Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Snellere screening voor nieuw Brits luchthavenpersoneel

Snellere screening voor nieuw Brits luchthavenpersoneel

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse regering versnelt de procedure voor nationale veiligheidscontroles voor nieuwe luchthavenmedewerkers. Personeelstekorten zorgen op luchthavens in heel Europa voor problemen in het kielzog van het sneller dan verwachte herstel uit de coronacrisis. Met de snellere screening moeten de tekorten in het Verenigd Koninkrijk sneller opgelost worden.

Bij de nieuwe werkwijze worden accreditatiecontroles gemiddeld binnen vijf dagen afgerond. Antiterrorismecontroles nemen minder dan tien dagen in beslag, aldus een persbericht van het Britse ministerie van Vervoer.

Britse vakantiegangers hebben deze zomer, net als op Schiphol, te maken met chaotische taferelen op luchthavens. De sociale media worden overspoeld met klachten over lange rijen bij de veiligheidscontrole, wat in sommige gevallen tot gemiste vluchten heeft geleid. Daarnaast zijn stapels bagage zoekgeraakt in Londen.

Personeelstekorten

Personeelstekorten waren de belangrijkste oorzaak van de problemen. Bedrijven die werknemers ontsloegen of verloren aan andere sectoren toen vliegtuigen tijdens de pandemie aan de grond bleven, worstelen nu om de achterstand in te halen. Daarmee komt het prille herstel van de luchtvaartindustrie in gevaar. Luchtvaartmaatschappijen en luchthavens worden ook geconfronteerd met stakingen van werknemers die betere lonen en arbeidsomstandigheden eisen.

Op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle was de situatie zondag wat beter nadat werknemers een einde hadden gemaakt aan een staking. Door de actie ging vrijdag en zaterdag ongeveer een vijfde van de vluchten niet door. Piloten van het Scandinavische SAS dreigen ook met een staking. Daarover wordt mogelijk komende week meer bekend.

Het Spaanse cabinepersoneel van Ryanair riep op zijn beurt op tot een extra staking van twaalf dagen deze maand. Ook het personeel op de bases van easyJet in Spanje is vrijdag begonnen met de eerste van een reeks stakingen van drie dagen. De impact van deze acties lijkt evenwel gering.

Meer uit Financieel

Aandacht voor cijfers Unilever, Besi en Adyen op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag uit naar de resultaten van levensmiddelenconcern Unilever, chiptoeleverancier Besi en betaalbedrijf Adyen. Unilever, bekend van merken als Axe, Dove en Calvé, zag de omzet in het eerste kwartaal licht stijgen tot 15 miljard euro. Exclusief overnames en afgestoten activiteiten bedroeg steeg de omzet met 4,4 procent. Het aantal verkochte producten nam toe met 2,2 procent. Het concern bevestigde daarnaast de groeiverwachting voor dit jaar.

4 minuten geleden
Unilever voert verkoop Dove-shampoo en Knorr-blokjes op

LONDEN (ANP) - Unilever weet weer meer voedingsmiddelen en verzorgingsproducten te verkopen. Na een periode waarin het bedrijf achter merken als Knorr, Dove en Calvé de omzet vooral dankzij duurdere producten zag stijgen, neemt nu het volume voor het tweede kwartaal op rij toe.

10 minuten geleden
Hinder vliegverkeer door staking Franse luchtverkeersleiders

PARIJS (ANP/RTR) - Het luchtverkeer in grote delen van Europa dreigt donderdag grote hinder te ondervinden door een staking van Franse luchtverkeersleiders. De staking heeft niet alleen gevolgen voor vluchten naar Frankrijk maar ook voor vluchten door het luchtruim van het land.

13 minuten geleden
Betalingsverwerker Adyen verdient meer bij bestaande klanten

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsverwerker Adyen heeft in de eerste drie maanden van dit jaar geprofiteerd van de forse uitbreiding van een klant. Mede dankzij die groei van dit niet bij naam genoemde bedrijf had de Amsterdamse fintechonderneming bijna de helft meer werk. Ook maakten andere al bestaande klanten meer gebruik van de diensten van Adyen.

33 minuten geleden
Daling bij nieuwe orders voor chiptoeleverancier Besi

DUIVEN (ANP) - Besi heeft in het eerste kwartaal de instroom van orders zien dalen. Het bedrijf uit Duiven levert bijvoorbeeld technologie voor het plaatsen van chips op printplaten en verpakkingen voor de zeer kwetsbare chips. In verschillende eindmarkten voor halfgeleiders zoals smartphones en de autosector is er zwakte, nu de investeringshausse in de chipindustrie van eerdere jaren minder is geworden.

41 minuten geleden
Omzet Fugro stijgt door bouw van nieuwe windparken op zee

LEIDSCHENDAM (ANP) - Fugro blijft goede zaken doen met bodemonderzoek voor nieuwe windparken op zee. De inkomsten van het bedrijf namen daardoor in het eerste kwartaal van dit jaar fors toe.

50 minuten geleden
A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument

VEVEY (ANP) - Nestlé, het bedrijf achter A-merken als KitKat, Maggi en Nespresso, blijft last houden van concurrentie van goedkopere merken na stevige prijsstijgingen in de afgelopen jaren. Het bedrijf wist de omzet in het eerste kwartaal weliswaar op te voeren dankzij hogere prijzen, maar de hoeveelheid verkochte producten bleef dalen.

53 minuten geleden