Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sneeuw begonnen in zuiden, komende uren op meer plaatsen wit

Sneeuw begonnen in zuiden, komende uren op meer plaatsen wit

HOUTEN (ANP) - In het zuiden van het land is het aan het eind van de middag begonnen met sneeuwen. De afgelopen uren is het op steeds meer plaatsen wit en glad geworden, laat Weeronline weten. Het sneeuwgebied trekt noordoostwaarts over het land en zondagnacht is er vooral in het noorden nog een tijd sneeuwval.

Tot dusverre is de meeste sneeuw in het zuidoosten van het land gevallen en er ligt daar een laagje sneeuw van 1 tot 3 centimeter. In de Limburgse heuvels heeft zich inmiddels een sneeuwdek gevormd van 3 tot 5 centimeter, aldus Weeronline.

In het zuidwesten viel hoofdzakelijk natte sneeuw en werd het slechts lokaal een beetje wit. In Zeeland wordt het droog en stijgt de temperatuur boven nul waardoor de dooi inzet. Ook in Zuid-Limburg is het alweer droog en kan de sneeuw de komende uren gaan smelten.

Situatie op de weg

Aan het eind van de avond bereikt de sneeuw het noordoosten van het land. In Groningen sneeuwt het pas aan het einde van de avond. In Noord-Holland, Flevoland en Utrecht kan de komende uren 1 tot 3 centimeter vallen, maar aan zee valt de sneeuwval tegen. "In het noorden en noordoosten gaat de sneeuwval nog door tot in de nacht en is de kans groot om morgen wakker te worden in een witte wereld", aldus Weeronline.

Rijkswaterstaat meldt even voor 19.30 uur dat op verschillende plekken wegen langzaam wit worden. "Vooral in Limburg en Noord-Brabant past het verkeer momenteel de snelheid aan. Er zijn nog geen (grote) incidenten geweest op de rijkswegen. Blijf de komende uren alert als je de weg op gaat", aldus RWS. Volgens de ANWB staan er nergens files door de sneeuwval.

Meer uit Binnenland

Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug om veiligheid

AMSTERDAM (ANP) - Producent Babboe roept bakfietsmodellen CITY en MINI terug. Uit onderzoek blijkt dat de veiligheid van de modellen CITY, CITY E, MINI en MINI E niet kan worden gegarandeerd, meldt het bedrijf in een verklaring.

8 minuten geleden
Kleine voldoende voor BelastingTelefoon in onderzoek Consumentenbond

DEN HAAG (ANP) - Voor het eerst in vijftien jaar heeft de BelastingTelefoon een krappe voldoende gehaald in een onderzoek van de Consumentenbond. De dienst krijgt een 6,1. Toch is de consumentenorganisatie niet tevreden, "want er gaat nog te veel fout en de wachttijden zijn erg lang", aldus de belangenclub in een persbericht.

22 minuten geleden
Veel scholen met recht op voedselprogramma melden zich niet

DEN HAAG (ANP) - Het onderwijsministerie, het Jeugdeducatiefonds (JEF) en het Rode Kruis roepen scholen met veel (relatief) arme leerlingen op zich te melden voor het zogenoemde schoolmaaltijdenprogramma. Als minstens 30 procent van de scholieren uit een huishouden komt met een laag inkomen (beneden modaal), heeft de school recht om mee te doen. Al 2000 scholen doen dat ook, maar genoemde organisaties schatten dat er zeker zevenhonderd extra in aanmerking komen.

57 minuten geleden
Rechtbank doet uitspraak in omvangrijk liquidatieproces Marengo

AMSTERDAM (ANP) - Na bijna zes jaar en 142 zittingsdagen, doet de rechtbank dinsdag uitspraak in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Zes keer is levenslang geëist, onder anderen tegen hoofdverdachte Ridouan Taghi (46). In totaal zijn er zeventien verdachten. Het monsterproces in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp is omgeven met zeer strenge veiligheidsmaatregelen.

3 uur geleden
Nog steeds tekort aan nieuwe tandartsen, ziet ABN AMRO

AMSTERDAM (ANP) - Tandartspraktijken kampen nog steeds met een tekort aan nieuw personeel. Er gaan de komende jaren meer tandartsen met pensioen dan dat er nieuwe tandartsen instromen, meldt ABN AMRO in een rapport. Dit belemmert de groei van veel mondzorgpraktijken. Ook kunnen sommige praktijken geen opvolger vinden.

6 uur geleden
Raad van State wacht op standpunt regering over bestuursrechtspraak

DEN HAAG (ANP) - De Raad van State wil op dit moment nog niet reageren op de aanbeveling om de afdeling bestuursrechtspraak af te splitsen. Die aanbeveling deed de parlementaire-enquêtecommissie die het fraudebeleid van de overheid heeft onderzocht. De commissie vindt dat de Raad van State als wetgevingsadviseur én hoogste bestuursrechter een "dubbele pet" op heeft. De Raad van State vindt dat het eerst aan de regering is om een standpunt in te nemen over de aanbevelingen van de commissie.

13 uur geleden
Ontsnapte tbs'er aangehouden in Tsjechië

DEN HAAG (ANP) - De 33-jarige Mouloud M. die op 7 februari tijdens begeleid verlof ontsnapte, is maandagmorgen aangehouden in Tsjechië. Het Openbaar Ministerie meldt dat M. is opgepakt tijdens een controle in de plaats Kadan in het noordwesten van het land, door de Tsjechische politie. M. verbleef in de Van Mesdag-kliniek in Groningen voor een tbs-behandeling.

14 uur geleden