Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Snelrecht voor aangehouden verdachte rellen Maastricht

Snelrecht voor aangehouden verdachte rellen Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - Van de vijf verdachten die afgelopen zondag werden aangehouden tijdens hevige rellen in Maastricht, zit er nog één in voorarrest. Hij moet zich woensdag tijdens een snelrechtprocedure voor de rechter verantwoorden, maakte het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekend.

De man wordt verdacht van bedreiging van een ambtenaar in functie. Hij heeft volgens het OM in de richting van de agent gespuugd. De vier andere verdachten zijn op vrije voeten gesteld.

Een van de aangehouden verdachten gaat vrijuit, de zaak tegen hem is geseponeerd. De drie anderen blijven nog wel verdachte. Hoe hun zaken worden afgehandeld wordt nog bekeken.

Demonstratie

De rellen deden zich zondag voor tijdens een demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Zo'n duizend tegendemonstranten keerden zich tegen het kleine groepje van KOZP. De mobiele eenheid en politie met paarden en honden hadden de grootst mogelijke moeite om de activisten van KOZP af te schermen van de massale toeloop van tegendemonstranten, van wie sommigen onder meer met stenen, eieren en vuurwerk gooiden en "Zwarte Piet!" scandeerden.

Na een uur demonstreren zag KOZP zich genoodzaakt de actie af te breken. De groep werd door de politie vervolgens naar een veilige plek gebracht.

Meer uit Binnenland

Treinverkeer in regio Amsterdam vanaf 20.00 uur weer mogelijk

AMSTERDAM (ANP) - De eerste treinen in de regio Amsterdam kunnen vanaf 20.00 uur weer gaan rijden. Dat meldt een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer kampte sinds het einde van de middag met een storing. Volgens de zegsman is nog altijd niet duidelijk wat die heeft veroorzaakt, maar is na het resetten van de systemen treinverkeer weer mogelijk.

31 minuten geleden
Vermeer met 650.000 bezoekers best bezochte tentoonstelling Rijks

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 650.000 mensen hebben de tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum gezien. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling ooit van het Amsterdamse museum. Zondag was de laatste dag van de expositie, die opende op 10 februari.

1 uur geleden
Geen treinverkeer in regio Amsterdam door storing

AMSTERDAM (ANP) - Vanwege een storing bij ProRail rijden er geen treinen op de trajecten van en naar Amsterdam. Dat meldt de NS. De storing is volgens een woordvoerster bij een verkeersleidingspost. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de problemen zijn verholpen.

2 uur geleden
Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

5 uur geleden
Appartementencomplex Amsterdam onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementencomplex in Amsterdam waar dit weekend een brand woedde, kunnen nog niet terug naar huis. Alle 95 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, meldt de brandweer.

7 uur geleden
BNNVARA zet stappen met sociale veiligheid op werkvloer

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA heeft de afgelopen zes maanden veel stappen gemaakt in het vergroten van de sociale veiligheid op de werkvloer. De omroep heeft een langetermijnplan uitgerold, dat wordt begeleid door een externe expert. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

7 uur geleden
Minister vindt vrije dag voor Keti Koti 'interessante gedachte'

DEN HAAG (ANP) - Minister Robbert Dijkgraaf (Emancipatie) vindt het een "interessante gedachte" om van Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd en herdacht, een vrije dag te maken. Dat zegt hij in het programma WNL op Zondag.

8 uur geleden