Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sneltest verplicht voor alle reizigers die naar Nederland komen

Sneltest verplicht voor alle reizigers die naar Nederland komen

DEN HAAG (ANP) - Alle reizigers die naar Nederland komen met het vliegtuig of per schip moeten vlak voor vertrek een sneltest doen. Dat maakte premier Mark Rutte op de persconferentie bekend waar extra maatregelen tegen het coronavirus werden afgekondigd.

Reizigers die met een vliegtuig, boot, intercitytrein of internationale bus in ons land aankomen, moeten op dit moment al een negatieve PCR-test kunnen overleggen als ze in ons land arriveren. Die test mag maximaal 72 uur oud zijn.

Reizigers die aankomen moeten vanaf zaterdag over een negatieve sneltest beschikken. Daarmee komt er een "dubbel slot op de deur", aldus premier Rutte.

Schrappen

Mogelijk betekent dit dat een flink aantal vluchten in eerste instantie wordt geschrapt, omdat sneltesten niet in alle landen voldoende beschikbaar zijn. Dit was ook het geval toen een sneltest verplicht werd voor vluchten vanuit Zuid-Afrika. Toen stopte de KLM met een aantal vluchten omdat lang niet alle reizigers een sneltest konden krijgen.

Ook komt er een quarantaineplicht voor reizigers. Zij moeten dan tien dagen binnenblijven na aankomst en worden geregistreerd. Via steekproeven wordt dan gecontroleerd of men zich er aan houdt. Wie de plicht schendt, krijgt een boete.

Voor het zo ver is, moet de wet worden aangepast. Dat kan volgens demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) een "week of vier duren". Totdat de quarantaineplicht er is, geldt er een inreisverbod voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika.

Meer uit Binnenland

Politie krijgt vier tips over zedendelict 7-jarig meisje Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - De politie heeft vier tips ontvangen over een zedendelict waarbij een 7-jarig meisje begin augustus slachtoffer werd. Het delict vond plaats in het recreatiegebied De Heide in Heerenveen. De tips hebben nog niet geleid tot het aanhouden van een verdachte, meldt de politie vrijdag.

22 minuten geleden
Meer dan 1500 mensen willen in geboortehuis Johan Cruijff wonen

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 1500 mensen hebben interesse in de woning in Amsterdam-Oost waar Johan Cruijff is opgegroeid. Volgens een woordvoerder van Ymere zijn er in totaal 1543 reacties binnengekomen op de sociale huurwoning van 62 vierkante meter in Betondorp. "Dat is ruim zeven keer meer dan gebruikelijk voor een huis als dit."

52 minuten geleden
Onherstelbare natuurschade dreigt in Twente en Salland

ALMELO (ANP) - In Twente en een deel van Salland in Overijssel dreigt onherstelbare natuurschade te ontstaan door de droogte. Daarom heeft waterschap Vechtstromen vrijdag een sproeiverbod ingesteld voor de kwetsbare natuurgebieden en voor een zone van 200 meter rondom deze gebieden. Het schap kan op de hoge zandgronden geen water aanvoeren vanuit het IJsselmeer, zodat de natuur afhankelijk is van grondwater en regenval.

1 uur geleden
Eerste regionale hittegolf van het jaar een feit

HUPSEL (ANP) - De eerste regionale hittegolf van 2022 is een feit, meldt Weeronline. Om 11.30 uur werd het in Hupsel in de Achterhoek 30,1 graden en daarmee is aan de definitie van een hittegolf voldaan. De laatste regionale hittegolf dateert van half juni 2021, dat was in Limburg en delen van Brabant.

1 uur geleden
Steeds meer noodpompen om water in Nederland te verdelen

TIEL (ANP) - Waterbeheerders plaatsen steeds meer noodpompen langs rivieren en kanalen om te zorgen voor voldoende, liefst stromend water in het achterland. Door de droogte, de lage rivierwaterstanden en de hoge temperaturen vallen steeds meer beken, plassen en sloten droog. De natuur en landbouwers hebben daar ernstig onder te lijden.

1 uur geleden
NS gaat inchecken met betaalpassen testen

UTRECHT (ANP) - Om het reizen voor passagiers makkelijker te maken, gaat NS testen met het contactloos inchecken met een betaalpas. Vanaf vrijdag werft de spoorwegmaatschappij reizigers die het nieuwe systeem willen proberen tijdens de proefperiode, die op 29 augustus begint. Het is de bedoeling dat iedereen op termijn kan inchecken met een pinpas of creditcard, maar ook met een digitale betaalpas op een mobiele telefoon of smartwatch.

4 uur geleden
Veenbrand in Overijssel onder controle

WIERDEN (ANP) - De brand die in de nacht van donderdag op vrijdag uitbrak op een stuk veen tussen het Overijsselse Hoge Hexel en Wierden kreeg de brandweer rond 05.00 uur vrijdagochtend onder controle, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Wel heeft de brandweer nog even nodig om de resterende smeulbrandjes in het veen te blussen.

8 uur geleden