Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sneltest verplicht voor alle reizigers die naar Nederland komen

Sneltest verplicht voor alle reizigers die naar Nederland komen

DEN HAAG (ANP) - Alle reizigers die naar Nederland komen met het vliegtuig of per schip moeten vlak voor vertrek een sneltest doen. Dat maakte premier Mark Rutte op de persconferentie bekend waar extra maatregelen tegen het coronavirus werden afgekondigd.

Reizigers die met een vliegtuig, boot, intercitytrein of internationale bus in ons land aankomen, moeten op dit moment al een negatieve PCR-test kunnen overleggen als ze in ons land arriveren. Die test mag maximaal 72 uur oud zijn.

Reizigers die aankomen moeten vanaf zaterdag over een negatieve sneltest beschikken. Daarmee komt er een "dubbel slot op de deur", aldus premier Rutte.

Schrappen

Mogelijk betekent dit dat een flink aantal vluchten in eerste instantie wordt geschrapt, omdat sneltesten niet in alle landen voldoende beschikbaar zijn. Dit was ook het geval toen een sneltest verplicht werd voor vluchten vanuit Zuid-Afrika. Toen stopte de KLM met een aantal vluchten omdat lang niet alle reizigers een sneltest konden krijgen.

Ook komt er een quarantaineplicht voor reizigers. Zij moeten dan tien dagen binnenblijven na aankomst en worden geregistreerd. Via steekproeven wordt dan gecontroleerd of men zich er aan houdt. Wie de plicht schendt, krijgt een boete.

Voor het zo ver is, moet de wet worden aangepast. Dat kan volgens demissionair minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) een "week of vier duren". Totdat de quarantaineplicht er is, geldt er een inreisverbod voor reizigers vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika.

Meer uit Binnenland

Opnieuw forse loonsverhoging voor personeel van Defensie

DEN HAAG (ANP) - Het personeel van Defensie krijgt opnieuw een forse loonsverhoging. Het ministerie en de militaire vakbonden zijn een nieuwe cao overeengekomen. Daarin staat onder meer dat de salarissen met 7 procent stijgen. Ook krijgt het personeel een eenmalige uitkering van 850 euro bruto.

15 minuten geleden
EK-koorts laait op in zoekopdrachten Marktplaats

AMSTERDAM (ANP) - Met het EK voetbal in aantocht, neemt de Oranjekoorts toe op Marktplaats. Dat valt op te maken uit het aantal oranjegerelateerde zoekopdrachten op het onlineplatform voor tweedehandsspullen. In de afgelopen maand (van 25 april tot 26 mei) werd meer dan 24.000 keer gezocht op de term oranje. Dit is ruim 50 procent meer dan in de maand voor het WK voetbal in Qatar in 2022, laat een woordvoerster weten.

16 minuten geleden
OM onderzoekt of aangifte tegen Booking.com tot rechtszaak leidt

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt of het de aangifte tegen Booking.com voor de rechter brengt. Dit meldt een woordvoerster van het Landelijk Parket, dat de aangifte van vier mensenrechtenorganisaties tegen het boekingsplatform heeft ontvangen over het aanbieden van vakantieaccommodaties in door Israƫl bezette gebieden.

54 minuten geleden
Drie vrouwen in beeld in zaak juwelenroof Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - De politie heeft drie nieuwe mensen in beeld die mogelijk een rol hebben gespeeld bij de juwelenroof op de kunstbeurs Tefaf in Maastricht van twee jaar geleden. Het gaat om drie vrouwen. Een van hen wordt gelinkt aan de roof zelf en de twee anderen zijn bij de politie op de radar gekomen toen zij een huurauto terugbrachten die als vluchtwagen werd gebruikt.

1 uur geleden
Eis 18 maanden cel voor relschopper die ME met Cobra bekogelde

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie eist achttien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen Louay B., de man die op 6 december 2022 ME'ers met illegaal vuurwerk bekogelde tijdens rellen na de overwinning van Marokko op het WK. Vijf agenten liepen die avond gehoorschade op. "Geweld tegen de politie is altijd onacceptabel", zei de officier van justitie woensdag in de rechtbank in Amsterdam.

2 uur geleden
Commissie: meer oog voor omgeving nodig bij uitbreiding Defensie

DEN HAAG (ANP) - Defensie moet bij zijn uitbreidingsplannen meer rekening houden met de gevolgen voor milieu en leefomgeving. Het is ook maar de vraag of alle ambities kunnen worden waargemaakt, aangezien de komende decennia ook veel ruimte nodig is voor bijvoorbeeld nieuwe woonwijken, duurzame energie en wateropslag. Dat schrijft de Commissie voor de milieueffectrapportage (mer) in een advies.

4 uur geleden
Flitspalen voor handhaving 30 kilometer per uur in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Vanaf zaterdag wordt in Amsterdam de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur met flitspalen gehandhaafd. Dat meldt het Openbaar Ministerie woensdag. Het gaat om een proef; het is volgens het OM voor het eerst dat flitspalen worden ingezet voor de handhaving van de snelheid van 30 kilometer per uur.

6 uur geleden