Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sneeuwstorm teistert westen staat New York

Sneeuwstorm teistert westen staat New York

BUFFALO (ANP) - In het noorden van de Verenigde Staten, rond de Great Lakes op de grens met Canada, heeft de winter zijn intrede gedaan. In de omgeving van Buffalo, in de staat New York, is volgens nieuwszender CNN al meer dan anderhalve meter sneeuw gevallen. Dat heeft in het weekend voor de Thanksgiving-vakantie geleid tot afgesloten wegen en verlamming van het vliegverkeer op Niagara International Airport.

De weerdienst in de regio waarschuwde zaterdag voor nog meer overlast. Er is sprake van een "historische sneeuwstorm" met "bijna nul zicht" en op sommige plaatsen amper nog mogelijkheden te reizen. Ook wordt gevreesd voor schade aan de infrastructuur. Twee mensen zijn overleden, vermoedelijk door hartfalen tijdens het sneeuwruimen.

Behalve in delen van New York heeft het barre weer ook toegeslagen in Wisconsin, Michigan, Indiana, Ohio en Pennsylvania. In totaal zijn meer dan 6 miljoen inwoners overvallen. De voorspelling is dat de winterse omstandigheden nog zeker tot en met zondag aanhouden, met maar af en toe een korte onderbreking.

Mogelijk recordhoeveelheid sneeuw

De gouverneur van New York, Kathy Hochul, zei zaterdag tijdens een persconferentie te verwachten dat er een record zal worden gebroken in haar staat. "Er komt momenteel 15 centimeter per uur bij. Dat zou kunnen betekenen dat we het dikste pak sneeuw ooit kunnen registreren in een dag tijd". De federale overheid is gevraagd de noodtoestand uit te roepen.

Hochul vertelde ook dat in het plaatsje Hamburg, ten zuiden van Buffalo, het dak van een bowlingbaan gedeeltelijk is bezweken door de vracht sneeuw. Voor zover bekend vielen er geen slachtoffers. Veel inwoners van de streek hebben gehoor gegeven aan de oproep thuis te blijven. Toch zijn er in de zwaarst getroffen streek inmiddels 88 auto-ongelukken gemeld, 280 personen zijn tot dusver door reddingsdiensten in veiligheid gebracht.

Meer uit Buitenland

Israëlische leger nu ook met grondtroepen actief in heel Gaza

TEL AVIV/GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Israëlische leger (IDF) is zondag met grondtroepen opgerukt naar het zuiden van de Gazastrook. Dat betekent dat de IDF nu grondaanvallen uitvoert in de gehele Gazastrook, bevestigt legerwoordvoerder Daniel Hagari. Israël voert al langer grootschalige luchtaanvallen uit op doelen in het zuiden van Gaza.

6 uur geleden
Verdachte die in Parijs toerist doodstak zwoer trouw aan IS

PARIJS (ANP/AFP/RTR) - Een 26-jarige man die verdacht wordt van het doden van een Duitse toerist en het verwonden van twee anderen, onder wie een Brit, vlak bij de Eiffeltoren in Parijs op zaterdagavond, heeft trouw gezworen aan de Islamitische Staat (IS). Hij deed dit in een video die op sociale media te zien is, zei aanklager Jean-François Ricard zondag.

6 uur geleden
IS eist dodelijke bomaanslag tijdens mis op Filipijnen op

MARAWI (ANP/AFP) - Islamitische Staat (IS) heeft de bomaanslag opgeëist op de Filipijnen waarbij zondag vier mensen om het leven kwamen. "Soldaten van het Kalifaat brachten een bom tot ontploffing op een grote bijeenkomst van christenen in de stad Marawi", schreef de groep op Telegram.

7 uur geleden
Drie familieleden aangehouden van verdachte mesaanval Parijs

PARIJS (ANP) - Drie familieleden van de vermoedelijke dader die zaterdag een toerist doodstak in Parijs zijn opgepakt, meldt de Franse zender BFMTV. De Franse politie heeft gemeld onderzoek te doen naar een "terroristisch complot" rond de aanval. De aanvaller verwondde twee anderen met een hamer.

9 uur geleden
Doden en gewonden bij steekpartij in New York

NEW YORK (ANP/RTR) - Bij een steekpartij in Queens, het grootste stadsdeel van New York, zijn vier mensen gedood, onder wie twee kinderen. Dat meldt de politie. Ook vielen er drie gewonden, onder wie twee politieagenten.

9 uur geleden
Gaza: Israël valt opzettelijk medische voorzieningen aan

GAZA-STAD (ANP) - Israël zou "opzettelijk de resterende medische voorzieningen in het noorden" aanvallen, zei een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid in Gaza zondag tegen Al Jazeera. Daardoor worden burgers "gedwongen naar het zuiden te verhuizen", aldus de woordvoerder, volgens wie tot nu slechts 403 patiënten Gaza hebben mogen verlaten voor behandeling.

10 uur geleden
Gezondheidsministerie Gaza: meer dan 15.500 doden

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Palestijnse gezondheidsministerie in Gaza meldt dat er sinds het uitbreken van de oorlog tussen Hamas en Israël op 7 oktober al 15.523 Palestijnen zijn omgekomen bij Israëlische aanvallen. Meer dan 41.000 Palestijnen raakten gewond.

11 uur geleden