je snelheid aan als je in de buurt van tractoren rijdt vanwege het grote snelheidsverschil."

De A1 werd woensdag in zijn geheel rond Barneveld afgesloten vanwege het boerenprotest. In de avond werd de weg in delen weer vrijgegeven. Om de hele snelweg weer te openen, moesten tractoren die op de middenberm waren geparkeerd en achtergelaten daar eerst weer veilig weg zien te komen, zo liet een woordvoerder weten. De eerder aanbevolen omleidingen zijn door Rijkswaterstaat van de borden gehaald.

De eerdere wegblokkades door tractoren bij Emmeloord en Lelystad zijn weg en de rijstroken in beide richtingen zijn weer vrij. Vertragingen nemen overal af, maar Rijkswaterstaat waarschuwt dat op veel plekken nog tractoren op de weg zijn en raadt daarom aan de rijstijl aan te passen.

Meer uit Binnenland

Verdachte aangehouden na schietpartij in Amsterdam-Noord

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een 32-jarige verdachte aangehouden na een schietpartij die in de nacht van zaterdag op zondag plaatsvond om 02.55 uur in een woning aan de Klipperstraat in Amsterdam-Noord. De verdachte werd kort daarna aangehouden in de Statenjachtstraat.

2 minuten geleden
Scooterrijder overleden door ongeluk in Barneveld

BARNEVELD (ANP) - De bestuurder van een scooter is in de nacht van zaterdag op zondag overleden door een ongeluk op de Baron van Nagellstraat in Barneveld, meldt de politie. Waarschijnlijk betrof het een eenzijdig ongeluk en was er dus niemand anders bij het ongeval betrokken.

1 uur geleden
Moslims vieren Offerfeest met slachten van rund, geit of schaap

DEN HAAG (ANP) - Moslims vieren zondag het Offerfeest (Eid al-Adha). Nadat ze, ook in Nederland, naar de moskee zijn gegaan voor gebed, gaan ze naar het slachthuis om daar een rund, geit of schaap te laten slachten. Een deel van het vlees geven ze aan families die niet zelf een dier kunnen kopen om te slachten.

1 uur geleden
40.000 Oranjefans in Hamburg zien eerste wedstrijd tegen Polen

HAMBURG (ANP) - Zo'n 40.000 Oranjefans worden zondag in Hamburg verwacht voor de wedstrijd tegen Polen. Het Nederlands elftal trapt om 15.00 uur af in het Volksparkstadion voor de eerste wedstrijd op dit EK voetbal.

1 uur geleden
Roparun levert 4,3 miljoen op voor mensen met kanker

ROTTERDAM (ANP) - Deelnemers van de jaarlijkse Roparun hebben vorige maand ruim 4,3 miljoen euro opgehaald voor goede doelen. Het geld gaat naar doelen die "het leven van mensen met kanker draaglijker maken". De organisatie van het sponsorevenement maakte de eindstand zaterdagavond bekend op een feest in stadion De Kuip in Rotterdam.

6 uur geleden
Verklaring kandidaat-minister Faber (PVV) stelt Omtzigt gerust

DEN HAAG (ANP) - NSC-leider Pieter Omtzigt is gerustgesteld door de belofte van kandidaat-minister Marjolein Faber (PVV) "binnen de lijnen van het hoofdlijnenakkoord en de rechtsstaatverklaring" te blijven. "Dat is een hele goede zin, het stelt mij gerust", zei Omtzigt er zaterdag bij Nieuwsuur over. Hij verlangt niet dat de kandidaat-minister voor Asiel en Migratie uitspraken uit het verleden terugneemt, bijvoorbeeld over de door haar gebruikte term "omvolking".

7 uur geleden
Nederlandse en Poolse fans vieren feest in rosse buurt Hamburg

HAMBURG (ANP) - Enkele duizenden Nederlandse en Poolse supporters vieren zaterdag samen feest op de Reeperbahn, in de rosse buurt van Hamburg. Oranje speelt zondagmiddag de eerste wedstrijd van het EK in Duitsland tegen de Polen.

9 uur geleden