Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Snapchat-moeder neemt afscheid van 20 procent personeelsbestand

Snapchat-moeder neemt afscheid van 20 procent personeelsbestand

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Snapchat-moeder Snap neemt afscheid van 20 procent van het personeelsbestand. Ook snijdt het concern fors in de investeringen. Het bedrijf achter de populaire app ziet zich genoodzaakt in te grijpen vanwege een vermindering van de advertentie-inkomsten, zo staat in een interne memo van topman Evan Spiegel.

Snap waarschuwde recent nog dat bedrijven hun budgetten voor advertenties verlagen, vanwege algehele economische onzekerheid. Zo bleef de omzetgroei met 8 procent ver achter bij de aanvankelijke aannames. Het was ook voor het eerst sinds het bedrijf op de beurs zit dat de inkomsten niet met dubbele cijfers groeide.

Volgens Spiegel zullen alle projecten die niet bijdragen aan de toename van het aantal gebruikers, hogere verkopen of die niets van doen hebben met het augmented reality-aanbod van het bedrijf worden geschrapt of "aanzienlijk minder geld krijgen" , zo valt in de memo te lezen. Het gaat dan onder andere om het onderdeel dat shows en series produceert, Snap Originals en de ontwikkeling van de cameradrone Pixy waar minder geld voor over is.

De terugval in de uitgaven door adverteerders op zijn platform zit de omzetgroei van Snap dit jaar flink in de weg. Werknemers bij de worstelende advertentieverkoopafdelingen gaan in de toekomst ook rapporteren aan een nieuwe operationeel directeur. Het bedrijf ziet diens voorganger vertrekken naar streamingdienst Netflix.

Meer uit Financieel

OPEC-chef aan leden: wijs afspraken tegen fossiele brandstof af

DUBAI (ANP/BLOOMBERG) - De landen die lid zijn van oliekartel OPEC zouden niet moeten instemmen met plannen die gericht zijn tegen fossiele brandstoffen. Die oproep heeft secretaris-generaal Haitham Al Ghais van het kartel gedaan in een brief aan dertien lidstaten. Die zijn bijeen op de klimaattop in Dubai.

21 minuten geleden
Bouwbedrijven slepen Schiphol voor de rechter om bouw A-pier

NIEUWEGEIN (ANP) - Bouwbedrijven Ballast Nedam en TAV klagen Schiphol aan om een langslepend conflict rond de onafgemaakte bouwklus voor een nieuwe pier. De twee bouwers zouden de A-pier bouwen, maar werden na vertragingen en kostenoverschrijdingen van het project afgehaald. Dat vinden die bedrijven onterecht. In de dagvaarding eisen Ballast Nedam en TAV onder andere nog geld voor onderaannemers en leveranciers.

23 minuten geleden
Bloomberg: toezichthouder VS bekijkt Microsoft-belang in OpenAI

WASHINGTON (ANP) - Ook een Amerikaanse toezichthouder kijkt kritisch naar investeringen van Microsoft in OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT. Het gaat om een verkennend onderzoek van marktwaakhond FTC dat nog geen formele status heeft, meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde.

1 uur geleden
Adyen opnieuw winnaar op positief gestemd Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Betalingsverwerker Adyen is vrijdag opnieuw hoger geëindigd op de aandelenbeurs in Amsterdam. Net zoals eerder deze week gingen beleggers mee in een optimistisch oordeel van analisten over het fintechbedrijf. De algehele stemming was positief, net zoals op andere beurzen in Europa.

1 uur geleden
Media: grondstoffenhandelaar Gunvor vreest hogere corruptieboete

GENÈVE (ANP) - Grondstoffenhandelaar Gunvor heeft fors meer geld opzij gezet voor een boete die het bedrijf verwacht te krijgen voor vermeende omkoping. Volgens persbureaus Bloomberg en Reuters, die zich baseren op ingewijden, gaat het om 650 miljoen dollar (604 miljoen euro) die Gunvor denkt te moeten betalen aan justitie in de Verenigde Staten. Eerder ging het nog om 450 miljoen dollar.

2 uur geleden
Opnieuw storing bij Rabobank, problemen met afronden transacties

UTRECHT (ANP) - Klanten van de Rabobank kunnen vrijdagmiddag last hebben van een storing. Op de website van de bank staat vermeld dat er problemen kunnen ontstaan bij het afronden van overboekingen. Het is de tweede storing in een week tijd.

3 uur geleden
Wall Street opent licht lager na belangrijk banenrapport VS

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine verliezen begonnen aan de laatste handelsdag van de week. Beleggers op Wall Street verwerkten het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Dat wees op een sterkere aanwas van banen dan verwacht.

4 uur geleden